Verf spuiten: hoe doe je dat en wat heb je nodig?

Eén van de manieren waarop je verf op een ondergrond kunt aanbrengen is door verf te spuiten. Zowel muren spuiten als een plafond verven met een verfspuit behoren hierbij tot de mogelijkheden. Het spuiten van verf is een vaak gekozen optie door professionals, maar wist je dat je ook zonder problemen zelf muren kunt spuiten? In deze blog vertellen we je meer over spuiten met verf. Zo laten we je zien wat je gebruikt om verf te spuiten en welke soorten verf je kunt spuiten. Vervolgens tonen we je hoe verf spuiten in zijn werk gaat. Na het lezen van deze blog kun je zonder problemen zelf bijvoorbeeld latex muurverf spuiten.

Kun je muurverf spuiten?

Ja, je kunt zonder problemen zelf latex spuiten. Er is veel muurverf geschikt voor een verfspuit en verschillende bekende merken muurverf kunnen met behulp van een verfspuit aangebracht worden. Naast latex spuiten op de muren kun je bijvoorbeeld ook krijtverf spuiten of Flexa muurverf spuiten. In principe zijn er twee voorwaarden die gelden om verf aan te kunnen brengen met behulp van een spuit. Ten eerste mag de verf niet te dik of industrieel zijn voor de verfspuit die je gebruikt. Een te stevige viscositeit kan voor problemen zorgen. Daarnaast mag de verf geen vaste delen bevatten. Anders kan het spuitdeel verstopt komen te zitten.

Alle muurverf voor een verfspuit:

Wat gebruik je om verf te spuiten?

Je kunt op meerdere manieren verf spuiten op een ondergrond. De meest gehanteerde methode is het gebruik van een verfspuit. In feite ga je hierbij verf spuiten met een compressor. Op de spuit zit een vat dat opnieuw gevuld kan worden met verf. Via een slang is er een verbinding met de compressor, die ervoor zorgt dat de verf onder hoge druk uit het spuitdeel wordt gespoten.

Daarnaast kun je verf spuiten met een spuitbus. Hierbij wordt de verf rechtstreek uit de spuitbus aangebracht op het oppervlak. Goede voorbeelden van spuitbussen uit ons eigen assortiment zijn deze Rust-Oleum 2178-2179 – Hard Hat Spuitbus Zwart en deze Brantho Korrux 3-in-1 Zijdeglans – Spuitbus. Ook primers kunnen in spuitbusvorm verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld deze Südwest All-Grund Multiprimer – Spuitbus.

De voorbereidingen op zelf een muur spuiten

Net als de meeste verfklussen begint een wand spuiten met de juiste voorbereidingen. Voordat je op muren verf gaat spuiten, reinig en ontvet je de ondergrond. Vervolgens plak je alle oppervlakken in de buurt af waar je geen verf op wilt krijgen. Verdun de verf met 10% en roer de boel goed door. Test altijd even vooraf of de verfspuit goed staat afgesteld. Dit kun je bijvoorbeeld doen op een stukje karton. Check of de spuit zorgt voor een mooi egaal geheel.

Muren spuiten met verf: hoe pak je dit aan?

Vergeet niet om voorafgaand aan deze verfklus een goed masker op te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dit 3M Stofmasker voor Verfspuiten 4255+ - A2P3 of dit 3M Stofmasker voor Verfspuiten 4251+ - A1P2. Je begint met de hoeken en randen, waarna je de grote oppervlakken van verf kan voorzien. Hierbij werk je hetzelfde als wanneer je een roller of kwast gebruikt: van boven naar beneden in horizontale en verticale banen. Houd de verfspuit altijd recht naar voren tijdens gebruik. Je zult zien dat zelf muurverf spuiten geen enkel probleem zal zijn. Verf laten spuiten? Dit kun je gewoon zelf doen. Alles hiervoor is verkrijgbaar via onze webshop. Kijk gerust rond en ontdek het zelf.

 1. 3M Stofmasker voor Verfspuiten 4255+ - A2P3
  3M Stofmasker voor Verfspuiten 4255+ - A2P3
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Rust-Oleum Hard Hat Spuitbus - 2178-2179 Zwart
  Rust-Oleum Hard Hat Spuitbus - 2178-2179 Zwart
  5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Südwest Acryl All-Grund Wit - Spuitbus
  Südwest Acryl All-Grund Wit - Spuitbus
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. 3M Stofmasker voor Verfspuiten 4251+ - A1P2
  3M Stofmasker voor Verfspuiten 4251+ - A1P2
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: