Groene aanslag schutting schoonmaken: Sta niet voor schut

Wil je jouw schutting schoonmaken, dan is het goed mogelijk dat groene aanslag van de schutting verwijderen één van de werkzaamheden is die je hierbij moet uitvoeren. Vrijwel iedereen met een schutting krijgt te maken met deze groene aanslag. Deze aanslag nestelt zich tijdens de winter op houten ondergronden, waardoor je schutting schoonmaken tijdens de lente of zomer een noodzakelijkheid wordt. Je kunt te maken krijgen met groene aanslag op je houten schutting, maar ook een composiet schutting schoonmaken kan noodzakelijk zijn. In deze blog vertellen we je meer over de groene aanslag, hoe de groene aanslag op een schutting schoonmaken in zijn werk gaat en welke producten je kunt gebruiken om een schutting te reinigen.

Wat is de groene aanslag op de schutting?

Het is mogelijk dat je een schutting moet schoonmaken om groene aanslag weg te halen. Maar wat is deze groene aanslag precies? Deze term is een verzamelnaam voor de mossen en algen die op schuttingen, maar bijvoorbeeld ook op gevels, kunnen ontstaan. De natuurlijke groei van deze algen komt voornamelijk voor op plekken waar weinig zonlicht komt. Beschutte plekken, kortom. Groene aanslag komt vaak voor op noordelijk of westelijk gerichte oppervlakken voor, omdat dit de plekken zijn waar de zon het minst op schijnt. Maar er is ook een grotere kans op de vorming van groene aanslag op plekken die beschut worden door bomen of struiken. Deze aanslag ziet er niet mooi uit. Daarom willen mensen een groene schutting schoonmaken.

Hoe haal ik groene aanslag van mijn schutting?

Een schutting schoonmaken is een must als je te maken krijgt met groene aanslag. Het is ook noodzakelijk als je een schutting wilt verven of beitsen. Sowieso is het een aanrader om dit te doen als je jouw schutting wilt opknappen. Het goede nieuws is dat er binnen ons aanbod meerdere producten te vinden zijn die speciaal ontwikkeld zijn om schuttingen te ontdoen van groene aanslag. Een goed voorbeeld hiervan is deze Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar. Dit gebruiksvriendelijke en duurzame product weert algen en mossen en kan, naast de schutting, ook gebruikt worden voor terrassen, tuinmeubelen, muren en daken.

Maar het is niet de enige optie als je jouw schutting wilt gaan schoonmaken. Je kunt ook kiezen voor deze ProGold Algvrij Algendoder. Dit bestrijdingsmiddel pakt sporen van algen aan en is PH-neutraal. Ook Vista Viamond 704 is geschikt voor het aanpakken van algen, waarbij dit product als voordeel heeft dat het biologisch afbreekbaar is. Wil je een vergrijsde schutting schoonmaken en ontdoen van groene aanslag, dan is deze Owachem Owatrol Net-Trol een optie. Dit reinigings- en glansmiddel verwijdert vuilaanslag en ontgrijst de schutting. Je kunt ook een schutting licht schuren om het vergrijsde hout te verwijderen en de originele houtkleur weer tevoorschijn te toveren. Tot slot is deze CetaBever Tuinmeubelreiniger 2in1 – 500 ml een optie.

Schutting schoonmaken met onze producten

Groene aanslag op je schutting ziet er niet mooi uit. Voorkomen is niet mogelijk, maar het aanpakken van dit probleem is gelukkig een fluitje van een cent. Zoals we je hierboven hebben laten zien, vind je binnen het ruime assortiment van Verfwinkel.nl de oplossing voor dit probleem. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en bestel wat je nodig hebt. Meer lezen over groene aanslag verwijderen? Lees dan dit blog.

 1. Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar
  Verfijn Groene Aanslag Verwijderaar
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Algvrij Algendoder
  ProGold Algvrij Algendoder
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Vista Viamond 704
  Vista Viamond 704
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Owachem Owatrol Net-Trol
  Owachem Owatrol Net-Trol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: