Structuur muur verven: zo doe je dat!

Een structuur muur verven, hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Een muur met structuur schilderen is een lastigere klus in vergelijking met een egale muur verven. Dit is helemaal het geval als je een grove structuur muur gaat verven. Dit komt doordat de structuur ervoor zorgt dat de muur niet egaal is. Dit maakt het voor sommige rollers lastig om alle plekken van verf te voorzien. Tegelijkertijd is een muur met structuur verven geen onmogelijke klus. Het belangrijkste is dat je beschikt over de juiste benodigdheden. We vertellen je er in deze blog meer over, waarbij we ten eerste dieper in gaan op wat structuur op de muur precies inhoudt en hoe je een structuur muur verven aanpakt.

Wat is structuur op een muur?

Met structuur bedoelen we de vegen en oneffenheden die het oppervlak van een muur een speciale textuur geven. Op meerdere manieren kan een dergelijke structuur bewerkstelligd worden. Zo kun je hiervoor gebruikmaken van structuurverf. Deze verfsoort geeft de muur een reliëf. Goede opties uit ons eigen assortiment zijn deze Alabastine Structuurverf Sneldrogend – Fijn, deze Sigma Kwarts Mat – Lichte Kleuren, deze Sikkens Alphacoat – Muurverf en deze Histor Monodek Structure – Structuurverf Fijn. Opnieuw deze muur vol structuur verven is een optie.

Er zijn nog meer manieren waarop een muur van structuur voorzien kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een stuclaag met structuur. Ook via de sierpleister van een muur kun je structuur aanbrengen, bijvoorbeeld door te kiezen voor spachtelputz. Het is mogelijk om voor behang met structuur te kiezen. Daarnaast zijn bakstenen muren op dit moment weer helemaal in.

Structuur muur verven of structuur muur overschilderen: hoe pak je dit aan?

Ga je een structuur muur verven, dan kan dit niet zomaar met iedere soort roller. Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van een grove muurverfroller. Een goed voorbeeld hiervan is deze ProGold Verfroller – Proflor. Dankzij de dikke vacht kunnen alle plekjes van de muur van verf voorzien worden, hoe grof de structuur ook is.

Ga je een muur voorzien van structuurverf of kwarts, dan heb je twee opties. Je kunt kiezen voor een structuurverfroller voor een grove structuur of een normale roller voor een fijnere structuur. Wil je een structuur muur egaliseren? Met behulp van een egaliseerpasta is dit mogelijk. Een goede optie hiervoor is deze Alabastine Sneldrogende Egaliseerpasta.

Lambrisering verven op structuur muur

Op een structuur muur kun je ook prima een lambrisering verven. Het is hierbij van belang dat je beschikt over de juiste benodigdheden. Specifiek is de tape die je gaat gebruiken om de muur in twee delen te verdelen van belang. Door de structuur is er een grotere kans dat de verf onder de tape door kan lopen. Om dit te voorkomen, kies je voor deze Kip Ultra Sharp Tape – 3301 Red. Het voordeel van deze rode tape is dat de tape uitzet als het in aanraking komt met verf. Dit voorkomt dat verf er onderdoor kan lopen.

Structuur muur verven? Koop alles bij Verfwinkel.nl

Een structuur muur verven is helemaal niet zo lastig. In feite werkt het hetzelfde als een normale muur verven, met als belangrijkste verschil dat je over andere benodigdheden dient te beschikken. Of je nu op zoek bent naar de juiste roller of rode schilderstape, alles voor het verven van een structuur muur is te vinden binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl. Kijk eens rond en ontdek het zelf.

 1. Alabastine Structuurverf Sneldrogend - Fijn
  Alabastine Structuurverf Sneldrogend - Fijn
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Kwarts Mat - Structuurverf
  Sigma Kwarts Mat - Structuurverf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Monodek Stucture
  Histor Monodek Structure - Structuurverf Fijn
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  40 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. ProGold Verfroller - Proflor
  ProGold Verfroller - Proflor
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: