• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Lijmen

€ 14,79

€ 13,61

€ 28,95

€ 26,63

€ 6,80

€ 6,26

€ 7,35

€ 6,76

€ 14,95

€ 12,71

€ 13,21

€ 9,91

€ 17,95

€ 14,36

€ 9,95

€ 8,36

€ 81,95

€ 69,66

€ 14,95

€ 12,71

Lijmkit Kopen? Bestel Online!


Lijmkit is een product dat onmogelijk weggedacht kan worden uit het bouwproces. Het verlijmen van bouwmaterialen is nodig in elke fase van dat bouwproces van ruwbouw tot de afwerking. Een goede kit is de ideale oplossing voor het universeel afdichten, lijmen en monteren van allerhande bouwmaterialen. Bovendien is het zo dat de meeste lijmkitten op tal van ondergronden toepasbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, graniet, marmer, beton en zo kan er nog wel even doorgegaan worden.

Types lijmkitten


Er zijn op de markt tal van types lijmkitten terug te vinden. Zo zijn er lijmkitten op basis van MS Polymeer, maar ook kitten op basis van hybride polymeren, siliconen en zelfs acrylaat. Er zijn min of meer allrounde lijmkitten, maar ook bijvoorbeeld de zogenaamde high tack lijmkit. Dit type kit is er eentje waarbij de aanvangshechting opmerkelijk sneller is dan bij gewone lijmkitten. De geknipte keuze voor klussen waarbij snelheid van vitaal belang is dus. Zoek je een kit van hoge kwaliteit die je buiten zonder enig probleem kunt gebruiken? Dan is een EPDM lijmkit een goede oplossing. EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer en is een hoogwaardige groep synthetische rubbers die tegenwoordig ook onder andere als dakbedekking gebruikt wordt. Ten slotte is er ook nog hittebestendige lijmkit voor specifieke klussen waarbij warmte een grote rol speelt. Denk bijvoorbeeld bij radiatoren of andere warmte-elementen.

Toepassingen en mogelijkheden


Met een EPDM lijmkit zit je goed voor het universeel monteren en lijmen voor zowel binnen- als buitenshuis. Naast het type kit valt er ook nog een grote keuze te maken wat de kleur betreft. Zo kan je kiezen voor een standaard zwarte lijmkit of voor een lijmkit transparant. Een dergelijke lijmkit transparant is een overschilderbare kit waarmee je nog alle kanten uit kunt. Belangrijk om te weten is echter wel dat niet elke kit overschilderbaar is. Heb je gekozen voor een kit op basis van siliconen? Dan zal nog een bewerking nodig zijn om deze overschilderbaar te maken.

Enkele tips


Werk je met lijmkitten? Dan zijn er een aantal tips die je best in het achterhoofd kunt houden tijdens de werkzaamheden. Bewaar de kit altijd op kamertemperatuur en laat deze vooral niet in de koude buiten liggen. Een kit hardt immers uit op basis van de luchtvochtigheid. Dat betekent dat wanneer de buitentemperatuur laag is het uitharden ook langzamer gaat. De kit zal in dit geval dikker en stugger zijn en moeilijk te hanteren zijn. Daarnaast investeer je ook best in een kitpistool om handig en gemakkelijk mee te werken. Zit je toch met lijmkitten die net iets te dik en stug zijn? Verwarm deze dan in warm water om ze terug net iets lopender te maken.

Ons assortiment lijmkitten


Op zoek naar een zwarte lijmkit, een hittebestendige lijmkit, een EPDM lijmkit, een lijmkit transparant of een high tack lijmkit? Dan vind je bij verfwinkel.nl een breed gamma topproducten terug van merken als Bison, ProGold en Zwaluw. Wil je snel aan de slag gaan? Dan is bestellen bij ons de ideale oplossing. Wij bieden immers razendsnelle avondlevering aan!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top