• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Siliconenkit & sanitair

Siliconenkit & sanitair

Siliconenkit is een manusje-van-alles dat voor een brede waaier aan klussen gebruikt kan worden. Denk maar aan het dichten van kieren en naden, het vullen van gaten en het verbinden van bewegende onderdelen. Door de band genomen is siliconenkit de keuze bij uitstek als een van deze klusjes uitgevoerd moet worden in een natte omgeving. Denk bijvoorbeeld maar aan de badkamer of een sanitaire ruimte. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de waterdichte eigenschappen van de siliconenkit. Maar hoe breng je dat nu eigenlijk aan?

Oefening baart kunst


Een eerste belangrijk feit om in het achterhoofd te houden is de aloude wijsheid dat oefening kunst baart. Wil je mooi kitten in jouw badkamer of toilet? Dan is het absoluut raadzaam om dat eerst een aantal keren te oefenen voor je echt aan de slag gaat. Het is immers zelfs voor ervaren doe-het-zelvers nog altijd een vervelende klus om tot een goed einde te brengen.

De juiste kit kiezen


De eerste stap in het aanbrengen van siliconenkit is de juiste kit kiezen. Afhankelijk van de klus zal een andere variant immers aangewezen zijn. Een universele siliconenkit is geschikt voor heel wat karweien, maar werk je op een permanent natte plaats is een meer specialistische kit een goede keuze. Werk je met glas? Kies dan voor een siliconenkit op basis van azijnzuur. Kunststof elementen? Dan is een zuurstofvrije kit dan weer aangewezen. Wil je na de werken de kit overschilderen? Dan ga je op voorhand best even na of dat wel mogelijk is.

Aan de slag


De juiste siliconenkit kopen is al een behoorlijke uitdaging. Heb je deze toch tot een goed einde gebracht? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. De eerste stap in de werkzaamheden is altijd het verwijderen van oude siliconenkit. Vervolgens ga je het oppervlak volledig ontvetten zodat jouw kit goed kan hechten. Ben je nog niet zo ervaren? Dan is dit een goed moment om de boven- en de onderkant van de voeg af te plakken. De volgende stap is immers de siliconenkit aanbrengen. Dit doe je in een vloeiende beweging. Is dat uitgevoerd? Neem dan het speciaal daarvoor voorzien lepeltje in handen en verwijder de overtollige siliconenkit. Verwijder ten slotte de tape en strijk in een vlotte beweging de voeg strak met het lepeltje. Bij het gebruik van dit lepeltje is het overigens aangewezen het op voorhand even in zeepsop te doppen. Is dat allemaal achter de rug? Dan is de droogtijd siliconenkit afhankelijk van de kit en van de klus tussen de 12 en 24 uur per 2 mm dikte.

Ons assortiment


Nu je weet wat siliconenkit aanbrengen betekent wil je een siliconenkit kopen? Dan zit je bij verfwinkel.nl helemaal goed. Wij bieden een breed gamma kitten aan met een verschillende droogtijd siliconenkit en verschillende eigenschappen. Met topmerken als Soudal en Den Braven Zwaluw zit je bij ons altijd goed. Nog tips of advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top