• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Afdekzeil

Van hoog naar laag sorteren
 1. Verfwinkel.nl Afdekfolie - Lion 40Mu 4x4 meter
  Verfwinkel.nl Afdekfolie - Lion 40Mu 4x4 meter
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
 2. ProGold Afdekzeil - Dik 40MU - 4 x 5 meter
  ProGold Afdekzeil - Dik 40MU - 4 x 5 meter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
 3. Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 4. Kip Stofdeur met rits 120 x 250 cm - 395
  Kip Stofdeur met rits 120 x 250 cm - 395
  1 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
 5. Kip Professioneel Afdekzeil HDPE 0,018 mm - 351
  Kip Professioneel Afdekzeil HDPE 0,018 mm - 351
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 6. Kip Afdekzeil LDPE 0,050 mm - 352
  Kip Afdekzeil LDPE 0,050 mm - 352
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
 7. Outlet
  ProGold Afdekfolie op Rol 7MU 2 x 50 meter
  ProGold Afdekfolie op Rol 7MU 2 x 50 meter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 8. Outlet
  ProGold Afdekfolie op Rol 76MU 4 x 50 Meter
  ProGold Afdekfolie op Rol 76MU 4 x 50 Meter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Afdekzeil

Tijdens het klussen is kwalitatief afdekmateriaal verre van een overbodige luxe. Verfspatten vinden doorheen het kleinste gaatje hun weg en ook bij andere klusjes is het wel zo handig om bescherming te voorzien voor meubilair en interieur. Wil je jouw vloeren, trappen en kostbaarheden beschermen? Dan kan je gebruik maken van bijvoorbeeld beschermfolie, een stucloper, maar ook van een afdekzeil. Een dergelijk afdekzeil heeft overigens nog heel wat meer toepassingen dan enkel en alleen het afdekken van de vloer of de trap.

Wat is een afdekzeil?

Een afdekzeil, ook wel zeildoek of dekkleed genoemd, is een type zeil dat gemaakt wordt van een zware kwaliteit kunststof. Door de band genomen gaat het om waterdicht weefsel waarbij aan de hoeken metalen ogen zijn bevestigd om het zeil vast te maken. Oorspronkelijk waren afdekzeilen gemaakt van geverfd katoen, maar vandaag de dag zijn er tal van andere types op de markt. Zo heb je een PVC afdekzeil, PE afdekzeilen en de zogenaamde zeilzeilen. Het belangrijkste in jouw zoektocht naar het juiste type zeil? Dat jouw afdekzeil waterdicht is. Een waterdicht zeil biedt niet alleen bescherming tegen spatten, maar kan ook buiten gebruikt worden of bij vochtige materialen ingezet worden. Met andere woorden: extra veelzijdigheid!

Waar kan je afdekzeilen voor gebruiken?

Afdekzeilen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden gemaakt uit verschillende materialen. Wat betreft de toepassingsmogelijkheden zijn deze bijna eindeloos. Zo is een afdekzeil een handig hulpmiddel tijdens het schilderen, maar nog veel meer dan dat.

Dit product kan ook dienen als afdak bij het kamperen, als overkapping van bijvoorbeeld een pergola of een feestje of gewoon om uitrusting mee af te dekken. Een afdekzeil waterdicht is ook een geknipt hulpmiddel om te beschermen tegen weersinvloeden

Waar je op moet letten

Of je nu kiest voor een afdekzeil pvc of een polyethyleen afdekzeil: de eigenschappen waarop je moet letten bij een aankoop blijven dezelfde. Zo is er een direct verband tussen de kwaliteit van het zeil en het gewicht. Het gewicht van een afdekzeil wordt genoteerd in grammen per vierkante meter. Hoe hoger dat gewicht, hoe sterker het materiaal en hoe hoger de draagkracht. Ook de dikte van het afdekzeil, uitgedrukt in mils, is een waardemeter voor de kwaliteit. Ten slotte zijn ook de denier, wat te maken heeft met de garen, en de weeftelling (hoe dicht de garens met elkaar worden geweven) van groot belang.

Ons assortiment

Op zoek naar een afdekzeil wit of een afdekzeil waterdicht? Dan vind je in ons assortiment afdekzeilen van een topmerk als Sikkens terug. Een dergelijk afdekzeil pvc ondersteunt jou in allerhande klussen en is bovendien multifunctioneel. Vind je de juiste maat afdekzeil niet terug in het gamma? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor advies. Naast het grootste aanbod van Nederland zit je bij verfwinkel.nl ook goed voor zelfde dag levering. Razendsnelle levering en de scherpste prijzen: dat is onze garantie.