Flexa Nachtblauw: Helder donker op de muur

Met Flexa Nachtblauw haal je de nacht in huis. Kun jij ook zo genieten van het bekijken van de sterrenhemel? De nachthemel heeft een ongeëvenaarde diepe en intense kleur. Het maakt indruk op ons en inspireert, maar de nacht heeft ook een kalmerende werking. Het is knap dat Flexa dit gevoel in een mooie verfkleur heeft weten om te zetten. Deze kleur kun op verschillende plekken worden toegepast. Het is een veelzijdige tint met een geheel eigen uitstraling. Blauw is nadrukkelijk aanwezig, maar je ziet ook hinten van groen en zwart terug. Het levert een eigenzinnige verfkleur op.

Daarom verdient Flexa Nachtblauw zijn eigen kleurenblog. Hieronder vertellen we je meer over de kleurcode en op welke manieren je deze verfkleur in het echt kunt bekijken en testen. Vervolgens tonen we je met welke andere verfkleuren je Flexa Nachtblauw kunt combineren. We geven je voorbeelden van waar deze nachtelijke kleur toegepast kan worden. Tot slot tonen we je welke producten je van deze kleur kunt laten voorzien door onze verfspecialisten.

Flexa Nachtblauw kleurcode

Flexa Nachtblauw maakt onderdeel uit van ons uitgebreide aanbod aan verfkleuren. Je kunt via de webpagina van het product dat je op het oog hebt jouw kleur bepalen. Dit doe je door eerst een hoeveelheid te selecteren en vervolgens op ‘kies een kleur’ te klikken, waarna je in de online kleurenwaaier op zoek kunt gaan naar jouw kleur. Je kunt hierbij de naam van de kleur invoeren, maar ook de kleurcode. De kleurcode van Flexa Nachtblauw is 1810 Nachtblauw Flexa.

Flexa Nachtblauw tester en kleurenwaaier

Alhoewel je Nachtblauw van Flexa online kunt bekijken, geven beeldschermen verfkleuren niet natuurgetrouw weer. Voor het bekijken van kleuren kun je het beste gebruik maken van een fysieke optie. Flexa Nachtblauw behoort tot de Strak & Easycare kleurencollectie. De kleuren van deze collectie zijn terug te vinden binnen deze Flexa Kleurenwaaier. Dergelijke waaiers zijn perfect voor het bekijken en vergelijken van tinten. Daarnaast kun je gebruik maken van een Flexa Nachtblauw Tester. Hiermee kun je op een oppervlak, bijvoorbeeld een stuk karton of de muur zelf, zien wat de uitstraling van de verf zal zijn. Kleurenwaaiers en kleurtesters zijn essentieel voor het maken van de beste keuze.

Flexa Nachtblauw combineren met andere kleuren

Het mooie aan Flexa Nachtblauw is dat je er verschillende kleurcombinaties mee kunt maken. Zo valt deze nachtelijke tint goed in te passen binnen een neutrale combinatie, bijvoorbeeld met zilver of betongrijs (ook een Flexa kleur uit de Strak & Easycare collectie). Voor een ton sur ton combinatie, waarbij je gebruik maakt van tinten van dezelfde kleur, kun je kiezen voor Flexa Nachtblauw met Eucalyptusgroen. De designers van Flexa hebben nog een avontuurlijke kleurcombinatie voor je in petto: Nachtblauw met Hazelbruin en/of Goud.

Nachtblauw is een donkerblauwe kleur die hinten van groen bevat. Hierdoor kan deze tint uitstekende gecombineerd worden met een groene kleur. Hierboven benoemden we al Eucalyptusgroen, maar ook een warme groene tint zoals Bosgroen past uitstekend bij Flexa Nachtblauw. Daarnaast kun je Nachtblauw combineren met goud. Hierbij kun je kiezen voor verf, maar ook een kandelaar of andere goudkleurige woonaccessoires. Ook de combinatie Nachtblauw en hout doet het goed samen. Het gebruik van natuurlijk materiaal versterkt deze donkerblauwe tint. Wil je wat meer warmte toevoegen, dan kun je Nachtblauw combineren met off white, bruin of beige.

Waar kun je Flexa Nachtblauw toepassen?

Nachtblauw van Flexa is een veelzijdige tint die je kunt toepassen waar je dat maar wilt. Deze kleur is een goede keuze als je in jouw woonkamer een accentmuur wilt schilderen. Omgeef deze wand met lichtere kleuren voor een aangenaam optisch effect. Hierdoor springt je accentwand nog meer in het oog. Bovendien gaat deze donkerblauwe kleur goed samen met natuurlijke materialen zoals hout. Je kunt bijvoorbeeld een leuk houten tafeltje, bankje of een kastje voor de muur plaatsen. Maar ook in de eethoek gaat deze kleur goed samen met bijvoorbeeld een houten eettafel. Of voeg ergens een houten accessoire toe voor extra luxe.

Flexa Nachtblauw is daarnaast een logische kandidaat als muurkleur voor in je slaapkamer. Het is immers Nachtblauw. Hiermee haal je de nacht in je slaapkamer. Blauw draagt bij aan een rustige sfeer en bovendien voelen mensen zich fijn als ze omgeven worden door natuurlijke kleuren. Je zult merken dat je beter in slaap kunt vallen als je omgeven wordt door deze kalmerende en harmonieuze kleur. Deze kleur past extra goed als je een houten bed hebt. Daarnaast is deze nachtblauwe kleur een interessante optie voor bijvoorbeeld de zolderkamer, hal, badkamer, keuken of werkkamer.

Flexa Nachtblauw muurverf en andere producten

Bij Verfwinkel.nl ben je aan het juiste adres als je Flexa kleuren zoals Nachtblauw wilt laten mengen. Onze verfspecialisten gaan graag voor je aan de slag. Hierbij heb je de keuze uit verschillende producten van dit bekende verfmerk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Flexa Creations verf met Nachtblauw als kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Creations Muurverf – Zijdemat. Ideaal als je een Flexa muurverf met Nachtblauw als kleur wilt kopen. Maar er zijn nog andere Flexa productlijnen die je in deze kleur kunt laten mengen. Zo kun je Flexa Nachtblauw voor een Strak op de Muur product als kleur kiezen. Je kiest bijvoorbeeld voor deze Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat. Daarnaast is deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat een optie.

Deze kleur is niet alleen geschikt voor muurverf, want ook lakken kunnen wij in deze kleur mengen. De Flexa Creations productlijn bevat niet alleen muurverf producten, maar ook verschillende lakken. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Flexa Creations Lak Zijdeglans of deze Flexa Creations Lak Extra Mat. Wederom kan er ook gekozen worden voor andere productlijnen. Kies bijvoorbeeld voor Flexa Strak in de Lak met Nachtblauw als kleur, bijvoorbeeld deze Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans. Een andere optie is deze Flexa Pure Lak Zijdeglans. Deze producten zijn bij ons verkrijgbaar in diverse glansgraden. Zo valt er nog veel meer moois te ontdekken binnen ons uitgebreide assortiment. Neem gerust een kijkje en ontdek zelf met hoeveel korting jij jouw Nachtblauwe verf kunt kopen.

 1. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Lak Extra Mat
  Flexa Creations Lak Extra Mat
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Lak Zijdeglans
  Flexa Pure Lak Zijdeglans
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: