Heart Wood van Flexa: de Flexa kleur van 2018

Zoek je een warme en neutrale kleur met een geheel eigen uitstraling, dan is Heart Wood van Flexa echt iets voor jou. Niet voor niets was dit Flexa kleur van het jaar 2018. Gelet op het enorme aanbod aan mooie kleuren van dit verfmerk, is dat een behoorlijke prestatie. Flexa Heart Wood is een kalme, serene en natuurlijke kleur die zorgt voor huiselijkheid. Het kan met allerlei kleuren gecombineerd worden, met verschillende effecten tot gevolg. Zo kan Heartwood van Flexa zowel rustgevend als levendig zijn in combinatie met de juiste kleur. Daarom is deze Heart Wood kleur zo’n interessante optie voor verschillende ruimtes.

In deze kleurenblog gaan we dieper in op Heart Wood van Flexa. We laten je zien hoe je eenvoudig en snel deze tint online kunt vinden met behulp van de kleurcode. Wil je deze kleur goed bekijken? Neem dan een kijkje in een Flexa kleurenwaaier. Daarnaast tonen we je dat Heart Wood van Flexa het goed doet binnen verschillende kleurencombinaties. Je kunt Flexa Heart Wood combineren met allerlei kleuren en verschillende effecten bewerkstelligen. Tot slot leren we je waar je de Heartwood kleur kunt toepassen en welke verfproducten je in deze kleur kunt laten mengen bij Verfwinkel.nl.

Waarom werd Heart Wood van Flexa de kleur van het jaar 2018?

Heart Wood van Flexa is een kalme, neutrale, warme, rustgevende kleur met een roze uitstraling. 2018 was een jaar dat gekenmerkt werd door dit soort natuurlijke, ontspannende kleuren die voor huiselijkheid zorgden. Volgens Flexa is Heart Wood hier het beste voorbeeld van. Heart Wood van Flexa sloot het beste aan op de trends en ontwikkelingen van dat jaar. Vandaar dat deze tint deze speciale uitverkiezing heeft verdiend.

De roze toon van deze tint is subtiel en niet overweldigend. Bovendien kun je Heartwood van Flexa met allerlei kleuren combineren, van warme groentinten tot koele blauwtinten. Deze verschillende combinaties tonen steeds een ander gezicht van deze kleur, van een oase van rust tot meer levendigheid binnen een vertrek. Alhoewel Heart Wood van Flexa de kleur van het jaar 2018 was, bezit deze tint een tijdloosheid waardoor het niet zomaar een trendkleur is. Ook anno nu is deze kleur een goede keuze voor jouw verf.

Meer Flexa kleuren van het jaar ontdekken? Lees dan onze blogs over de Flexa kleur van het jaar 2020, de Flexa kleur van het jaar 2021, de Flexa kleur van het jaar 2022 en de Flexa kleur van het jaar 2023.

Heart Wood Flexa kleurcode

De meeste kleuren voor verf beschikken over een eigen kleurcode. Hiermee kun je sneller en gemakkelijker tinten vinden binnen een online kleurenwaaier. Zo werkt het ook bij onze webwinkel. Je gaat naar een productpagina, kiest een hoeveelheid en vervolgens maak je gebruik van de online kleurenwaaier om een tint te selecteren. De kleurcode van Heart Wood van Flexa is B5.05.52. Je kunt zowel de kleurcode als de naam van deze kleur gebruiken om deze tint online te vinden en te selecteren als jouw verfkleur.

Flexa Heartwood kleurenwaaier

Overweeg je om Heart Wood van Flexa als verfkleur te gebruiken? Het is goed mogelijk dat je deze kleur in het echt wilt bekijken. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je gebruik maken van een Flexa kleurenwaaier om deze tint te bekijken en met andere kleuren te vergelijken. Daarnaast kun je gebruik maken van een Flexa kleurentester om te zien hoe deze kleur op een oppervlak tot zijn recht komt. Van sommige kleuren zijn er bijpassende Flexa kleurenstalen. Hiermee kun je niet alleen de kleur bekijken, maar bijvoorbeeld ook de tint vergelijken met het meubilair dat je al hebt of die je op het oog hebt. Bekijk de mogelijkheden binnen ons aanbod.

Heart Wood van Flexa combineren met andere tinten

Je kunt Heart Wood combineren met uiteenlopende kleuren. Dit is één van de redenen waarom deze tint verkozen is tot kleur van het jaar 2018. Een ton sur ton combinatie is één van de mogelijkheden die je hebt. Hierbij pas je variaties van dezelfde kleur toe voor een mooi effect. Hierbij kun je Heart Wood van Flexa combineren met Cheeky Chestnut of B7.06.78. Voor een rustigere omgeving is een neutrale combinatie geschikt. Hierbij zijn Fading Horizon en BN.02.77 goede opties. Houd je van een wat meer spannende of extraverte combinatie? Dan zijn de suggesties van de designers van Flexa iets voor jou: Forest Song of Tranquil Dawn. Grappig feitje: de kleur Tranquil Dawn was de Flexa kleur van het jaar 2020. Hiermee combineer je dus twee kleuren van het jaar.

Waar kun je de kleur van Heartwood toepassen?

De combinatie van warm en neutraal zorgt er voor dat deze natuurlijke kleur op veel plekken niet zal misstaan. Iedere kamer zal voorzien worden van een uitnodigende uitstraling. Daarom doet Hardwood van Flexa het goed in de woonkamer. Een uitnodigende uitstraling is niet alleen perfect voor bezoekers, maar ook voor jezelf. Zo creëer je een ruimte waar je tijd wilt spenderen. Deze kleur draagt er aan bij dat je bewust kunt genieten van de stilte en comfort van je eigen woonkamer. Er ontstaat een veilige plek waar je optimaal tot jezelf kunt komen. Je kunt hier schuilen voor de buitenwereld en ontsnappen aan de drukte van het werkende leven. Tegelijkertijd schept deze kleur ook een gezellige sfeer.

Het is goed mogelijk dat er een andere plek binnen je woning is waar je dit gevoel ook wilt creëren. Je kunt bijvoorbeeld Flexa muurverf met Heartwood kleur ook toepassen in je slaapkamer. Een gevoel van geborgenheid draagt bij aan een betere nachtrust. Je voelt je veilig en comfortabel binnen deze ruimte. Om deze redenen is Heart Wood van Flexa ook een formidabele keuze voor in de badkamer. Let hierbij wel op dat je kiest voor een vocht- en schimmelbestendige verf, bijvoorbeeld deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf. Door de uitnodigende look is Heart Wood een goede optie voor de hal. Ook doet deze kleur het goed in de eetkamer, de keuken, het toilet of in de werkkamer.

Welk Heart Wood verf product kies jij?

Een populaire optie is Flexa muurverf met Heart Wood tint. Er zijn verschillende Flexa producten die hiervoor geschikt zijn. Een populaire optie is Flexa Creations Muurverf – Extra Mat. Dit goed dekkende product behoudt uitstekend zijn kleur en het kan zowel op muren als op plafonds toegepast worden. Een andere goede mogelijkheid is Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat. Andere opties zijn Flexa Easycare Muurverf Mat – Muren en Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Flexa kleuren zoals Heart Wood komen het best tot hun recht als je kiest voor een Flexa verfproduct.

Het kan zijn dat je Heart Wood van Flexa als kleur op de muur wilt toepassen, maar ook op ondergronden kun je voor deze tint kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je hout of kunststof deze Heart Wood kleur wilt geven. In dat geval kies je voor een Flexa lak die je in deze kleur laat mengen door onze specialisten. Wederom heb je hierbij meerdere mogelijkheden. Een populaire mogelijkheid is Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans. Daarnaast kun je kiezen voor Flexa Pure Lak Mat of deze Flexa Creations Lak Zijdeglans. Hierbij heb je de keuze uit verschillende glansgraden. Kijk gerust rond binnen ons aanbod en bekijk voor welke Heart Wood verf jij gaat kiezen.

 1. Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  28 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Lak Zijdeglans
  Flexa Creations Lak Zijdeglans
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: