Bergen schilderen in de kinderkamer: de beste aanpak

Bergen schilderen in de kinderkamer is een leuke manier om deze kamer op te leuken. De muren van een kinderkamer één kleur schilderen is allang niet meer van deze tijd. Ouders en aanstaande ouders nemen graag wat extra moeite om deze kamer net dat beetje extra bijzonder te maken. Hierbij zijn allerlei technieken mogelijk, zoals lambrisering of een ombre effect. Voor een kinderkamer of babykamer schilderen zijn er ideeën genoeg. Als je een kinderkamer gaat schilderen, zijn bergen een prima optie. Ze zien er goed uit en bovendien zijn ze relatief eenvoudig aan te brengen. Handig voor de ouder die niet zo’n doe-het-zelver is. In deze blog vertellen we je meer over bergen schilderen in de kinderkamer.

Wat is de meest geschikte verf voor een kinderkamer?

Je kunt het beste muurverf in de kinderkamer gebruiken. Muurverf voor binnen is over het algemeen op waterbasis. Sowieso is het aan te raden om altijd te kiezen voor een watergedragen verf. Verf op terpentinebasis kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het binnen wordt toegepast. Zelfs maanden nadat het is aangebracht kan deze verf nog schade aan de gezondheid aanbrengen.

Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit een ruim aanbod op het gebied van muurverf. Je kunt het beste kiezen voor de glansgraad mat of extra mat, aangezien andere glansgraden te veel glanzen. Je wilt niet dat je kindje continu last heeft van het zonlicht. Goede muurverven om een kinderkamer of babykamer mee te schilderen zijn deze Histor MY Color Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat. Het mooie aan muurverf bestellen via onze webshop is het feit dat je de keuze hebt tussen 100% wit of kleur. Wij beschikken over een ruim assortiment aan kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit. Zo kun jij de kinderkamer muur verven in de kleur die jij voor ogen hebt. Of je nu een meisjeskamer of jongenskamer gaat schilderen, de meest geschikte kinderkamer verven koop je bij ons.

Hoe kun je bergen schilderen in de kinderkamer?

Als je bergen gaat schilderen in de kinderkamer, is het belangrijk dat je beschikt over de correcte soort tape. Het is immers de bedoeling dat je strakke lijnen gaat maken. Bovendien wil je voorkomen dat de verf onder de tape door kan lopen. Voor strakke muren kies je deze Kip Ultra Sharp Tape – 3301 Red. Is er meer structuur op je muur aanwezig, dan is deze Kip Frog Tape een betere optie.

Breng de tape aan op de locatie waar je de bergen wilt schilderen. Voor wat variatie is het mogelijk om hoge en lage bergen af te wisselen. Ook qua breedte kan er afgewisseld worden. Nu je zeker weet dat de tape goed hangt, kun je beginnen met de babykamer schilderen. Begin met het schilderen van de randen met een kwast en gebruik vervolgens een roller voor de grotere oppervlakken. Geef het de tijd om te drogen en haal hierna de tape weg om het eindresultaat in volle glorie te zien.

Muurverf voor de kinderkamer kopen bij Verfwinkel.nl

Zoals je hebt kunnen lezen, is bergen schilderen in de kinderkamer geen lastige verfklus. Ook als niet ervaren schilder kun je deze taak prima uitvoeren. De producten die je hiervoor nodig hebt, bestel je via onze webshop. Profiteer van onze lage prijzen die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met andere webshops. Ontdek het zelf en geniet bij ons van mooie kortingen.

 1. ProGold Maskingtape - Blauw
  ProGold Maskingtape - Blauw
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf
 2. Anza Titanium Aqua Platte Kwast - Serie 730
  Anza Titanium Aqua Platte Kwast - Serie 730
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf
 3. ProGold Verfroller - Tex
  ProGold Verfroller - Tex
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  42 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees meer: