Paarse muurverf: Een bewuste kleurkeuze

Paarse muurverf is een uitstekende keuze voor iedereen die houdt van uitgesproken kleuren. Deze roodachtige blauwe kleur is in verschillende varianten verkrijgbaar. Vaak wordt paars gezien als een verzamelnaam voor alles wat tussen rood en blauw valt. Deze kleur roept verschillende associaties op. Zo is het voor diverse mensen een spirituele kleur, omdat paars binnen het hindoeïsme staat voor het bewustzijnschakra. Andere mensen associëren paars met passie, intuïtie, wijsheid, inspiratie en originaliteit. Maar het kan natuurlijk ook simpelweg zo zijn dat je paars een mooie kleur vindt. Bij Verfwinkel.nl kun je jouw verf in allerlei kleuren laten mengen, waaronder paars. Binnen ons kleuraanbod zijn verschillende mooie varianten van paars te vinden.

Benieuwd naar wat er mogelijk is op het gebied van paarse muurverf? Lees dan dit kleurenblog. We laten je zien wat er mogelijk is als je jouw muurverf in het paars wilt laten mengen. We bespreken de populairste paarstinten, hoe je ze via onze webshop kunt vinden en hoe je deze paarse kleuren kunt bekijken. Vervolgens laten we je zien welke kleurcombinaties je met paars kunt maken. Paars is een veelzijdige kleur die je op diverse plekken kunt toepassen. Dit kun je doen met verschillende producten uit ons uitgebreide assortiment, die onze verfspecialisten graag in een paarse kleur voor je mengen.

Verschillende paarstinten voor muurverf

De kleur paars voor muurverf is helemaal in op dit moment. Het mooie aan ons kleuraanbod is dat je kunt kiezen uit meerdere tinten paars. Waar kies jij voor? Misschien kies je wel voor Brassica van Farrow and Ball. Deze rijke paarstint heeft een uitstraling die doet denken aan lavendel en zacht lila. Door de onderliggende hintjes van zwart heeft deze kleur een meer grijze uitstraling in donkerdere ruimtes. Brassica voegt een aangename warmte toe aan een ruimte, zonder dat hierbij de hinten rood gaan overheersen. Deze kleur doet het goed binnen moderne interieurs.

Flexa paars

Paarse muurverf wordt ook met luxe geassocieerd. Dit komt onder meer doordat paarse kleurstof vroeger bijzonder kostbaar was, waardoor eerst alleen keizers en koningen het zich konden veroorloven om paars te dragen. In het oude Rome was het alleen voor de hogere standen weggelegd om paarse kleding te dragen. Paarse muurverf is dus een goede manier om wat klasse, luxe en elegantie toe te voegen aan een ruimte. Dit kan onder meer met een Flexa paars, bijvoorbeeld Puur Pinksterbloem, Vol Pinksterbloem, Wit Pinksterbloem of 85% Pinkersterbloem. Zo heb je de keuze uit verschillende varianten paars.

Paarse muurverf van andere merken

Farrow and Ball en Flexa zijn twee van de beste merken van dit moment op het gebied van verfkleuren, maar er zijn nog meer toppers te vinden binnen het kleuraanbod van Verfwinkel.nl. Zo heeft het bekende verfmerk Sigma vele varianten van paars als verfkleur in de aanbieding. Goede voorbeelden hiervan zijn Purple Gaze, Purple Rhapsody, Imperial Purple, Purple Punch, Purple Cabbage en meer. Deze paarstinten behoren tot het Voice of Colour kleursysteem. Daarnaast kun je kiezen voor RAL paars, bijvoorbeeld RAL 4011 (Parelmoerdonkerviolet), RAL 4005 (Blauwlila), RAL 5000 (Paarsblauw), RAL 4004 (Bordeauxpaars) en RAL 4002 (Roodpaars). Er zijn diverse andere varianten paars te vinden binnen ons kleuraanbod. Neem zelf een kijkje en ontdek welke tint paars ideaal is voor jouw verf.

Paarse verf kleurcode

Veel verfkleuren hebben een eigen kleurcode om het vinden van verfkleuren online te versimpelen. Zo staat Brassica van Farrow and Ball ook wel bekend als 271 Brassica. Maar er zijn ook een hoop paarstinten zonder kleurcode. Dat is geen probleem, want via de online kleurenwaaier van Verfwinkel.nl kun je ook gewoon op naam zoeken. Op de productpagina selecteer je een hoeveelheid, waarna je via ‘kies een kleur’ jouw verfkleur kunt uitzoeken via onze gemakkelijk te gebruiken online kleurenwaaier. Typ de naam in van de kleur die je zoekt, of typ bijvoorbeeld ‘paars’ of ‘purple’ in als je meerdere paarstinten wilt bekijken. Op deze manier kun je eenvoudig online jouw verfkleur uitzoeken.

Paarse muurverf kleurenwaaier

Je kunt kleuren online bekijken, maar de beeldschermen van bijvoorbeeld computers of smartphones hebben de vervelende neiging om kleuren donkerder of helderder dan normaal weer te geven. Hierdoor krijg je geen optimaal beeld van jouw verfkleur. Een kleurenwaaier kan uitkomst bieden. Zo kun je de tint in het echt bekijken. Je kunt bijvoorbeeld Brassica van Farrow and Ball in een kleurenkaart van dit verfmerk bekijken. Hetzelfde geldt voor paarse kleuren van Flexa, die tot de Mengkleuren Collectie behoren. De Voice of Colour paarstinten van Sigma zijn terug te vinden binnen deze Sigma Kleurenwaaier – Voice of Colour.

De paarstinten uit de Flexa Pure collectie zijn terug te vinden binnen deze Flexa Pure Kleurenwaaier. Daarnaast kun je deze kleuren in het echt bekijken met behulp van kleurstalen. Deze stalen maken het gemakkelijk om de paarse kleuren binnen je interieur te bekijken. Je kunt kleurstalen ook meenemen naar een winkel, om bijvoorbeeld de paarse tint te vergelijken met meubels die je op het oog hebt. Bestel daarom nu bij ons deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Mild Purple, deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Subtle Purple, deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Gentle Purple, deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Lush Purple, deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Real Purple en deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Full Purple.

Paarse muurverf combineren met andere kleuren

Doordat er zoveel varianten van paars zijn, is het ook mogelijk om allerlei kleurcombinaties te maken. Dit zijn er zeker 500. Ten eerste kun je kiezen voor een ton sur ton combinatie, waarbij je verschillende tinten paars toepast. Je kunt bijvoorbeeld Wit Pinksterbloem en 100% Pinksterbloem gebruiken voor een meer contrasterende combinatie, terwijl Puur Pinksterbloem en Vol Pinksterbloem beter zijn voor een paarse combinatie waarbij de kleuren dichter bij elkaar liggen. Je kunt ook kiezen voor een neutrale variant van paars die je vervolgens combineert met andere neutrale kleuren. Zo gaan neutrale paarse verfkleuren goed samen met bruin, beige, (gebroken) wit, grijs, taupe of zwart.

Paars kan daarnaast gecombineerd worden met meer uitgesproken kleuren. Hiermee creëer je een combinatie die echt in het oog springt. Hiervoor zou je paarse muurverf kunnen combineren met onder meer geel, roze, rood, groen, turquoise, blauw of oranje. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten als je kiest voor paarse verf. Neem gerust eens een kijkje binnen ons kleuraanbod en maak je eigen kleurcombinaties. Zo kun je met behulp van verf een ruimte nog meer eigen maken.

Waar pas je verf in het paars toe?

Paarse muurverf wordt de laatste jaren steeds vaker in de woonkamer toegepast. Dit komt onder meer door de veelzijdigheid van paars. Waar het voor de één symbool staat voor spiritualiteit, ziet de ander het als een luxe kleur. Of wellicht roept het gevoelens van passie op inspiratie op. Maar het kan natuurlijk ook gewoon je favoriete kleur zijn. Er is altijd wel een goede reden om paarse muurverf aan te brengen op je muur. Het is een goede keuze voor een accentmuur, maar je kunt ook voor een neutralere variant van paars kiezen om een mooi geheel te doen ontstaan. Paars in de woonkamer geeft deze ruimte net dat beetje extra elegantie.

Door zijn veelzijdigheid doet paarse muurverf het vrijwel overal goed. Zo kun je kiezen voor een zachte variant van paars in de slaapkamer. Zo voeg je wat warmte toe, waardoor dit vertrek nog knusser aan gaat voelen. We horen geregeld van mensen dat ze dankzij dit soort zachte en warme tinten beter slapen. In de badkamer zorgt een mooie paarse tint ook voor extra ontspanning. Let hierbij wel op dat je in deze vochtige ruimte een vocht- en schimmelbestendige verf toepast, bijvoorbeeld deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf. Andere vertrekken waar je paarse muurverf kunt toepassen zijn de keuken, de hal, de zolderkamer, de werkkamer, de kinderkamer en de eetkamer.

Paarse muurverf producten bestellen bij Verfwinkel.nl

Bestel je jouw muurverf bij ons, dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan paarse kleuren voor jouw verf. De mogelijkheden zijn enorm. Hierbij ben je niet gebonden aan een merk. Je kunt bijvoorbeeld een Histor product van een Sigma paars laten voorzien. Zo bieden we je nog meer keuze. Voor één van de Flexa paars varianten is het logisch om voor een Flexa muurverf te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat in één van de Flexa Pure kleuren laten mengen. Maar ook andere Flexa producten zoals deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Strak op de Muur - Mat kunnen van een paarse Flexa kleur voorzien worden.

Naast Flexa zijn er nog diverse muurverf producten van andere merken die je in een paarse tint kunt laten mengen door onze specialisten. Populair onder onze klanten zijn onder meer deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt, Histor Monodek Revolution en deze Wijzonol Mat Muurverf. Voor je keuken zou je kunnen kiezen voor Flexa Easycare Muurverf Mat – Keuken. Naast muurverf heb je bovendien de mogelijkheid om verschillende lakken in een paarse kleur te laten mengen. Bij Verfwinkel.nl is alles mogelijk. Daarom laat je jouw paarse verf door onze specialisten mengen.

 1. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Weekdeal
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  199 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: