Muurverf spuiten: kun jij dat ook?

Muurverf spuiten: kun jij dat ook? De laatste tijd kiezen mensen er steeds vaker voor om gebruik te maken van spuitverf. Je kunt bijvoorbeeld zelf de muren spuiten, het plafond spuiten, lak spuiten, beits spuiten, krijtverf spuiten en nog veel meer. In deze blog focussen we ons op muurverf spuiten. Want hoe lastig is dit nu eigenlijk? We kunnen je alvast verklappen: het is helemaal niet lastig. Zelfs als niet-ervaren schilder is zelf latex spuiten een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Verspuitbare muurverf is verkrijgbaar in onze webshop. In deze blog vertellen we je meer over muurverf spuiten, de voordelen hiervan, welke producten je kunt gebruiken en hoe je verf spuit.

Waarom kies je voor verfspuit muurverf?

Een aantal voordelen maken verfspuit latex een aantrekkelijke optie. Ten eerste is spuitmuurverf een goedkope optie. Vaak is één laag voldoende, terwijl je met de kwast en/roller meestal meerdere lagen aan moet brengen voor een optimale dekking. Daarnaast gaat een wand spuiten veel sneller in vergelijking met het verven van wanden met een kwast of roller. Daardoor kost wanden spuiten minder tijd en moeite. Dat maakt van muren spuiten met verf een verfklus die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht of je een ervaren schilder bent of niet. Bovendien is de kans op de vorming van banen kleiner. Je kunt makkelijker lastige plekken bereiken, waardoor een strakke lijn langs plafond en hoeken beter uitvoerbaar is.

Welke spuit latex kies jij?

Op zoek naar muurverf die spuitbaar is? Binnen ons uitgebreide assortiment vind je spuit muurverf in allerlei soorten en maten. Zelfs spuit krijtverf behoort tot de mogelijkheden. Een goede verf voor spuiten is deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf. Dit is een zeer goed reinigbare, egaal matte muurverf. Je kunt deze latex spuiten met een compressor. Hetzelfde geldt voor deze Sikkens Alpha Projecttex. Zoek je een product met een krijtmatte uitstraling, dan is deze Einza Karat Plus – Muurverf een interessante optie. Histor Monodek en Flexa Powerdek spuiten wordt afgeraden. Deze muurverven zijn te stevig en niet geschikt voor een verfspuit.

Hoe werkt het spuiten van verf?

In feite werkt muurverf spuiten hetzelfde als het verven van een muur met een kwast of een roller. Je werkt in vlakken van één meter breed. Je werkt eerst verticaal en vervolgens horizontaal. Zorg voor overlap tussen de vlakken door nat in nat te spuiten. Door muurverf op deze wijze te spuiten, breng je eenvoudig en snel een ruime hoeveelheid verf aan. Bovendien ben je er zeker van dat je alle plekken raakt. Daarom is het meestal niet nodig om nog een laag verf aan te brengen. Dat is één van de grootste voordelen van muurverf spuiten. Vergeet niet de voorbereidingen vooraf: de muur schoonmaken en ontvetten, ontdoen van stof, het herstellen van oneffenheden en het afplakken.

Muurverf spuiten met de producten van Verfwinkel.nl

Muurverf spuiten heeft zo zijn voordelen. Het is snel uitvoerbaar en goed te doen, zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt met schilderen. Het zorgt voor een goed dekking waarbij je meestal geen tweede laag hoeft aan te brengen. Je bent minder tijd kwijt aan deze verfklus. Ga jij nu ook muurverf spuiten op je wanden? Binnen ons aanbod vind je alles wat je nodig hebt voor deze klus. Kijk gerust eens rond en profiteer van onze lage prijzen.

 1. Brander Brava Wand en Plafond
  Brander Brava Wand en Plafond
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Projectlatex
  Wijzonol Projectlatex
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: