Welk behang gereedschap heb je nodig?

Tijdens het behangen kun je niet zonder het juiste behang gereedschap. Waarschijnlijk kun je een aantal van deze behang spullen zelf bedenken, maar er zijn gereedschappen waar je wellicht niet meteen aan denkt. Na het lezen van dit blog ben je optimaal voorbereid en weet je wat je nodig hebt om het behangen tot een succes te maken. Je bestelt het allemaal bij Verfwinkel.nl.

Behang gereedschap ter voorbereiding

Je zult een aantal voorbereidende stappen moeten uitvoeren voordat je begint met behangen. Ten eerste zul je het oude behang moeten verwijderen, mocht dit er nog zijn. Diverse soorten gereedschap kunnen je hierbij helpen. Je kunt zowel oud behang als lijmresten verwijderen met behulp van deze Perfax Behangafsteker. Je kunt oud behang ook snel losweken met behulp van deze Alabastine Behangstripper. Daarnaast kun je een combinatie van deze Perfax Behangperforator en dit Perfax Behangafweekmiddel gebruiken. In plaats van een perforator kun je ook een prikroller voor behang toepassen. Pas op het behang de prikroller of perforator toe, waarna het afweekmiddel beter in de ondergrond kan doordringen en het eenvoudiger wordt om het behang af te steken.

Oude lijmresten kun je verwijderen met een afsteker. Voor het verwijderen van oud behang is het handig om te beschikken over een plamuurmes, bijvoorbeeld dit Verfwinkel.nl Plamuurmes – Duits 58. Hiermee kun je ook lijmresten weghalen. Gebruik een muurvuller om beschadigingen aan de ondergrond te repareren.

Welke gereedschappen heb je nodig tijdens het behangen?

Je begint met het op maat maken van het behang. Dit kun je doen met een ProGold Behangschaar – RVS, met een behangmes of een behangsnijder zoals dit Olfa Afbreekmes – 180 Black Smal. Snij het behang ruim, zodat je altijd nog wat over hebt. Vervolgens prepareer je de behanglijm, die je zult aanbrengen met een behangkwast zoals deze Perfax Lijmkwast. Dit hulpmiddel zorgt voor een optimale lijmverwerking. Behanglijm is kant & klaar verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor behangpoeder of behangplaksel waarmee je zelf behanglijm maakt.

Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van het behang. Je brengt de lijm aan op het behang met de kwast. Je kunt de lijm ook direct aanbrengen op de muur met behulp van een behangroller. Na het aanbrengen op de muur maak je het behang op maat met behulp van je mes en een behangliniaal. Vervolgens maak je gebruik van een behangspatel of behangstrijker om het behang glad te strijken. Hierdoor voorkom je dat luchtbellen ontstaan, zonder dat je het behang beschadigt. Lijmresten verwijder je met een spons of doek. Zoek je een set die meerdere van deze gereedschappen bevat? Kies dan voor een behangset.

Bestel jouw behang gereedschappen bij Verfwinkel.nl

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, zijn er diverse gereedschappen die je nodig hebt als je gaat behangen. Van een behangspatel tot aan een roller voor het behang, het is allemaal verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl. Neem gerust een kijkje binnen de categorie Behangbenodigdheden om te ontdekken wat je zoal nodig hebt voor deze klus. Ook bij behang gereedschappen profiteer je van de scherpste prijzen van dit moment. Bestel daarom nu jouw behang gereedschap bij Verfwinkel.nl.

 1. Progold Glasweefselstrijker - 901400 1 stuks
  Progold Glasweefselstrijker - 901400 1 stuks
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Perfax Behangroller
  Perfax Behangroller
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Perfax Lijmkwast
  Perfax Lijmkwast
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Perfax Behangafweekmiddel
  Perfax Behangafweekmiddel
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: