• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

ijzermenie

€ 56,99

€ 35,62

€ 24,11

€ 17,60

€ 12,49

€ 9,37

€ 14,49

€ 11,59

€ 12,49

€ 9,99

€ 10,95

€ 9,31

€ 7,95

€ 6,76

€ 10,95

€ 9,31

€ 32,59

€ 26,07

ijzermenie

Ijzermenie is een roodbruine primer met roestwerende eigenschappen die vaak wordt gebruikt om het rottingsproces van hout en het roesten van metaal tegen te gaan. Het is een product dat zich direct hecht aan de ondergrond, corrosiewerend en overschilderbaar is. Heb je op het terras bijvoorbeeld heel wat metaalwerk staan dat blootgesteld is aan de elementen? Dan is ijzermenie vast en zeker geen overbodige luxe om in huis te halen.

De voordelen van ijzermenie


Kiezen voor ijzermenie heeft een paar grote voordelen. Eerst en vooral is er de hoge hechtingsgraad van het product. Eenmaal aangebracht op een kale oppervlakte en gedroogd kan de ijzermenie vlotjes overschilderd worden. Daarnaast geeft ijzermenie ook een uitstekende dekking en een goede doordroging. Het product zelf kan bovendien op verschillende manieren worden aangebracht. Zo kan je met een kwast, een roller of zelfs met spuitapparatuur de menie aanbrengen. Het is maar waar jij het meest comfortabel bij voelt.

Hoe breng je ijzermenie aan?


Heb je een metalen meubelstuk of gebruiksvoorwerp dat roestvrij gemaakt moet worden? Dan is de eerste stap de roest met een staalborstel van het product schuren en ook even naschuren met schuurpapier. Gaat het om een nieuw stuk dat nog onbehandeld metaal is? Dan kan je de ijzermenie meteen met een roller of een kwast aanbrengen. Is de menie uiteindelijk gedroogd? Dan kan je metaal verven in eender welke kleur zonder enig probleem.

Een woelige geschiedenis


Ijzermenie is een term die gemakshalve vaak wordt afgekort met menie. Nochtans kan je menie best niet verwarren met loodmenie. Loodmenie is immers een substantie die sinds 2001 verboden is in ons land wegens zware gezondheidsrisico’s. Zo veroorzaakte het brandwonden bij contact met de huid en was het loodwit in de menie ook kankerverwekkend. Voor alle duidelijkheid: ijzermenie is dus een compleet ander product. Het loodwit dat in Loodmenie zit is vervangen door zinkfosfaat of zinkchromaat bij ijzermenie.

Ons assortiment


Wil je metaal verven en ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle roestwerende primer? Dan is ijzermenie exact wat je zoekt. Bij Verfwinkel.nl hebben wij een aantal loodvrije ijzermenie’s in het assortiment zitten van Histor en Flexa, maar ook van een topmerk als Sikkens. Ideaal om jouw metaalwerk roestvrij te houden en de nodige bescherming te bieden tegen de elementen. Vind je niet meteen wat je zoekt of zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top