5% extra korting met code: VERF-5 (bij besteding vanaf €100,-)

5% extra korting met code: VERF-5 / Geldig bij besteding vanaf €100,- (code toepassen in winkelwagen)

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering*
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Muurverf Metallic

Van hoog naar laag sorteren
 1. Flexa Creations Muurverf Metallic
  Flexa Creations Muurverf Metallic
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Muurverf - Metallic
  Histor My color Muurverf - Metallic
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Sigmulto Metallic Satin
  Sigma Sigmulto Metallic Satin
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Flexa Creations Muurverf Metallic - Standaard Kleuren - 1 liter
  Flexa Creations Muurverf Metallic - Standaard Kleuren - 1 liter
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Muurverf metallic

Wat maakt metallic verf zo uniek?

Metallic verf associeer je waarschijnlijk met auto’s. Inmiddels kun je deze verf ook gebruiken voor andere ondergronden. Zo is er bijvoorbeeld metallic muurverf. Bovendien heb je op het gebied van kleuren meer keuze dan ooit. Zo kun je kiezen voor oranje metallic verf, maar ook groen of blauw. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Met liefde en plezier mengen wij elke kleur voor jou. Zo maak je jouw muren pas echt bijzonder. Hieronder vertellen we je meer over metallic verf en wat het precies is. We laten je zien hoe het speciale metallic effect ontstaat en hoe je deze verfsoort aanbrengt op je muur. Ook vertellen we je meer over de metallic verf merken die binnen ons assortiment te vinden zijn.

Wat is metallic verf precies?

Metallic verf stond vroeger ook wel bekend als ‘verf voor auto’s’. Zo is het ooit begonnen, maar inmiddels biedt deze verfsoort je meer mogelijkheden. Deze verfsoort kun je inmiddels ook voor je muur gebruiken. Naast de real deal kun je ook kiezen voor metallic look verf of metallic spray verf. De eerste variant is een milieuvriendelijkere optie met een andere opbouw. De tweede variant is een spray. Metallic verf bevat kleine deeltjes metaal. Hierbij kan het gaan om metallic verf met koper, maar ook brons in de metallic verf is een optie. Deze metalen deeltjes glanzen wanneer er licht op komt. Dankzij de lichtinval in de woonkamer kan dit een mooi effect opleveren. Deze dekkende verf op waterbasis kan op diverse ondergronden gebruikt worden. Naast je muur is deze verfsoort ook geschikt voor plafonds, kozijnen, deuren en meubilair.

Hoe breng ik metallic verf aan op een muur?

Het aanbrengen van deze sprankelende verf begint met een goede voorbereiding. Een optimale hechting van de verf garandeer je door de ondergrond ten eerste goed schoon te maken en grondig te ontvetten. Repareer tevens beschadigingen, mochten deze aanwezig zijn. Vergeet niet de vloer af te dekken en tape aan te brengen waar nodig. Zo voorkom je dat de verf terecht komt op plekken waar je het niet wilt hebben. Op een onbehandelde muur breng je een voorstrijkmiddel aan. Dit levert het mooiste resultaat op en voorkomt de vorming van banen.

Nu kun je beginnen met het verven van de muur. Een goede primer voor verf met metaal is een aanrader, zodat je zeker weet dat het eindresultaat er goed uit komt te zien. Na het drogen van de primer kun je aan de slag met de metallic verf. Maak gebruik van een vachtroller. Hiermee kun je grote oppervlakken verven en de verf kun je goed gelijkmatig verdelen op de roller. Verdeel het oppervlak in denkbeeldige vlakken die met elkaar overlappen. Zo werk je door totdat de hele muur van verf is voorzien.

Metallic verf kopen bij Verfwinkel.nl

Deze verfsoort voorziet je muren van een zeldzaam mooi effect. Niet voor niets zie je deze verf steeds vaker terug binnen woonkamers. Vooral als je over een mooie lichtinval beschikt, is deze verfsoort een aanrader. De stand van de zon creëert iedere keer een ander effect. Hierdoor voelt je woonkamer levendiger aan. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Kijk gerust rond binnen ons aanbod aan metallic verven. Hier vind je grote merken zoals Sikkens, Histor en Flexa.