Zandsteenbruin Flexa: Natuursteen als muurverf

Wil je de uitstraling van natuursteen aanbrengen op een oppervlak, dan kies je voor Zandsteenbruin van Flexa. Flexa is een gigant als het gaat om verf. Zowel op het gebied van verfproducten als verfkleuren zijn ze één van de beste merken van dit moment. Ze bewijzen wederom hoe goed ze zijn met deze Zandsteenbruin verfkleur. Met deze kleur breng je de look van natuursteen aan op een ondergrond. Het is een rustige kleur met een neutrale uitstraling die alsnog beschikt over een eigen persoonlijkheid. Deze veelzijdige tint kan flexibel ingezet worden. Is deze kleur iets voor jouw verfklus?

In deze kleurblog gaan we dieper in op Zandsteenbruin van Flexa. We laten je zien of deze tint een kleurcode of een RAL nummer heeft, waarna we je tonen of deze tint te vinden is binnen één van de kleurenwaaiers van Flexa. Vervolgens laten we je zien met welke kleuren je Zandsteenbruin van Flexa kunt combineren. We kunnen je alvast verklappen dat er veel mogelijkheden zijn. Hierna leggen we uit voor welke ruimtes Zandsteenbruin van Flexa geschikt is en welke producten je in deze tint kunt laten mengen door de verfspecialisten van Verfwinkel.nl.

Flexa Zandsteenbruin kleurcode

Op zoek naar het Flexa Zandsteenbruin kleurnummer? Zandsteenbruin heeft geen eigen code. Dat is ook niet per se nodig, want bij Verfwinkel.nl kun je deze tint eenvoudig vinden binnen een online kleurenwaaier. Er is een online kleurenwaaier te vinden op de productpagina van ieder verfproduct dat je bij ons kunt laten mengen. Selecteer een hoeveelheid en ga naar ‘kies een kleur’, waarna je de naam van deze kleur in kunt voeren via de zoekbalk van de online kleurenwaaier. Hierna vind je Zandsteenbruin van Flexa meteen en kun je deze tint selecteren als verfkleur. Zo gemakkelijk doe je dat.

Is er een Flexa Zandsteenbruin RAL nummer?

Zandsteenbruin is een Flexa kleur die geen onderdeel uitmaakt van een RAL kleurencollectie. Deze tint heeft dus geen eigen RAL nummer. Op zoek naar een Zandsteenbruin Flexa RAL alternatief? De RAL Classic collectie bevat verschillende bruintinten. Toch zijn wij van mening dat het beste RAL alternatief voor Zandsteenbruin van Flexa terug te vinden is binnen de grijstinten. Qua uitstraling doet RAL 7003, ook wel bekend als mosgrijs, het meest denken aan Zandsteenbruin. Het grootste verschil is het extra hintje groen dat in deze kleur te vinden is.

Zandsteenbruin Flexa kleurenwaaier

Zandsteenbruin van Flexa maakt onderdeel uit van de Strak Binnen kleurcollectie. De kleuren van deze collectie zijn terug te vinden binnen deze Flexa Kleurenwaaier. Binnen deze waaier vind je ook de kleuren uit de Easycare, Mooi Makkelijk en Strak Buiten collecties. Fysieke opties zoals een kleurenwaaier geven je een beter beeld van een tint in vergelijking met het online bekijken van een kleur. Daarnaast kun je gebruik maken van een Flexa Kleurentester om deze tint te bekijken. Hiervoor maak je gebruik van deze Flexa Zandsteenbruin Tester (Flexa Strak op de Muur Tester Zandsteenbruin 30 ml).

Zandsteenbruin Flexa combineren met andere tinten

Een neutrale verfkleur zoals Zandsteenbruin van Flexa kan gemakkelijk gecombineerd worden met allerlei andere verfkleuren. Deze tint gaat goed samen met zowel andere neutrale kleuren als meer uitgesproken verftinten. Flexa doet zelf een aantal suggesties op het gebied van kleurcombinaties. Zo kun je een ton sur ton combinatie maken met Goud en Hazelbruin uit de Strak Binnen kleurcollectie. Een combinatie met andere neutrale kleuren is ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld Suedebruin en Crème Wit. De designers van Flexa stellen een meer uitgesproken combinatie voor: Zandsteenbruin met antracietgrijs of zilver.

Zandsteenbruin van Flexa is een neutrale kleur, waardoor het goed samengaat met andere neutrale kleuren. De combinatie van neutrale kleuren zorgt voor rust binnen een vertrek. Combineer bijvoorbeeld deze tint met RAL 9001 voor een kalme ruimte. Grijze tinten zijn ook een optie hiervoor. Ook mooi is een combinatie van tinten van dezelfde kleur, bijvoorbeeld varianten van andere zandkleuren zoals bruin of beige. Zandsteenbruin van Flexa zou bijvoorbeeld goed samengaan met de Flexa Kleur van het Jaar 2021: Brave Ground. Zandkleuren gaan goed samen met natuurlijke materialen zoals hout. Voor een meer uitgesproken combinatie kun je Zandsteenbruin van Flexa combineren met diverse metallics, bijvoorbeeld goud, zilver, koper en messing.

Waar kun je Flexa Zandsteenbruin toepassen?

Om meerdere redenen is Zandsteenbruin van Flexa een goede keuze voor in de woonkamer. Binnen deze ruimte doen natuurlijke kleuren het altijd goed. Het draagt bij aan een rustgevende sfeer. De neutrale uitstraling gecombineerd met een hintje warmte zorgt voor een zachte look. Bovendien past Zandsteenbruin goed binnen allerlei soorten interieurs. De neutrale uitstraling draagt eraan bij dat de kleur past bij verschillende meubels. Een leuk contrast met een kleurrijk accessoire behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er gespeeld worden met de lichtinval.

De veelzijdigheid zorgt ervoor dat Zandsteenbruin van Flexa flexibel ingezet kan worden binnen verschillende vertrekken. Deze natuurlijke en rustgevende kleur is een goede kandidaat als muurkleur binnen je slaapkamer. Dergelijke kalme kleuren dragen bij aan een betere nachtrust. Ook voor de badkamer is dit een goede optie. Je zult merken dat je beter kunt ontspannen in bad als je omgeven wordt door deze kleur. Gebruik hiervoor wel een verf die vocht- en schimmelbestendig is. Andere vertrekken waar je Zandsteenbruin van Flexa kunt toepassen is de keuken, eetkamer, hal, zolderkamer of werkkamer.

Zandsteenbruin Flexa muurverf en andere producten

Bij Verfwinkel.nl kun je Flexa muurverf Zandsteenbruin als kleur geven. Zandsteenbruin behoort tot de Strak Binnen en Easycare collecties, waardoor je de optie hebt om te kiezen voor producten die tot deze lijnen behoren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Flexa Strak op de Muur Zandsteenbruin. Dit is een matte muurverf. Een andere optie is Flexa Easycare Zandsteenbruin. Van dit product zijn ook een variant voor de keuken en voor de badkamer verkrijgbaar. Andere opties zijn deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat.

Naast muurverf heb je bij Verfwinkel.nl ook de optie om lakken Zandsteenbruin van Flexa als kleur te geven. Hierbij kun je wederom kiezen voor de producten van Flexa. Goede opties zijn deze Flexa Creations Lak Zijdeglans of deze Flexa Creations Lak Extra Mat. Maar er zijn nog diverse andere Flexa producten van een hoge kwaliteit te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Flexa Pure Lak Mat, deze Flexa Pure Lak Zijdeglans, deze Flexa Pure Lak Hoogglans, deze Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans, deze Flexa Strak in de Lak Binnenlak Hoogglans en nog veel meer producten. Zandsteenbruine verf kopen doe je bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  48 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Easycare Muurverf Mat - Muren
  Flexa Easycare Muurverf Mat - Muren
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  23 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Lak Zijdeglans
  Flexa Creations Lak Zijdeglans
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: