Groene aanslag op muur verwijderen: Hoe doe je dit?

Het is een vraag die vaak aan onze verfspecialisten gesteld wordt: Hoe kun je groene aanslag van de muur verwijderen? In deze blog laten we je zien hoe groene aanslag verwijderen van een muur in zijn werk gaat. Groene aanslag is een andere benaming voor de aangroei van algen. Het wordt ook wel alg aanslag genoemd. Er zijn meerdere verklaringen voor waarom groene aanslag op bepaalde oppervlakken kan ontstaan. Waar we het wel allemaal over eens zijn, is dat het er op geen enkele ondergrond fraai uitziet. Witte buitenmuren worden groen. De aanslag van de muur verwijderen is dan je hoogste prioriteit. In deze blog vertellen we je meer over algen op de muur verwijderen en of verf tegen algaanslag werkt.

Hoe ontstaat groene aanslag op de muur?

Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van groene aanslag op de muur. Ten eerste kan het zijn dat er rechtstreeks contact is tussen planten, bomen en struiken en de verflaag. Daarnaast ontstaat deze aanslag voornamelijk op plaatsen waar het zonlicht nauwelijks kan komen. Daarom komt groene aanslag vaker voor in de winter, als de dagen minder lang zijn en er dus minder zonlicht is. Bovendien regent het tijdens deze periodes ook vaker, wat de kans op deze aanslag vergroot.

Andere factoren die bij kunnen dragen aan het ontstaan van deze groene aanslag zijn poreuze stenen en te veel vocht in de ondergrond. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan als de verkeerde soort verf wordt toegepast. Buiten heb je een verf nodig die bescherming biedt en bestand is tegen de weersomstandigheden. Zo kun je groene aanslag voorkomen.

Groene aanslag muur verwijderen: wat zijn je opties?

Het goede nieuws is: er zijn meerdere manieren waarop aanslag op een muur verwijderen mogelijk is. Onze eerste suggestie is een product dat te vinden is binnen ons aanbod: Deze ProGold Algvrij Algendoder. Dit PH-neutrale bestrijdingsmiddel bestrijd op efficiënte wijze de sporen van algen. Met Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar verwijder je groene aanslag niet alleen van de muur, maar ook van het terras of tuinmeubelen. Op diverse ondergronden kunnen algen niet alleen aangepakt worden, maar ook voorkomen. Je kunt hiermee groene aanslag op baksteen verwijderen, groene aanslag verwijderen van stucwerk, groene aanslag op de gevel verwijderen, groene aanslag van de buitenmuur verwijderen en nog veel meer. Het kan met een spons, borstel of drukspuit (hoog en laag) worden aangebracht.

Verf tegen groene aanslag

Stel dat je groene aanslag wilt verwijderen van een witte muur. Kun je hier ook overheen verven? Het antwoord is: Nee. Je kunt het beste als eerst de groene aanslag op de buitenmuur verwijderen en dan pas het oppervlak schilderen. Zoek je nog een goede verf voor een gevel of een muurverf voor buiten? Koop jouw verf voor de scherpste prijzen bij Verfwinkel.nl.

 1. Werkspons
  Werkspons
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Vista Reynst Spons Wave V09
  Vista Reynst Spons Wave V09
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar
  Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. ProGold Algvrij Algendoder
  ProGold Algvrij Algendoder
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: