Wat is de beste binnenlak?

We zijn op zoek naar de beste verf voor binnen. De beste verf… die vraag horen we maar wat vaak bij Verfwinkel.nl. Wat is de beste verf?

De beste buitenverf hebben we eerder al in een blog benoemd. In dit blog bespreken we de beste verf voor binnen. We bespreken binnenverf van Sikkens, Sigma, Wijzonol en Trimetal. Sikkens en Sigma zijn al jaren één van de verfmerken waarmee in Nederland zowel buiten als binnen veel wordt geschilderd. Sikkens en Sigma zijn populair en bekend bij de professionele schilder, maar ook favoriet bij de doe-het-zelver. Daarnaast is Wijzonol ook erg populair. Wijzonol is net als de eerder genoemde merken een verfmerk dat professionele kwaliteitsverf levert. Iets minder bekend bij de doe-het-zelver maar ook Wijzonol is erg geliefd bij de schilder én de klusser. In dit blog zetten we de 10 meest gebruikte binnenverven voor je op een rij.

Hoewel voor de doe-het-zelver binnen nog steeds verf op terpentinebasis gebruikt mag worden, gebeurt dat nauwelijks. Wil je graag met verf op terpentine basis binnen schilderen? Kies dan voor Rubbol Finura Satin of  Rubbol Finura High-Gloss van Sikkens. Deze lakken hebben een minimale donkervergeling ten opzichte van andere verf op terpentinebasis. Omdat we wit graag wit houden en op zoek zijn naar de beste witte verf voor binnen, benoemen we verder in dit blog alleen de beste watergedragen verf voor binnen. Wil je deuren, kozijnen, meubels of de trapleuningen schilderen en ben je op zoek naar de beste verf voor hout binnen? Wanneer je verder leest, kom je vanzelf de beste houtverf voor binnen tegen.

Snel naar de beste verf voor binnen!

Sikkens Rubbol BL Rezisto

Deze geurarme lak voor binnen is dé topper onder de verf voor binnen. Deze Sikkens binnenlak is sneldrogend, maar droogt langzaam genoeg om prettig mee te kunnen schilderen. Ook voor de onervaren schilder is deze lak prima te gebruiken. Maar wat de Rubbol BL Rezisto zo uniek en fijn maakt is dat deze extreem kras- en stootvast is. Deze lak is gemaakt voor in een huis waar geleefd wordt. Door een speciale technologie is de Sikkens Rubbol BL Rezisto lak, net als de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer, kras en huidvetbestendig. Hierdoor blijft je schilderwerk op de deur strak en mooi, hoe vaak je de deur ook bij de deur vastpakt in plaats van de deurklink. Zoals al eerder genoemd is ook deze Sikkens watergedragen verf voor binnen niet vergelend. Wit blijft wit, ook op de donkere plekken in huis. En door de snelle droging kun je meerdere lagen op een dag aanbrengen. Je schildersklus kan dus prima in een vrij weekend gedaan én afgerond worden. Kies je favoriete kleur en glans en aan de slag.

Sikkens Rubbol BL Satura

De Sikkens Rubbol Satura  is de golden oldie van Sikkens. Al jaren een vaste stabiele factor in de productenlijn van Sikkens. Vroeger hét product om binnen te schilderen. Inmiddels door velen ingewisseld voor de watergedragen variant: Sikkens Rubbol BL Satura. Deze watergedragen zijdeglanslak is gebruiksklaar en uiterst gebruiksvriendelijk. Door de lange open-tijd heb je niet eens door dat je met een verf op waterbasis schildert. Deze lak lijkt ontzettend veel op een lak op terpentinebasis en heeft enkel voordelen; je ruikt hem nauwelijks, de Rubbol BL Satura heeft een perfecte vloei en daardoor een streeploos eindresultaat, is kras- en slijtvast en behoudt zijn prachtige zijdeglans voor jaren.

Sigma S2U Nova

Sigma heeft met de S2U lijn een ontzettend fijne, goed dekkende en kras- en slijtvaste lak in het assortiment. Heel overzichtelijk. Sigma S2U voor verf op terpentinebasis, zoals de S2U Allure voor buiten en de Sigma S2U Satin of S2U Gloss voor binnen en buiten. En de Sigma S2U Nova voor het watergedragen assortiment. Omdat verf op terpentinebasis vooral bij lichte kleuren binnen kan vergelen, wordt 95% van het binnenschilderwerk tegenwoordig met verf op waterbasis uitgevoerd. De technologie van deze watergedragen verven heeft zich de laatste jaren zo ontwikkeld dat je tijdens het schilderen amper verschil merkt. Dat watergedragen verf zich gedraagt als een verf op terpentinebasis bewijst de Sigma S2U Nova lak. Deze lak van Sigma is verkrijgbaar in diverse glansgraden en verwerkt zich uiterst prettig. Dit komt mede door de lange open-tijd. Hierdoor heb je al minder geoefende schilder ook de tijd om de verf netjes aan te brengen. Een speciale toegepaste technologie zorgt ervoor dat de Sigma S2U Nova verf uitstekend bestand tegen vetten, vuil en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Ideaal dus voor een huis waarin je lekker wil leven zonder dat de verf er af spat. 

Wijzonol Aqua

Iets minder bekend maar zeker niet minder van kwaliteit is de wijzonol Aqua -lijn. Deze vullende, watergedragen verf heeft een zeer goede vloei en schildert ontzettend lekker. Het grote verschil en voordeel van de Wijzonol Aqua is dat deze verf universeel overschilderbaar is. Net als eerder genoemde lakken is Wijzonol Aqua niet vergelend, huidvetbestendig en kras- en slijtvast. Wat dus ook deze Wijzonol verf een perfecte lak maakt voor bijvoorbeeld de deuren, trapleuningen en keuken. Door de lange opentijd en de prettige vloei is de Wijzonol Aqua ook ideaal voor de minder ervaren schilder.

Trimetal Permacryl PU

Met de Permacryl - producten van Trimetal schilder je met hoogwaardige watergedragen verf. Schilders zijn al jaren fan van Trimetal. En terecht! Trimetal heeft namelijk heel gebruiksvriendelijke producten van hoge kwaliteit in het assortiment. Daar waar Trimetal Permaline voor terpentinegedragen verf staat, is de gehele Trimetal Permacryl-verf op waterbasis. Uniek aan de Trimetal Permacryl PU is dat deze in tegenstelling tot andere watergedragen producten die in dit blog genoemd zijn voor binnen én buiten geschikt is. De Trimetal Permacryl Pu is uiterst kras- en slijt vast, dus ideaal voor de trap, meubels Omdat deze verf niet huidvetresistent is, adviseren we om Trimetal Permacryl AE Brillant of de Permacryl Permacryl AE Satin voor de deuren en trapleuning.

Schildertips met de beste watergedragen verf

Dé tip voor een strak en streeploos eindresultaat met watergedragen verf is de volgende werkwijze:
Breng de verf rijkelijk aan, verdeel zorgvuldig en gelijkmatig, werk af en laat drogen. Dat is hoe je de beste watergedragen verf binnen kunt gebruiken. Zie je nog een foutje of zakker? Laten drogen (hoe moeilijk ook), licht schuren en opnieuw schilderen. In tegenstelling tot verf op terpentinebasis kun je watergedragen verf tijdens het drogen beter niet meer bijwerken.

Watergedragen verf kun je het beste aanbrengen met een lakviltroller en ook de Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024 is ideaal voor het aanbrengen van watergedragen lak.

Beste verf voor binnen overzicht


Voeg deze binnenlak toe aan je winkelwagen:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 49,55
2.
€ 34,55
Prijs totaal € 84,10

Lees ook: