Stopverf aanbrengen: hoe doe je dat?

Is stopverf aanbrengen moeilijk? Geregeld vragen mensen zich dit af. Zij willen best stopverf repareren of stopverf aanbrengen, maar ze weten niet of niet-professionals dit kunnen. Het goede nieuws is dat stopverf aanbrengen voor iedereen te doen is. Bovendien kun je aangebrachte stopverf nog relatief eenvoudig verwijderen, zodat opnieuw beginnen een betere optie is in vergelijking met andere verfklussen. In deze blog vertellen we je meer over wat stopverf precies is en hoe je dit kunt aanbrengen. Daarnaast vertellen we je meer over de tools die je nodig hebt om stopverf te verwerken. Na het lezen van deze blog weet je hoe je stopverf kunt aanbrengen.

Wat is stopverf?

Stopverf is eigenlijk geen type verf. Van stopverf schilderen is dus geen sprake. Dit product bestaat uit een combinatie van krijtpoeder en lijnolie of sojaolie. Dit middel gebruik je om houtwerk te stoppen. Hiermee bedoelen we het dichtmaken van gaten, net zoals je een sok kunt stoppen. Stopverf is voor ramen bedoeld, specifiek kleinere ruiten. Het doel hiervan is om het langs het raam heen trekken van kou of warmte tegen te gaan. Dit draagt eraan bij dat het raam beter in het kozijn blijven zitten. Stopverf werd vooral gebruikt bij oudere huizen. Bij nieuwbouwwoningen wordt gekozen voor glaslatten in plaats van stopverf. Heb jij nog oude kozijnen, dan is de kans aanwezig dat er met stopverf gewerkt is.

Hoe stopverf aanbrengen? Stopverf aanbrengen tips & tricks

Stopverf is aanwezig op oudere kozijnen. In het geval van veroudering kun je de stopverf repareren, maar de stopverf vervangen is je beste optie. De oude stopverf verwijderen doe je met behulp van een schildersföhn. De warmte maakt het middel zacht, waarna je het kunt verwijderen met bijvoorbeeld een afsteekmes of verfkrabber. Maak de boel goed schoon. Hierna kun je de nieuwe stopverf aanbrengen op het hout.

Stopverf verwerk je rechtstreeks vanuit de pot. Je kunt stopverf aanbrengen met een stopmes. Stopmessen zijn verkrijgbaar via onze online shop. Twee toppers uit ons assortiment zijn dit Stopmes – Rotterdams Model en dit Stopmes – Gebogen Lemmet. Breng de stopverf ruim aan. Je moet dit in één laag aanbrengen. Gaat het fout? Dat is niet erg, want stopverf kun je eenvoudig weghalen. Dan begin je opnieuw. Oefening baart kunst. Er zal een mooie stopverflaag ontstaan. Zorg voor een gladde afwerking. De droogtijd van stopverf kan per product verschillen, maar over het algemeen is enkele weken drogen nodig voordat het geschilderd kan worden. Tip: smeer je stopmes in met wat slaolie, lijnolie of olijfolie om te voorkomen dat de stopverf teveel blijft kleven.

Stopverf aanbrengen: welke producten kies ik?

Misschien heb je aan de mensen in je omgeving al gevraagd welke stopverf je moet kiezen. Wellicht raden zij bijvoorbeeld Alabastine stopverf aanbrengen of Soudal stopverf aanbrengen aan. Als je er zeker van wilt zijn dat je de beste stopverf van dit moment in huis haalt, kies je voor de producten die binnen ons assortiment te vinden zijn. Kijk gerust eens binnen de categorie stopverf om te ontdekken wat er mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze Alabastine Stopverf Naturel, deze Toupret Stopverf – Wit (Bruin is ook een optie) of deze Den Braven Profstop Universal – Stopverf Naturel. Tegenwoordig zijn er ook stopverf vervangers waar je voor kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld deze Repair Care Dry Seal MP.

Stopverf aanbrengen? Dit heb je nodig:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 24,02
2.
€ 3,91
3.
€ 8,61
Prijs totaal € 36,54

Lees ook: