• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Overschilderbare kit

€ 11,85

€ 8,89

€ 5,95

€ 5,00

€ 3,95

€ 3,36

€ 7,99

€ 4,99

€ 20,75

€ 16,60

€ 14,51

€ 11,61

€ 5,15

€ 4,74

€ 12,95

€ 10,36

Overschilderbare kit

Kit is een product dat in de bouwsector simpelweg onmisbaar is. Tijdens zo goed als elke klus is er wel een toepassing te bedenken waarvoor kit nodig is. Denk maar aan het wegwerken van kieren of naden, aan het vullen van gaten en het waterdicht maken van verbindingen. Extra handig is als je werkt met kit overschilderbaar. Met een dergelijk product kan je met een gerust hart klussen zonder je zorgen te moeten maken over de kleurschakeringen nadien. 

Wat is overschilderbare kit?


Kit overschilderbaar is exact wat de naam al zegt: een kit die je perfect kunt overschilderen. Concreet is het zo dat niet elke kit op de markt overschilderbaar is. Door de band genomen zijn de meeste varianten, op kitten op siliconenbasis na, overschilderbaar. Heb je een acrylaatkit of polymeer kit in handen? Dat is dan een kit overschilderbaar latex. Met een dergelijke kit kan je de meeste klussen in huis de baas en kan je naderhand in eender welke kleur overschilderen.

Wanneer kit overschilderbaar gebruiken?


De vraag wanneer je welke kit moet gebruiken hangt in sterke mate af van het soort klus. In eender welke ruimte waar je veel met vocht te maken hebt valt het aan te raden om een siliconenkit te gebruiken. In bijvoorbeeld de badkamer, sanitaire ruimte of zelfs een vochtige garage is een acrylaatkit geen optie. In dit geval kies je best voor een siliconenkit wegens de waterwerende eigenschappen. Tijdens werkzaamheden in andere ruimtes is een kit overschilderbaar latex zoals polymeer of acrylaat een goede oplossing. Wil je toch jouw badkamer of andere vochtige ruimte in een nieuw kleurtje steken? Dan bestaan er anti-siliconen druppels gebruikt worden. Deze anti-siliconen druppels zorgen ervoor dat de verf wel kan hechten aan siliconenkit. Zo kan je dus een niet overschilderbare kit schilderen.


Overschilderbare kit voor buiten en binnen


Een acrylaatkit is een goedkope en goede oplossing voor het dichten en vullen binnenshuis. Deze licht flexibele kit is gemakkelijk overschilderbaar, maar heeft een paar nadelen waardoor gebruik buiten niet aan te raden valt. Zo hecht acrylaatkit niet op glas en is deze niet langdurig vochtbestendig. Zoek je toch een overschilderbare kit voor buiten? Dan is een polymeer kit een betere oplossing. Deze kit voldoet aan wat hogere eisen en is goed vochtbestendig op zo goed als elke ondergrond.

Ons assortiment overschilderbare kitten


Op zoek naar producten om een niet overschilderbare kit schilderen mogelijk te maken? Of wil je gewoon meteen een overschilderbare kit op de kop tikken? Dan vind je in onze webshop verfwinkel.nl overschilderbare kitten voor elk budget terug. Zo zijn er topmerken als Sikkens, Soudal, ProGold en Zwaluw verkrijgbaar. Zit je nog met vragen over overschilderbare kitten of schilderen zoals wanneer kit overschilderbaar is? Aarzel dan niet om onze medewerkers te contacteren. Wij staan steeds voor u klaar met verftechnisch advies en meer.

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top