Flexa Sweet Embrace™: Kleur van het Jaar 2024

Een plek waar jij je thuisvoelt: daar draait het in 2024 om volgens het Flexa ColorLab. Voor de 21e keer wordt wereldwijd de Flexa Kleur van het Jaar 2024 uitgeroepen: Sweet Embrace™. Een zachte vergrijsde, lichtroze basiskleur die een warm en comfortabel gevoel geeft. Ontdek hier alles over de Flexa Kleur vet het Jaar 2024. 

De Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

De Flexa Kleur van het Jaar 2024 is Sweet Embrace™. De kleur is geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken. Het is een verfijnde tint die van kleur verandert met het licht, maar die altijd rust en warmte brengt in een leefruimte. In combinatie met een groot aantal andere tinten vormt Sweet Embrace™ een solide basis. 

Het thema

Ieder jaar werken de kleurspecialisten van Flexa samen met internationale design experts om te kijken naar de toekomstige trends. Dit jaar kwam naar voren dat we zoeken naar gemoedsrust, duidelijk en momenten van vreugde. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa Colorlab: "Wanneer de wereld om ons heen fragiel aanvoelt, is het belangrijker dan ooit om onze eigen speciale plek te creëren. Dit is een ruimte waar we een stap terug kunnen doen, ons kunnen opladen en de toekomst tegemoet kunnen gaan."

Sweet embrace flexa kleur van het jaar 2024

Drie paletten

Rondom de Flexa Kleur van het Jaar 2024 zijn drie paletten gemaakt die de trends reflecteren: Een vrolijk kleurverhaal, Een warm kleurverhaal en Een kalm kleurverhaal. Alle kleuren uit deze paletten passen perfect bij Sweet Embrace™.

Een vrolijk kleurverhaal

Het kleurpalet 'Een vrolijk kleurverhaal' is gemaakt om plezier mee te hebben. In moeilijke tijden moet een ruimte een positief en vrolijk gevoel geven. Het palet bestaat uit een moderne combinatie van lila's en geeltinten. Perfect om elke kamer op te fleuren zonder dat het opdringerig overkomt. De kleuren uit dit palet gaan mooi samen met natuurlijke materialen en uiteraard met Sweet Embrace™, de Flexa Kleur van het Jaar 2024. 

 Een vrolijk kleurverhaal Flexa
Combineer de Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace™ met Queen Bee voor een warm en vrolijk geheel. 


Een warm kleurverhaal

We willen een warme plek waar we ons thuis voelen. Warme tinten natuursteen, aarde en klei zijn wereldse aardetinten die een ruimte vertrouwd, warm en uitnodigend maken. De kleuren uit het palet 'Een warm kleurverhaal' zijn ontleend aan de natuur en passen perfect bij natuurlijke materialen, zoals terracotta, klei en hout. 

flexa een warm kleurverhaal
De kleuren uit Een warm kleurverhaal creëren een welkome verbinding met de buitenwereld.


Een kalm kleurverhaal

In dit kleurpalet vind je kleuren geïnspireerd door tinten van bossen en zeelandschappen. Met de rustgevende kleuren uit het palet 'Een kalm kleurverhaal' creëer je een rustgevende plek om te ontspannen en je gedachten te verzetten. De tinten werken perfect met natuurlijke materialen, zoals kurk, hout en wol. 

flexa een kalm kleurverhaal
De vloeiende blauw- en groentinten geven een kalm en verhelderend gevoel. 

Flexa kleurentrends 2024 bij jou thuis

Wil jij jouw interieur een boost geven met de nieuwste Flexa kleurtrends? Bestel jouw favoriete Flexa verf in de Kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace™ of in één van de andere kleuren uit de kleurpaletten van 2024. Deel jouw schilderresultaat met ons via de hashtag #mijnverfklus en tag @verfwinkelnl. Wie weet zie jij jouw project terug op onze socials.

 1. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Zijdemat
  Flexa Pure Muurverf - Zijdemat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: