Schuurpapier: Welke korrel gebruik je?

Schuurpapier is bij veel schilderklussen onmisbaar. Het schuren van een ondergrond draagt eraan bij dat verf zich beter kan hechten. Dit geldt zowel voor kale oppervlakken als ondergronden waar al een verflaag op aanwezig is. Door het schuren ‘opent’ de ondergrond zich en wordt het contactoppervlak vergroot. Dit draagt bij aan een betere hechting van de verf aan het oppervlak. Dit wordt vaak gedaan bij hout, maar ook materialen zoals kunststof en beton kun je vooraf schuren om de hechting van de verf te verbeteren. De één doet dit met de hand, de ander gebruikt schuurpapier voor een schuurmachine. Maar welk soort schuurpapier heb je nodig?

Welke korrel schuurpapier heb ik nodig?

Geregeld vragen klanten aan onze verfspecialisten welke soort schuurpapier ze nodig hebben. Ze vragen bijvoorbeeld: welke korrel schuurpapier voor kozijnen heb ik nodig? Schuurmaterialen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt fijn schuurpapier en grof schuurpapier. De fijnte of grofte van schuurpapier wordt bepaald door de korrel. De schuurpapier korrel is er in zoveel varianten dat je uiterst exact de fijnte of grofte kunt bepalen. De vuistregel is: hoe lager de korrel, hoe grover het schuurpapier zal zijn. Schuurpapier met korrel 40 is dus bijzonder grof, terwijl je schuurpapier fijn is als het gaat om schuurpapier met korrel 2000.

Snel naar het juiste schuurpapier!

Wanneer gebruik je de verschillende korrelgroottes schuurpapier?

Grof schuurpapier korrel van 60 of lager gebruik je als je roest of een bladderende verflaag moet verwijderen.
Middelgrof schuurpapier heeft een korrel tussen de 80 en 120. Hiermee rond je hoeken af of schuur je voor het verven.
Fijn schuurpapier heeft een korrel tussen de 120 en 180. Dit is perfect voor het opschuren van een laag grondverf. Voorbeelden hiervan zijn 120 schuurpapier en schuurpapier 150p.
Alles met een korrel boven de 200 is Extra fijn schuurpapier. Hierbij kun je denken aan schuurpapier 400, schuurpapier korrel 1000, schuurpapier korrel 1200, schuurpapier 2000 en zelfs schuurpapier korrel 3000.

Verschillende varianten schuurpapier

Er zijn diverse vormen schuurpapier verkrijgbaar. Ten eerste kun je kiezen voor een schuurpapier rol. Schuurpapier op rol kun je op de gewenste lengte afsnijden. Zo beschik je altijd over passend schuurpapier. Een rol schuurpapier is in verschillende varianten verkrijgbaar binnen onze webwinkel, waaronder deze rol Copenhagen Pro schuurpapier. Je kunt ook kiezen voor een schuurpapier vel. Deze vellen zijn in verschillende maten verkrijgbaar: schuurpapier 225mm, schuurpapier 125mm, schuurpapier 150mm, schuurpapier 115 x 230 mm en nog veel meer. Copenhagen Pro Schuurpapier is verpakt per 5 vellen en door de verschillende korrelgrootte is het geschikt voor elke schilderklus. Copenhagen Pro Schuurpapier met zeer fijne korrelgroottes is speciaal geschikt voor het licht opschuren van laklagen.
Zoek je een verpakking schuurpapier met verschillende korrelgroottes, dan is 3M Sandblaster Schuurpapier een goede keuze.  

Daarnaast kun je machinaal schuren. Hierbij kun je kiezen voor een deltastrook, bijvoorbeeld deze ProGold Deltavlies. Ook een schuurschijf is een optie, bijvoorbeeld deze Repair Care Schuurschijf. Een andere optie voor schuurmachines zijn stroken, bijvoorbeeld deze ProGold Schuurpapier Strook. Natuurlijk is waterproof schuurpapier verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl. Ook kun je bij ons terecht voor schuurpapier voor specifieke ondergronden, bijvoorbeeld schuurpapier voor metaal en schuurpapier voor hout. Ons professioneel schuurpapier is van een hoog niveau. Daarom bestel je vandaag nog jouw schuurpapier bij Verfwinkel.nl.

 1. Copenhagen Pro Schuurpapier - 5 vellen
  Copenhagen Pro Schuurpapier - 5 vellen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 2. Copenhagen Pro Schuurpapier Lak - 5 vellen
  Copenhagen Pro Schuurpapier Lak - 5 vellen
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf
 3. Copenhagen Pro Schuurpapier Waterproof - 5 vellen
  Copenhagen Pro Schuurpapier Waterproof - 5 vellen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 4. Copenhagen Pro Schuurpapier - Rol 11,5 cm x 5 meter
  Copenhagen Pro Schuurpapier - Rol 11,5 cm x 5 meter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf

Lees ook: