Flexa Kleur van het Jaar 2020 ... Tranquil Dawn

Nog meer dan in 2019 is er in 2020 behoefte aan licht en duidelijkheid in ons leven, aldus Heleen van Gent, de kleurexpert van Flexa. Er is behoefte aan positieve connecties en relaties in de 'echte' wereld. Terwijl de wereld juist meer en meer gedigitaliseerd en oppervlakkiger wordt. We kijken naar onze normen en waarden en nemen ons bestaan onder de loep. 
Een nieuw decennium start en het wordt tijd om onze horizon te verbreden. We willen voor onszelf zorgen én voor elkaar. Al  onze huidige wensen, ideeën en opvattingen willen we vertalen naar een interieur waar we kunnen reflecteren, waar we kunnen zorgen en onze creativiteit vrij spel kunnen geven. In 2020 geven we ons thuis een menselijk gevoel. Opzoek naar een verf om de kleuren in te mengen? Kies dan voor de Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt.

De kleur van het jaar 2020 is Tranquil Dawn

Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit.Tranquil Dawn past zich aan aan de omgeving, de lichtinval en de kleuren en materialen waarmee hij gecombineerd wordt.

Een wijs man zei ooit: een kleur is pas echt goed als mensen die hem zien niet weten hoe ze hem moeten noemen. En dat is precies wat Tranquil Dawn is. 

De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in de kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn. Tranquil Dawn is prima te combineren met donkere, volle kleuren, te gebruiken als vol vlak of accent. Doordat Tranquil Dawn niet te licht en niet te donker is kan deze kleur ook prima op plafonds geschilderd worden, voor als je eens af wil stappen van het standaard wit of ral 9010 op het plafond
De manier van toepassen van de kleur Tranquil Dawn is maar net waar de bewoner voor staat, wat men voelt en hoe men wil leven. 

Tranquil Dawn combineren met andere kleuren

A Home of Creativity

Bij de kleuren van de kleurtrend; A Home of Creativity doen je denken aan een warme herfstdag. In 2020 gaan het oude en nieuwe hand in hand. Door te kiezen voor het kleurentrend palet; A Home of Creativity combineer je eclectisch met creatief. Bij deze kleurentrend maak je gebruik van warme, rijke en volle kleuren die teruggrijpen naar het verleden. Denk hierbij aan oker, petrol, groen en bordeaux. Gecombineerd met twee lichte kleuren die verlichting brengen in deze kleurtrend 2020 namelijk Tranquil Dawn en Cosmic Glory.  Verder style je deze trend af met hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoen en gebreide materialen.


A Home for Care

Dit kleurpalet brengt je in gedachten bij een nevelige zonsopgang in het voorjaar. Door gebruik te maken van deze kleurtrends voelt je interieur als een warme deken. Het kleurpalet bestaal uit Tranquil Dawn gecombineerd met andere pastel- en naturel kleuren en met Spiced Honey als warme aanvulling. Deze trend style je af met blank houtsorten, wol en metalen zoals goud, zilver en koper.


A Home for Play

A Home for Play kleurenpalet brengt je in gedachten naar een heldere, zonnige zomerse dag. Geometrich, open en energiek is het centrale gevoel bij deze kleurtrend. Deze kleurtrend creëer je eenvoudig door een zachte mix te maken van zachte tinten zoals Tranquil Dawn gecombineerd met energieke kleuren zoals zonnig geel en koraalrood.


A Home for Meaning

Het Home for Meaning kleurenpalet brengt je in gedachten naar een heldere winterse dag. Voor mensen die van minimalistisch en menselijk houden. Deze trend creëert een comfortabele ruimte met kloosterachtige kalmte. Deze kleurtrend bevat vooral lichte grijzen met twee zwaardere zwart-tinten gecombineerd met functionele vormen, tactiele materialen zoals linnen en hout. 

Enthousiast geworden en wil je meteen aan de slag.... We hebben de producten alvast voor je klaargezet op deze pagina

 1. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Lak Zijdeglans
  Flexa Creations Lak Zijdeglans
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: