• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Renovlies

Van hoog naar laag sorteren
 1. ProGold Glasvlies Project
  ProGold Glasvlies Project
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Progold Glasvlies 450 Glad – 50 x 1 meter
  Progold Glasvlies 450 Glad – 50 x 1 meter
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Renovlies

Een huis renoveren is een hele klus. Zodanig zo dat een nieuw likje verf vaak niet genoeg is om de woonst er weer als nieuw uit te laten zien. Vaker wel dan niet kamp je ook met oud stucwerk dat aan het aftakelen is. In deze gevallen kan je ervoor opteren om het stucwerk te herstellen, maar je kunt ook kiezen voor renovlies. Met dit type behang maak je een oude muur in een handomdraai weer als nieuw. En dat bovendien met weinig moeite.

Wat is een renovlies?

Renovlies behang, ook wel renovatievlies genoemd, is eigenlijk een type vliesbehang zonder structuur. Waar gewoon glasvezelbehang vroeger de standaard was bij renovatieprojecten is renovlies vandaag de dag een moderner alternatief. Dat komt omdat renovlies vlotter te plaatsen valt en bovendien geen allergische reacties met zich meebrengt. Het is een egaal type behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes en perfect overschilderbaar is. Daarenboven is het zo dat renovlies een betere hechting kent dan glasvezelbehang. Dat betekent dus dat je in geen tijd witte, egale wanden tevoorschijn kunt toveren en ze nadien nog over kunt schilderen als je dat wenst. Door de band genomen heeft renovlies geen structuur, maar er zijn ook varianten op de markt met print.

Renovlies behang kopen: goed om te weten

Op zoek naar glasvezelbehang renovlies? Dan is een eerste keuze om te maken de dikte van het behang. Renovlies is verkrijgbaar in een brede waaier aan diktes. Wat de juiste dikte voor jouw project is hangt in grote mate af van de kwaliteit van de ondergrond. Kleine oneffenheden wegwerken? Dan is een dikte van 120 gram ruim voldoende. Gaat het al om scheuren in de muur? Dan is 150 gram meer aangewezen. Het eindresultaat van het plaatsen van renovlies is qua kwaliteit vergelijkbaar met een nieuwe laag stucwerk. Bovendien is het zowat 30% goedkoper dan stucwerk en is jouw muur meteen overschilderbaar. Als je kiest voor goede kwaliteit renovlies is jouw muur bovendien krasvaster dan traditioneel stucwerk.

Renovlies overschilderen

Renovatievlies geplaatst? Dan kan je in principe het meteen overschilderen in een kleur naar keuze. Een niet te onderschatten voordeel hierbij is dat renovlies goed hecht en dus ook heel wat minder verf nodig heeft dan alternatieven zoals stucwerk. In de meeste gevallen volstaat één laag. Wil je het jezelf nog iets gemakkelijker maken? Dan kan je ook opteren voor voorgeschilderd renovliesbehang. Dit type behang is reeds bewerkt met een primer en verzekert een nog betere dekking.

Ons assortiment

Renovlies behang kopen of op zoek naar een specifiek type glasvezelbehang renovlies? Dan ben je bij verfwinkel.nl aan het juiste adres. Wij bieden renovatievlies behang aan van topmerken als ProGold en Meesterhand en dat bovendien in verschillende dimensies. Of je nu van plan bent om jouw muren nieuw leven te geven of het plafond te reanimeren: renovlies is de juiste keuze. Nog accessoires nodig of op zoek naar advies? Aarzel niet om onze medewerkers te contacteren. Wij helpen je graag verder!