• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Latex Verf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Wijzonol Spacklatex
  Wijzonol Spacklatex
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Projectlatex
  Wijzonol Projectlatex
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  231 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 7. Wijzonol Latex - Muurverf
  Wijzonol Latex - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 8. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Latex verf

Wat is latex verf?

Latex verf is een witte verf die ook wel bekend staat als muurverf. Voorheen had deze verf een bindmiddel met vloeibare rubber als basis, waardoor het de naam Latex kreeg. Tegenwoordig zit er geen verschil tussen latex en muurverf. Doordat de latex muurverf nu op waterbasis is, is het makkelijk te verdunnen. Dit zorgt ervoor dat de verf sneller opdroogt en je sneller verder kunt werken. Een ander belangrijk kenmerk van latex verf is de gladde structuur.

Hierdoor is latex verf geschikt voor het verven van grotere oppervlakken, zoals muren en plafonds. Dankzij de structuur van de watergedragen latex verf krijgen de geverfde oppervlakken een strak uiterlijk zonder reliëf, waardoor het lijkt alsof je betonlook muurverf gebruikt. Het is een sneldrogende verf, dus je kunt al snel een tweede laag aanbrengen. Gebruik het als fijne primer verf; zo kun je later de muur verven met latex verf een kleur naar keuze.

Verschillende soorten latex

In onze webshop vind je Latexverf van diverse merken, zoals Histor muurverf, Flexa muurverf of Sikkens latex verf. Wanneer je een pot verf gaat kopen, is het belangrijk de verschillende eigenschappen van muurverf te kennen voordat je een keuze maakt. Daar willen we je graag bij helpen. Bedenk op welk oppervlakte je de watergedragen latex verf gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar geschikte badkamer verf? Dan is een schimmelbestendige latex verf de beste keuze. Ook waterafstotende verf is belangrijk voor het verven van de badkamer. Voor de keuken is het gebruik van de afneembare latexverf erg geschikt.

Deze verfsoort wordt ook wel schrobvaste muurverf of afwasbare latex genoemd. Het is een matte latex muurverf die niet gaat niet glimmen na het schoonmaken, waardoor keuken- en badkamer verf er mooi mat uit blijft zien. Naast het gebruik van afwasbare muurverf wordt ook isolerende latex veel gebruikt. Deze verfsoort is uitermate geschikt voor het behandelen van het plafond, bijvoorbeeld na schade door een lekkage. Ook werkt isolerende latex verf goed tegen lelijke nicotinevlekken en andere ongewenste verkleuringen. Wees er zeker van dat je kindvriendelijke latex verf gebruikt, zodat kleine kinderen geen risico lopen wanneer je aan het verven bent.

Latex verf spuiten

Latex verf spuiten is erg handig voor grote projecten binnenshuis. Dit zorgt voor een snel en egaal resultaat voor kamers als de slaapkamer en woonkamer. Het is een snelle methode die een egaal resultaat achterlaat. Latex spuiten kun je door een professional laten doen die hier de juiste apparatuur voor heeft. Een van onze experts helpen je graag om de beste latex verf te kiezen om te verspuiten.

De volgende soorten latex verf zijn te gebruiken in een verfspuit: Sigmapearl Clean Satin, Wijzonol Spacklatex, Sigmapearl Clean Matt, Sikkens Alpha Projecttex en Brander Brava Wand en Plafond. Lees het Kenmerkenblad om de latex muurverf op de juiste manier te verspuiten. Dit is namelijk niet bij elke soort latex verf hetzelfde. 

Populaire latex verf kleuren

Vaak is de kleurcode van de standaard latex verf RAL 9010. Er zijn verschillende kleuren latex verf die je kunt gebruiken op de muur. Met name als je online latex verf gaat kopen, kun je kiezen uit een uitgebreid palet aan muurverf kleuren. Enkele latex verf kleuren voorbeelden zijn diverse tinten groene muurverf, zoals olijfgroen verf en mintgroen verf. Het gebruik van donkere kleuren op grote oppervlakken laat de kamer kleiner lijken. Wil je liever niet dat je kamer er kleiner door lijkt? Dan kun je ook kiezen voor latex muurverf lichtgrijs of andere grijstinten verf. Grijze latex muurverf is een rustieke kleur die erg goed samengaat met mooie muurdecoratie. De kleur van de latexverf heeft invloed op de beleving van de ruimte die je aan het schilderen bent.

Latex voor buiten

Ons assortiment bevat niet alleen de beste latexverf voor binnen, maar je vind er ook de beste latex verf voor buiten terug. Dit is afhankelijk van het soort oppervlakte dat je wilt verven. Latex muurverf voor buiten hoort vanzelfsprekend waterafstotende verf te zijn, zodat het niet beschadigd als het buiten gaat regenen. Om latex muurverf op hout goed te laten zitten geef je de verf goed te tijd om te drogen. Latex verf voor buiten is meer dan alleen muurverf op hout.

Je wilt graag de beste kwaliteit latex verf gebruiken voor het beste resultaat. Sneldrogende latex verf is zeer geschikt voor projecten buitenshuis. Een buitenmuur voorbereiden op nieuwe latex verf neemt ongeveer een dag in beslag. Kies daarom een dag met een goede weersvoorspelling. Als de voorstrijk latex muurverf droog is, kun je de buitenmuur verven met een kleur naar keuze. De meest gekozen latex muurverf kleuren voor buitenmuren zijn grijze muurverf en witte latex verf.

Deze latex muurverf soorten gebruik je binnen

Voor het kiezen van de beste verf voor binnen, kijkt u naar de eigenschappen van de latex verf. De beste latex verf vind je zeker in ons assortiment. Bij Verfwinkel.nl vind je het meest uitgebreide assortiment van Nederland. Ons aanbod bevat onder andere Histor latex muurverf, Flexa muurverf, Sikkens latex afneembare verf en meer. Met het uitgebreide aanbod is er altijd een pot verf geschikt voor uw project. Op zoek naar bepaalde eigenschappen?

We adviseren je graag over afwasbare latex muurverf, schimmelbestendige latex verf, isolerende muurverf, schrobvaste latex muurverf of latexverf voor de buitenmuur. Ons aanbod bevat diverse kleuren latex muurverf die we dezelfde dag nog leveren, zelfs in de avonduren. Je keuze is hierdoor niet beperkt tot latex muurverf RAL 9010. Kies uit hoogglans of matte latex verf voor het oppervlak dat je wilt schilderen. Hoewel latex wit een van de meest gebruikte kleuren is, kun je ook kiezen voor olijfgroen latex verf, latex muurverf lichtgrijs en andere grijstinten verf. Geef ons de kleurcodes verf door, en wij zoeken de beste latex verf voor je.