Tot 10% extra kassakorting op alles! 
v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Bootlak

Van hoog naar laag sorteren
 1. Tenco Bootlak - Mat
  Tenco Bootlak - Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Bottom Coat - Zwart
  Tenco Bottom Coat - Zwart
  5 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Tenco Bootlak - Hoogglans
  Tenco Bootlak - Hoogglans
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Tenco Bottom Coat - Brons
  Tenco Bottom Coat - Brons
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Rambo Pantser Jachtlak Transparant - Hoogglans
  Rambo Pantser Jachtlak Transparant - Hoogglans
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Sigma Varnish Yacht Gloss
  Sigma Varnish Yacht Gloss
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Bootlak

Het spreekt voor zich dat een boot aan heel wat wisselende omstandigheden wordt blootgesteld. De constante impact van het water, extreme weersomstandigheden en harde klappen. Om jouw boot de nodige bescherming te bieden is het dan ook geen overbodige luxe om een laagje beste bootlak aan te brengen. Een dergelijke lak kan het verschil maken tussen een boot om mee uit te pakken en een aftandse look. 

Wat is bootlak?

Bootlak is in essentie, net zoals de  naam al zegt, een lak voor op de boot. Deze lak, ook wel jachtlak of jachtvernis genoemd, gebruik je om het houtwerk van een boot glans en bescherming te geven. Een dekkende laag lak bewaart het uitzicht van jouw boot en maakt het houtwerk kras- en slijtvast. Bovendien geeft het ook de nodige bescherming tegen de UV-straling van de zon. Door deze beschermende eigenschappen gebruikt men jachtlak ook vaak voor houtwerk binnen. Dat is echter niet per se een goed idee. Jachtlak is immers een alkydverf die na verloop van tijd een gelige uitstraling kan ontwikkelen. 

Kleuren jachtlak

Jachtlak is in de regel gewoon transparant en kan de natuurlijke vibe van het houtwerk versterken. Dit noemen we blanke bootlak zodat de originele kleur van de boot behouden blijft. Een vaak gebruikte kleur is echter ook bootlak wit. Zeker even typisch is een bootlak mat. Het water zal op zichzelf al meer dan genoeg glans geven waardoor het mat effect van de bootlak mat wel gewenst is. 

Tips voor de beste bootlak

Nog nooit jachtlak aangebracht? Dan kan je vast enkele tips gebruiken om van het hele gebeuren een echt succes te maken. Zorg er eerst en vooral voor dat de omgevingstemperatuur op punt staat. Zorg ervoor dat de ondergrond gehard en niet te warm is. Een te warme ondergrond maakt het onmogelijk op blanke bootlak of bootlak wit aan te brengen. De ondergrond hoort bovendien opgeschuurd te zijn en ontdaan zijn van vuil. Voor het beste resultaat breng je meerdere, niet te dikke, lagen na elkaar aan.

Ons assortiment

Een goede blanke bootlak, bootlak wit of bootlak mat nodig? De breedste keuze en de beste bootlak vind je in onze webshop verfwinkel.nl. Met een ruim gamma aan topmerken en professioneel advies staan wij voor jou en jouw boot klaar. Nog hulp of tips nodig? Aarzel niet om onze medewerkers te contacteren voor verftechnisch advies. Bovendien leveren wij ook razendsnel. Vandaag besteld is ook  vandaag geleverd!