• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Op zoek naar verf met de kleur RAL 9001?

De werkwijze:

 1. Kies het gewenste product.
 2. Rechts naast de afbeelding maak je een keuze voor de verpakking die je wilt. 
 3. Vul RAL 9001 in bij "Zoek een kleurnaam of -code en selecteer de kleur. 
 4. Kies het aantal stuks dat je wilt bestellen.
 5. Vervolgens kies je voor toevoegen in winkelwagen.

  Het verschil tussen RAL9001 en Standaard wit

  RAL 9001 en RAL 9010 zijn de meest populaire witsoorten: RAL 9001 wordt ook wel crème wit genoemd, RAL 9010 wordt zuiver wit genoemd. Het lijken twee dezelfde kleuren, maar dat zijn het absoluut niet. Als je ze naast elkaar legt, dan zul je zien dat ze toch echt verschillen van kleur. De ondertoon van RAL 9001 is warm: veel mensen zien er een gelige of roze ondertoon in. Weer een ander noemt RAL 9001 beige of creme. De officiele naam van RAL 9001 is Crèmewit, maar de kleur van koffiemelk is het meest visuele kenmerk dat we zo 'op papier' kunnen geven aan RAL 9001. 

   

  Daarnaast is de naam Zuiver wit voor RAL9010 misschien wat misleidend. Want als je deze kleur naast spierwit (standaard wit) legt, dan ziet de kleur RAL 9010 er uit als gebroken wit en RAL 9001 als creme of beige. In volgorde van donkerte: Wit, RAL 9016, RAL 9010 en dan RAL9001. Een nieuwe RAL kleur trend is om te kiezen voor RAL 9016. Deze kleur wordt Verkeerswit genoemd en is lichter dan RAL 9010. De kleur heeft een ietswat frisse ondertoon en is de perfecte basis voor als je geen standaard wit wilt,  maar zeker ook geen kleur.

  De meeste bouwmaterialen zoals kozijnen, deuren en schakelmateriaal worden tegenwoordig standaard geleverd in RAL 9010 of RAL 9001. In Nederland zijn dat dus hele gangbare kleuren. Toch noemen we dit in de verfbranche geen standaard wit!
  RAL 9001 is namelijk een verf die op kleur wordt gemengd in de mengmachines. Verfwinkel.nl biedt bijna alle verf aan als 'Standaard wit' en 'op kleur gemengd'. Wanneer je 'Standaard wit'  bestelt, dan krijg je een ongeopende pot verf zonder toegevoegd kleurpigment. Bestel je 'RAL 9001' dan bestel je een pot verf waar wij pigment aan hebben toegevoegd met één van onze mengmachines. Dit toevoegen van pigment gaat overigens volledig computergestuurd met de originele, door de fabrikant aangeleverde pigmenten. Dus bestel je twee potten van dezelfde verf in de kleur RAL 9001, dan zit hier geen kleurverschil in.

  Nog geen idee welke kleur je wilt?

  Natuurlijk kun je eerst het juiste product uitkiezen en vervolgens uit de kleurenwaaier van Verfwinkel.nl een mooie kleur uitkiezen. Maar het is altijd beter om de kleur te zien op een kleurstaal of op een echte muur. Op ieder beeldscherm zullen de kleuren net iets anders worden weergegeven. Dus een kleur kiezen vanaf beeldscherm is meestal niet zo verstandig. Je kunt kleurstaaltjes of proefpotjes bestellen in onze webshop, maar het beste is om ook op internet te zoeken naar referentie-projecten waar jouw favoriete kleur is toegepast. Zoek je kleur op binnen Google, Instagram of Pinterest en je vindt vast mooie toonaangevende plaatjes.

  Verf op kleur bestellen bij Verfwinkel.nl 

  Muurverven en lakken gemengd op kleur bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan via klantenservice@verfwinkel.nl
  Let op: Speciaal voor jou op kleur gemaakte verf kan niet retour genomen worden, dit geldt ook voor op kleur gemaakt RAL-kleuren. Bij twijfel kan je contact opnemen met onze klantenservice.