Je bureau verven en opknappen: zo doe je dat!

Overweeg je om je bureau te verven? Hier kun je voor kiezen als je de huidige kleur van je bureau zat bent, maar je kunt op deze manier ook een oud bureau opknappen en van een nieuw elan voorzien. Je kunt verschillende soorten bureaus op deze manier opknappen. Je kunt bijvoorbeeld een antiek bureau opknappen, een IKEA bureau schilderen of een zit sta bureau schilderen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen het bureaublad te verven. Waar je ook voor kiest, bij Verfwinkel.nl ontdek je de producten die een bureau opknappen mogelijk maken. In deze blog vertellen we je meer over een bureau verven, hoe je dit aanpakt en wat je hiervoor nodig hebt.

Bureau verven: welke kleur kies je?

Eén van de grootste voordelen van verf bestellen bij Verfwinkel.nl is dat je jouw verf in allerlei kleuren kunt laten mengen. Op de productpagina van ieder verfproduct kun je met behulp van een online kleurenwaaier kiezen in welke kleur je jouw verf laat mengen. Je kunt hierbij kiezen voor standaard kleuren, bijvoorbeeld als je een bureau zwart gaat verven of wit gaat verven. Maar je kunt ook een houten bureau verven in een andere kleur. Hierbij kun je het zo kleurrijk maken als je dat zelf wil. Passende lakken voor meubels, waaronder lakken voor bureaus, zijn binnen ons aanbod verkrijgbaar.

Bureau verven tips: hoe pak je deze klus aan?

Het mooie aan een bureau verven is dat het ongeveer hetzelfde in zijn werk gaat als het schilderen van andere soorten meubels. Als je dus al wel eens een meubelstuk van verf hebt voorzien, weet je ongeveer hoe dit in zijn werk gaat. Je begint deze klus met een aantal voorbereidende taken. Ten eerste ontvet je het bureau met een verfreiniger, bijvoorbeeld deze St. Marc Verfreiniger of deze Alabastine Verfreiniger. Was alles nog een keer goed na en laat je bureau vervolgens drogen. Hierna kun je het hout gaan schuren met schuurpapier. Gebruik P150 – P180 schuurpapier voor kaal hout en P220 – P280 schuurpapier als er al schilderwerk op je bureau aanwezig is. Maak hierna je bureau stofvrij.

Vervolgens ga je jouw houten bureau schilderen. Je begint met het aanbrengen van een grondverf. Dit is een aanrader voor allerlei soorten bureaus, of je nu een antiek bureau of een IKEA bureau gaat verven. Grondverf zorgt voor een betere hechting van de lak en komt het eindresultaat ten goede. Je gebruikt een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de hoeken en andere lastige plekjes. Schuur je bureau nog even lichtjes op nadat de grondverf heeft kunnen drogen. Maak de boel stofvrij, waarna de afwerklaag kan worden toegepast. Op zoek naar bureau verven ideeën? Deze Sigma S2U Nova Satin, Sigma S2U Nova Matt, Wijzonol Matlak – Waterverdunbaar en Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans zijn uitstekende opties voor je bureau.

Bureau verven? Koop jouw verfproducten bij Verfwinkel.nl

Een bureau verven en opknappen is een verfklus waarvoor je geen professionele schilder hoeft in te schakelen. Zelfs voor niet-ervaren doe-het-zelvers is dit een verfklus die zonder problemen uitgevoerd kan worden. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe een bureau verven in zijn werk gaat. Kijk gerust eens rond binnen onze webshop en bestel de producten die je voor het verven van je bureau nodig hebt bij ons.

Dit heb je nodig om je bureau te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 16,90
2.
€ 21,71
Prijs totaal € 38,61

Lees ook: