• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Afplaktape

€ 5,95

€ 4,76

€ 10,95

€ 8,76

€ 4,75

€ 3,80

€ 13,60

€ 11,42

€ 8,50

€ 4,25

€ 5,20

€ 4,37

€ 6,25

€ 5,25

€ 7,19

€ 5,75

€ 7,28

€ 6,12

€ 5,95

€ 5,00

€ 2,34

€ 1,87

€ 2,15

€ 1,81

€ 5,95

€ 5,00

€ 4,95

€ 4,16

€ 2,95

€ 2,48

€ 10,95

€ 9,20

€ 6,95

€ 5,84

€ 10,95

€ 9,20

€ 10,95

€ 9,20

€ 8,95

€ 7,52

€ 14,95

€ 12,56

Afplaktape

Afplaktape is tape die door schilders en klussers duchtig gebruikt wordt omwille van de vrij vanzelfsprekende toepassingen. Met een afplaktape van een goed merk zoals een Tesa afplaktape kan je probleemloos hoeken en boorden aflijnen. Ook van afplaktape vloerbedekking maken of een afdekfolie vastplakken met de tape is een typisch gebruik van deze veelzijdige tape. Maar welke mogelijkheden zijn er nog?

Afplakken

De meest voor de hand liggende toepassing waarvoor de tape ook het vaakst gebruikt wordt is het afplakken bij schilderswerkzaamheden. Zo kan je bij het aanbrengen van een nieuw likje verf twee kleuren scheiden, een scheiding maken tussen muur en plafond of heb je gewoon extra zekerheid dat je niet buiten de lijntjes kleurt. Per ongeluk een beetje verf over de afplaktape gedaan? Na het gebruik simpelweg afplaktape verf verwijderen en jouw muur is nog maagdelijk blank. Dat is dan ook de reden dat afplaktape in sommige streken gekend staat onder de naam schilderstape. De standaard versie van deze tape is gemaakt van crêpepapier waardoor je hem probleemloos af kunt scheuren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het achterlaten van lijmsporen op de grond. Met afplaktape vloerbedekking op zijn plaats houden sluit dus elk risico van de ondergrond beschadigen uit.

Enkele andere toepassingen

Er zijn heel wat verschillende types afplaktape op de markt vandaag de dag. Bijna allemaal kan je ze echter voor de volgende toepassingen gebruiken. Zo kan je met afplaktape losse en lichte artikelen bundelen. Heb je ergens een stapel buizen of pennen en potloden liggen? Even bundelen met afplaktape en je geraakt ze nooit meer kwijt. De tape kan je ook gebruiken voor het sluiten van pakjes. Belangrijk om te weten is wel dat de meeste tape niet UV-bestendig is. Dat betekent dat na lange blootstelling aan de zon de kleefkracht achteruit gaat. Ten slotte is het zo dat afplaktape beschrijfbaar is. Je kunt de tape dan ook probleemloos gebruiken om te markeren.

De juiste tape voor het juiste moment

Er is meer aan afplaktape dan met afplaktape verf verwijderen. Werk je op een vlakke ondergrond? Dan is een dunne tape met een gewone kleefkracht al voldoende. Eerder een delicate verfklus waar absoluut niets mis mag lopen? Kies dan voor een tape met lichte kleefkracht. Hetzelfde advies is ook van toepassing op gevoelige ondergronden zoals behang. Een ruwe ondergrond? Dan is een sterk klevende tape de logische keuze.

Ons assortiment

Op zoek naar Tesa afplaktape of schilderstape van een ander merk? Naast Tesa vind je bij verfwinkel.nl ook afplaktape terug van topmerken als ProGold , Kip, 3M en meer. Of je nu afplaktape nodig hebt die extra kleefkracht biedt voor de zwaardere klussen of je nu op zoek bent naar tape voor de meest gevoelige ondergronden: bij verfwinkel.nl hebben we het voor je. Bovendien hoef je nooit lang te wachten op jouw bestelling. Wij bieden zowel avondlevering aan als de garantie dat een bestelling nooit later dan een dag na het bestellen op de plek van bestemming aankomt!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top