Verfblik openen: Dichterbij een perfect geopend blik

Stel je voor dat je vol enthousiasme klaar staat voor je schilderproject, maar dat een verkeerd geopend verfblik meteen al zorgt voor gemors en gedoe. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om een verfblik goed te openen. Niet alleen voorkomt dit gedoe, maar ook zorgt dit ervoor dat je de verf veel langer kunt bewaren. Het juist openen van je verfblik vormt een belangrijke stap in elke schilderklus. In deze blog vertellen we je meer over handige technieken en slimme tips om je verfpot perfect te openen, waardoor je langer gebruik kunt maken van je verf.

Hoe maak je een verfblik of verfpot open?

Het juist openen van een verfblik draagt bij aan de houdbaarheid van de verf, aangezien je het blik hierna optimaal kunt sluiten. Maar hoe maak je een verfblik goed open? Als je te maken hebt met een verfblik plaats je een platte schroevendraaier tussen de rand van de deksel en het verfblik. Positioneer de schroevendraaier als een soort wip tussen de deksel en het blik en duw voorzichtig de randen omhoog. Let op: gebruik de platte kant van de schroevendraaier. Vervolgens verschuif je de schroevendraaier enkele centimeters rond de deksel totdat het volledig loskomt. Til daarna de deksel voorzichtig op. Zo kun je een verfblik openen op een nette manier.

Om een verfpot te openen, begin je met het omvouwen van de randen rondom de deksel. Zorg ervoor dat je alle randen helemaal omvouwt. Vervolgens til je de deksel voorzichtig omhoog. Zo kun je een verfpot gemakkelijk openen en verminder je het gevaar van morsen.

Tip: je kunt ook een professionele verfblikopener gebruiken.

Verfblikken of verfpotten sluiten voor optimaal behoud

Nu je weet hoe je een verfblik goed kunt openen, is het net zo belangrijk om te weten hoe je het weer goed kunt sluiten voor het beste behoud. Een luchtdichte afsluiting is belangrijk om de verf vers te houden en te voorkomen dat het uitdroogt. Begin met ervoor zorgen dat de randen van de deksel schoon en vrij van verf zijn. Zet daarna de deksel op het verfblik en druk het goed aan. Tik vervolgens met een rubberen hamer of een ander vergelijkbaar gereedschap op de deksel om het stevig vast te maken. Kijk goed of er geen kiertjes zijn en zorg ervoor dat de deksel helemaal dicht is. Zit er een sluitstrip op het verfblik? Druk deze strip dan goed aan om de verf luchtdicht af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat de verf behouden blijft.

Een snelle start met het gebruik van een verfblik opener

Wil je het nog makkelijker maken om een verfblik te openen? Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl vind je ook een handige verfblik opener. Hiermee kun je zelfs een groot verfblik eenvoudig openen. De Anza Multitool is een gebruiksvriendelijke blikopener die zorgt voor een goede start van je schilderklus. Maak schilderen eenvoudiger en bestel de juiste tools bij Verfwinkel.nl.

  1. Anza Multitool
    Anza Multitool
    5 out of five star rating on Trustpilot
    2 reviews
    Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: