Wat is een spalter? Wanneer gebruik je een spalterkwast?

Als je geen professionele schilder bent of fervente doe-het-zelver, kunnen we het ons voorstellen dat je niet bekend bent met een spalter. Toch is het af en toe heel handig om spalterkwasten te gebruiken, zelfs als je niet zo vaak schildert. In deze blog vertellen we je meer over wat een spalter precies is en waarvoor je een spalter kunt gebruiken. We laten je zien uit welke spalterkwasten je de keuze hebt bij Verfwinkel.nl. Zoals je van ons gewend bent, beschikken wij over een ruim assortiment vol kwasten die je nergens anders voor een betere prijs kunt kopen.

Een spalter in het kort

Een spalter is een type kwast. Een spalterkwast is een brede en platte kwast die geschikt is om grote oppervlakken mee te verven. Vaak is het een kwast van varkenshaar. Ze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Met een spalter kun je verschillende soorten verf aanbrengen. Zo kun je hier bijvoorbeeld krijtverf mee aanbrengen, waarbij de spalter bij uitstek geschikt is om een unieke textuur aan de verf te geven. Er ontstaat een mooi, authentiek en enigszins streperig effect. Daarnaast kun je een spalter gebruiken om vernis, greywash, whitewash, boenwas, colourwash mee aan te brengen. Kortom, een veelzijdige kwast.

Welke spalterkwast kies ik?

Binnen onze webwinkel zijn meerdere varianten van de platte spalterkwast te vinden. Bij de Verfwinkel.nl Spalter heb je de keuze uit de volgende maten: 1.5 inch (38mm breed), 2 inch (58mm breed), 2.5 inch (63mm breed), 3 inch (76mm breed) en 4 inch (101mm breed). Deze comfortabel te gebruiken kwast is duurzaam, geschikt voor hergebruik en hij verdeelt de verf uitstekend. De hoogwaardige Staalmeester Spalters uit de One serie zijn ook zeker het proberen waard. Dankzij het hoge absorbtiegehalte van de ultrazachte, elastische haren creeer je met spalters van Staalmeester op elke ondergrond een spiegelglad meesterwerk.

Platte spalterkwast kopen bij Verfwinkel.nl

Een spalter is je beste optie voor onder meer krijtverf, greywash en verniswas. Dit type kwast gebruik je om verf van een specifieke textuur en uitstraling te voorzien. Met deze kwast heb je hier meer controle over. Verschillende decoratieve toepassingen zijn mogelijk. Spalters zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar via onze webwinkel. Je hebt kleinere spalters voor kleine klusjes, maar ook grotere spalters voor bijvoorbeeld het schilderen van grote meubels of muren. Bestel nu jouw spalter bij Verfwinkel.nl.

 1. Verfwinkel.nl Spalters
  Verfwinkel.nl Spalters
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf
 2. Staalmeester One Schuine Spalter - Serie 1052
  Staalmeester One Schuine Spalter - Serie 1052
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Staalmeester One Decoration Spalter - Serie 1060
  Staalmeester One Decoration Spalter - Serie 1060
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Staalmeester One Spalter - Serie 1050
  Staalmeester One Spalter - Serie 1050
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: