Tot 10% Extra Kassakorting op alles 
v.a. €100 = 5% • v.a. €150 = 7,5% • v.a. €200 = 10%

Tot 10% Extra Kassakorting op alles!| v.a. €100 = 5% • v.a. €150 = 7,5% • v.a. €200 = 10% 

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Sikkens Rubbol XD High Gloss

4.7 out of five star rating on Trustpilot
772 reviews
Nog %1 beschikbaar
Vanaf Adviesprijs
63,49 38,84
Maak je keuze
Adviesprijs
Kortingsprijs
Loading...

Tot 10% extra kassakorting op alles!

Bij besteding v.a. €100 = 5% | v.a. €150 = 7,5% | v.a. €200 = 10%

Meest besteld

RAL 9001 Crèmewit RAL
Ral 9010 Reinweiss RAL
RAL 9002 - Grijswit RAL
RAL 7021 Zwartgrijs RAL
RAL 7016 Antracietgrijs RAL
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
U4.15.10 Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren
RAL 5004 Zwartblauw RAL
RAL 6009 - Dennegroen RAL
RAL 7024 Grafietgrijs RAL
RAL 7035 Lichtgrijs RAL
RAL 7039 Kwartsgrijs RAL
RAL 7044 Zijdegrijs RAL
RAL 9011 Grafietzwart RAL

Bijna alle kleurcollecties zijn te mengen op onze verfmerken. Wij kunnen bijvoorbeeld Flexa kleuren op Sikkens verf mengen en omgekeerd. Open de kleurenwaaier en kies jouw kleur.

Dit product is in bijna alle kleuren te mengen. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.
Kies je kleur
Open colourselector
Op voorraad
 • Grootste assortiment van Nederland
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!

SIKKENS BBQ WINACTIE

Bij aankoop van minimaal 2 liter Sikkens buitenlak, maak je nu kans op een 3 in 1 BBQ t.w.v. €105!

Meedoen kan door het invullen van het formulier op de actiepagina.

Sikkens Rubbol XD High Gloss productinformatie

 • Professionele schilderskwaliteit
 • Uitstekend Glansbehoud
 • Uitstekend Kleurbehoud
 • Uitstekende buitenduurzaamheid
 • UV- bestendig

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een zeer duurzame hoogglanslak voor buiten. Dit product is al jaren de topper van Sikkens en bij Verfwinkel.nl altijd verkrijgbaar met flinke korting. Bovendien is deze verf te mengen in vrijwel iedere gewenste kleur! Door de unieke bindmiddelcombinatie heeft Rubbol XD Gloss een zeer lange levensduur en is deze hoogglanslak maar liefst 30 procent duurzamer dan andere hoogglans lakken. Sikkens Rubbol XD High Gloss laat zich prettig verwerken en heeft een uitstekende vloeiing. De zeer hoge en bolle glans van Sikkens Rubbol XD High Gloss zorgt voor een schitterend en duurzaam eindresultaat.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse harde kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Rubbol XD High-Gloss is door de extreem lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Een kwalitatief en constructief goede ondergrond is hierbij een vereiste. Met de juiste applicatie en voorbehandeling kan een duurzaamheid van tot wel tien jaar behaald worden.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss:

 • Aanbrengen: met kwast en roller.
 • Stofdroog: na ca. 3 uur
 • Kleefvrij: na 6 uur
 • Overschilderbaar: na ca. 18 uur
 • Verbruik: 14-16 m²/l
 • Onderhoudscyclus: 8-10 jaar

  Let op! Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss ral 9010 en talloze andere kleuren:

Sikkens Rubbol XD Gloss ral 9010 is veruit de meest bestelde kleur. Maar dat wil niet zeggen dat het een standaardkleur is. Ral 9010 wordt veel gebruikt voor het schilderwerk buiten omdat het een neutrale witte tint is die warm aanvoelt en toch wit lijkt. Ook omdat er veel hekwerken, rolluiken en kunststof kozijnen in ral 9010 geleverd worden, wordt er ral 9010 gekozen voor het overige schilderwerk.

Bijna iedereen heeft wel ergens in huis ral 9010 gebruikt, mede ook omdat het echt de favoriete wittint van de schilder is. Naast ral 9010 mengn onze mengexperts voor jou deze Sikkens XD High Gloss in talloze andere kleuren. We kunnen deze duurzame hoogglanslak voor buiten in bijna elke gewenste kleur mengen, dus ook in jouw favoriete kleur. Of je nu kiest voor Ral 9010, Monumentengroen, ral 7016 of een hele andere kleur Verfwinkel.nl heeft het. Hou er rekening mee dat de kleuren uit de online kleurenwaaier ter indicatie zijn en door de beeldscherminstellingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. We adviseren je om te allen tijde een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurwaaier of middels een testpotje.

Sikkens Rubbol XD High Gloss met jouw kleurkeuze

Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment.

Sikkens Rubbol XD High Gloss op kleur gemengd

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9001, Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9010 en Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 9016. Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Welke kleuren Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn mogelijk?

Deze Sikkens Gloss XD lak kun je bij Verfwinkel.nl in uiteenlopende tinten laten mengen. Populair onder onze klanten is de Sikkens Rubbol XD Gloss RAL 9001. Sikkens Rubbol XD High Gloss 9001 is de RAL kleurcode voor de tint crèmewit. Sikkens XD High Gloss 9001 heeft dus geen neutraal witte kleur. Dit is dus niet hetzelfde als Sikkens Rubbol XD Gloss wit. Als je een witte kleur zonder pigment wilt, kies je voor 100% wit als optie. Crèmewit heeft een eigen uitstraling en persoonlijkheid en is daardoor interessant als tint voor deze lak.

Als je deze Sikkens Rubbol XD Gloss wilt kopen, zijn er nog veel meer tinten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van iets heel anders dan een witte tint, bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss zwart? Maar je kunt ook voor iets kleurrijkers gaan, bijvoorbeeld Sikkens XD High Gloss grachtengroen. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos dankzij de vele kleurencollecties waar je bij ons uit kunt kiezen. Bij ons ontdek je de goedkoopste Sikkens Rubbol XD Gloss prijs van dit moment en toch is de keuze op het gebied van de kleuren voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss immens.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss aanbieding

Ontdek het gemak van online verf kopen en bestel je verf en verfbenodigdheden voordelig bij Verfwinkel.nl. Naast dat je vanuit je luie stoel aan je klus begint door verf te bestellen, vind je bij Verfwinkel.nl ook nog eens de beste Sikkens XD Gloss aanbieding. De goedkoopste Sikkens Rubbol XD High Gloss prijs is hier te vinden.

Daarnaast vind je bij Verfwinkel.nl ook alle andere spullen die je nodig hebt voor je schildersklus zoals kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier en afplaktape.

Bestel je verf en benodigdheden op het moment dat voor jou het beste uitkomt en laat deze bij je thuis of op de klus bezorgen.

Sikkens Rubbol XD High Gloss 2,5 liter

Door de veelzijdigheid van deze high gloss verf kun je de Sikkens Rubbol XD High Gloss voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens Rubbol XD Gloss weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens XD Gloss kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is een Sikkens Rubbol XD Gloss 2,5 Liter fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.

Sikkens Rubbol XD High Gloss in verschillende volumes

Wil je Sikkens High Gloss voor buiten dan kun je kiezen voor de duurzame Rubbol XD of de Sikkens Rubbol SB. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol XD ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met deze Sikkens Rubbol XD High Gloss 0.5 liter kunt voorzien van 2 lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt zien dan de rest van je huis. 

Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter

Daarnaast is de Sikkens Rubbol XD High-Gloss verkrijgbaar in 1 liter. Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter is goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol XD High Gloss aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit te veel voor je klus. Ook deze hoeveelheid kun je in een Sikkens Rubbol XD High Gloss kleur van 1 ltr laten mengen, waaronder Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter RAL 9010. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt.

Sikkens Rubbol XD High Gloss gebruiksaanwijzing

Onze Sikkens XD Gloss ervaring is dat de Sikkens Rubbol XD Gloss verwerking uiterst aangenaam is. Deze hoogglanslak voor buiten levert je een professionele schilderskwaliteit op. De gemiddelde Sikkens XD High Gloss droogtijd is circa 18 uur als je wilt wachten totdat de lak geheel overschilderbaar is. De droogtijd van deze Sikkens Rubbol XD High Gloss is gemiddeld 2 uur als je wilt dat de lak stofvrij is en circa 4 uur als je wilt dat de lak kleefvrij is. Je kunt zowel een kwast als een roller gebruiken om deze lak mee aan te brengen.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol XD High Gloss

Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens buitenlak breng je het beste aan met een Anza Titanium - Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.

Kies voor de maximale bescherming van je hout met Sikkens Rubbol XD

Sikkens Rubbol XD High-Gloss beschermt tot wel 10 jaar! Maar natuurlijk niet zonder goed verfsysteem. Daarom raden we aan om op hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer Extra aan te brengen. Deze zijdeglanzende grondverf zorgt ervoor dat de Rubbol XD nog beter tegen weersinvloeden bestand is. Ook blijft de glans langer mooi. Wil je kunststof, metaal, ijzer of een andere ondergrond schilderen met de Sikkens Rubbol XD? Voorzie deze dan eerst van een geschikte primer zoals bv de Sikkens Redox AK Primer of Südwest Allgrund voordat je de Primer Extra aanbrengt.

Sikkens Rubbol XD = vier seizoenenverf

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een vier-seizoenenverf. Dat wil zeggen dat deze al vroeg in het seizoen buiten gebruikt kan worden, maar ook later in het seizoen is deze verf nog prima te verwerken om de klus af te maken. De Rubbol XD High-Gloss van Sikkens is inzetbaar van 0˚C tot 30˚C. Ook in het voor- en naseizoen is deze hoogglanslak van Sikkens uitstekend UV-bestendig en behoudt hij glans en kleur.

Sikkens Duurzame en bio-based verf

De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruitgaat. De Sikkens Rubbol XD High Gloss heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol XD 40-60% Biobased is.

Aanbieding voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss

Als je deze Sikkens Rubbol XD Gloss wilt kopen, kun je dat het beste via onze webshop doen. De prijs van deze Sikkens Rubbol XD Gloss is nergens anders beter dan bij ons. Bovendien kun je bij ons geregeld profiteren van mooie aanbiedingen, waaronder een mooie aanbieding voor deze Sikkens Rubbol XD High Gloss. Maar ook voor andere producten van Sikkens tref je hier de scherpste prijzen van dit moment aan. Zo weet je zeker dat je nergens anders online een lagere prijs zult aantreffen. Bestel daarom deze Sikkens Gloss XD lak bij Verfwinkel.nl.

Sikkens Rubbol XD High Gloss bestellen bij Verfwinkel.nl

Sikkens Rubbol High Gloss bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze hoogglans buitenverf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl.

Meer informatie
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad
Kwaliteit Professioneel
Ondergrond Hout
Aanbrengen Kwast, Roller, Verfspuit
Toepassing Deur & Kozijn
Verbruik per liter 12 Vierkante meter
Metallic Nee
Basis Terpentinebasis
Binnen of buiten Buiten
Geschikt voor verfspuit Ja
Glansgraad Hoogglans
Kleefvrij 6 Uur
Overschilderbaar 18 Uur
Stofdroog 3 Uur
Volledig uitgehard 1 Week
5 out of five star rating on Trustpilot
5 5 772 reviews

5 out of five star rating on Trustpilot Hans Burgers 17 uur geleden Zelfs hele dag in volle zon (als hij schijnt) is verf al vele jaren goed gebleven. Heb al meerdere keren verf gekocht bij verfwinkel.nl en ben zeer tevreden over snelle correcte verzending. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marcel Damen 22 uur geleden Allerbeste High Gloss voor buiten Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Dennis Uittenbogaard 3 dagen geleden Is er makkelijk in het gebruik en een mooi resultaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Dennis Uittenbogaard 3 dagen geleden Is makkelijk in het gebruik en het resultaat mag er wezen Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ton L. 3 dagen geleden Prima verf. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Hans Vd Vet 9 mei Uitstekende dekking en prachtige glans. Eenvoudig te verwerken Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Linda 8 mei Fijne verf verwerkt top en nooit een twijfel over de gemengde kleur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Cor Rosdorff 7 mei Super verf. Strijkt en dekt fantastisch Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Epko Groenbroek 7 mei Vloeit en dekt uitstekend. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jill 2 mei Goed product. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot Jop 28 april Had 2 2,5 liter potten besteld in 'monumentengroen', 1 van de eerste kleuren die je standaard kon selecteren bij de aanschaf. Omdat we vlak daarna besloten een deel niet te schilderen wilden we 1 (uiteraard ongebruikte en gesloten) pot retourneren. Dit kon niet, omdat het 'maatwerk' was. Super onduidelijk, aangezien dit een heel veelvoorkomende kleur is en 1 van de eerste opties die je standaard kan kiezen bij het bestellen. Slechte service en jammer dat Verfwinkel op deze manier wil verdienen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Roland Schorel 25 april Perfecte verf om de buitenboel te schilderen. Eén kant van mijn huis staat vol in de zon en daar heb je een goede verf voor nodig. Want ook hier geldt goedkoop is duurkoop. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Mevr. Baudien de Lange 21 april Goed produkt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Franciscus 22 maart lange levensduur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Franciscus 22 maart top product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot J.W. Lieve 22 maart Voldoet aan hoge verwachtingen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Martin van Uden 21 maart Een perfect produkt die zich al jaren bewezen heeft in kwaliteit en duurzaamheid. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Sander 19 maart Zeer goede verf vloeit lekker Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Alie 7 maart Helemaal tevreden met het resultaat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klant 5 maart Goed product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot jt eisses 25 januari Heb het maar 2 keer gebruikt in de aflopen 16 jaar ik vindt het een top product,ook naar 8 jaar glimt het nog steeds Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot g.schavemaker 23 december Goed van kleur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot DolfZ onderhoud 22 december Kostbaar verfje, maar vloeit en dekt fantastisch. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot De heer Bouchier 19 november Zeer goed vloeiende verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Tijs 16 november Top kwaliteit. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan 11 november Goede kwaliteit verf . Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Han 9 november Op een super glad geschuurde ondergrond krijg je fantastisch lakwerk Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ton 3 november Prima spul geeft erg mooi resultaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Een tevreden klant 3 november Zeer prettig verwerkbare verf. Ook bij wat langere temperatuur 12 graden. Zeer tevreden over snelheid van stofdroog en overschilderbaar. Klopt met datasheet. Verder een zeer prachtige glans. Top! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Haro van Dijk 30 oktober makkelijk te verwerken Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klant 28 oktober Niet de goedkoopste maar wel de beste verf. De service was goed en snel netjes roerhoutje erbij niks op aan te merken. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot wim walda 28 oktober Pracht verf. Vloeit goed uit. Top resultaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klaas Verheij 25 oktober Geweldig dekkende en uitstekend verwerkbare verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot JAN Breur 25 oktober is prachtig geworden,bedankt Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot M.J.Leever 23 oktober Top produkt. Wel wat aan de dure kant Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Brigitte Kuijl 18 oktober Super fijne verf. Zeer duurzaam, blijft glanzen. Deze gebruik ik al jaren. Ik laat het altijd verven met deze verf. Nu heb ik het zelf geverfd en gemerkt dat het zo fijn te verwerken is. Nu alleen nog beneden verven, boven nu kunststof.( ik durf niet op ladder of steiger te staan, ) Het vloeit heel mooi uit. Eigenlijk was alleen 1 drempel op de rand wat kaal( ik heb een bedrijf aan huis dus veel mensen over de vloer). De rest zat nog goed in de lak met een mooie glans. Gekozen om licht op te schuren en de drempels in de primer te zetten en dan de deurposten 1 x af te lakken. Zowel de primer als de lak werkt heel fijn! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot René 18 oktober Perfect !! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot stefaan standaert 7 oktober Schildert gemakkelijk, dekkende verf. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Peter van der Veen 1 oktober Strijkt makkelijk weg voor een perfect resultaaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Ton 1 oktober geweldig resultaat!, een als nieuwe voordeur Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

Laad meer reviews
Gevaar:
EUH066:Herhaalde blootstelling kan een droge of een gebarsten huid veroorzaken.
EUH208:Bevat ##SUBSTANCE##. Kan een allergische reactie veroorzaken.
H226:Ontvlambare vloeistof en damp
H336:Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken
H412:Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen
Reactie:
P304_P312:Na inademing: Bij onwel voelen een antigifcentrum of arts raadplegen
Algemeen:
P102:Buiten het bereik van kinderen houden
Preventie:
P210:Verwijderd houden van warmte / vonken / open vuur / hete oppervlakken. Niet roken
P271:Alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken
Opslag:
P405:Achter slot bewaren
Sikkens BBQ

Anderen kochten ook