Hoe haal je verf uit kleding?

Het is één van de vragen die gesteld wordt aan onze verfspecialisten: hoe haal je verf uit kleding? Verf in je kleding krijgen, is bijzonder vervelend. Het is de voornaamste reden waarom mensen vaak in hun oude kleding of speciale kluskleding aan de slag gaan met schilderen. Toch kan het voorkomen dat je per ongeluk verf op je kleding krijgt. Als het hierbij gaat om kleren die je wilt blijven dragen, wil je logischerwijs deze verfvlekken uit de kleding krijgen. Wellicht wil je verf uit een spijkerbroek, shirt, trui of een ander kledingstuk krijgen. In deze blog geven we antwoord op de vraag: hoe haal je verf uit kleding? We laten je zien hoe je natte verf kunt reinigen, maar ook hoe je uitgeharde verf uit kleding kunt verwijderen.

Verf uit kleding halen als het nog nat is

Verfvlekken verwijderen gaat het gemakkelijkst als de verf nog nat is. In dat geval gebruik je het oplosmiddel van de verf om de verf mee te verwijderen. Met het oplosmiddel bedoelen we de substantie die de basis vormt van de verf. Zo kun je verf op waterbasis verwijderen met behulp van water. Gaat acrylverf uit kleding? Je weet nu dat het antwoord ‘ja’ is. Je weet nu ook dat muurverf uit kleding krijgen een optie is, aangezien de meeste muurverven op waterbasis zijn. Latex verf uit kleding verwijderen doe je dus met water. Wil je terpentine verf uit kleding krijgen, dan gebruik je terpentine. 

Oude verf uit kleding verwijderen

Het wordt een stuk lastiger om een verfvlek uit je kleding te krijgen als de verf niet meer nat is. Daarom wordt aangeraden om zo snel mogelijk de verfvlek te verwijderen. Helaas is dit niet altijd een optie, simpelweg omdat je een vlek gemist kunt hebben. Oude verf is lastiger om te reinigen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om verf op basis van water of verf op basis van terpentine. Een opgedroogde vlek krijg je nauwelijks nog uit je kleding. Dan kun je helaas alleen de niet bestaande vlekkenschaar hanteren om de vlek uit je kleding te knippen. De vlek is dan wel weg, maar een gat in je kleding is geen echte oplossing.

Verf in kleding: wees er snel bij

Hoe haal je verf uit je kleding? In de praktijk blijkt dat dit alleen mogelijk is als je er snel bij bent. Bij natte verf kun je het nog proberen te reinigen. Een succesvolle uitkomst is niet gegarandeerd, maar de kans hierop is groter dan wanneer de vlek al uitgehard is. Vaak is de verf dan te diep in de kleding getrokken om het er nog fatsoenlijk uit te krijgen. Ons advies: ga goed voorbereid te werk. Bestel daarom jouw schildersbenodigdheden en afdekmiddelen bij Verfwinkel.nl of gebruik schildershandschoenen of een schildersoverall om te voorkomen dat er verf op je kleren terecht komt.

 1. 3M Wegwerpoverall - 4540
  3M Wegwerpoverall - 4540
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Handschoenen - Nitrilon
  ProGold Handschoenen - Nitrilon
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Climax Beschermbril - 569
  Climax Beschermbril - 569
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf

Lees ook: