Schrobklasse 1, 2 en 3: hoe zit dat?

Iedere muurverf heeft een schrobklasse. Maar wat betekent deze schrobklasse? De schrobklasse van een verf geeft aan in welke mate een verf schrobvast is. Stel dat er een vlek komt op een ondergrond die voorzien is van een laag verf. De schrobklasse bepaalt hoe goed je een dergelijke vlek van de verf kunt wassen zonder dat het de verflaag aantast. In totaal zijn er vijf schrobklassen, alhoewel er maar drie hiervan echt relevant zijn. Schrobklasse 4 en 5 houden namelijk in dat je een verf zowel niet kunt reinigen met water als kunt schoonvegen. Dergelijke verf is van zo’n lage kwaliteit dat het bij Verfwinkel.nl niet verkrijgbaar is. Maar wat houden de schrobklassen 1, 2 en 3 in? We vertellen het je in deze blog.

Wat is een schrobklasse?

De schrobklasse van verf is een indicator van de mate waarin een muurverf afwasbaar is in het geval er een vlek op is gekomen. Verf met een hoge schrobklasse gebruik je vooral in omgevingen waarbij de kans op het maken van vlekken het grootst is. Een goed voorbeeld hiervan is de keuken. Een opspattende tomatensaus kan behoorlijke vlekken achterlaten op de muur. Je wilt dit logischerwijs wel kunnen verwijderen zonder dat je de verflaag beschadigt. Daarom kies je voor verf die schrobvast is. Bij deze verf kun je zonder problemen vlekken verwijderen. De beste schrobklasse maakt het zelfs mogelijk om koffie en rode wijn vlekken weg te halen zonder problemen.

Snel naar de juiste verf?

Wat betekent schrobklasse 1?

Verf met schrobklasse 1 is de beste schrobklasse van dit moment. Een muurverf met schrobklasse 1 is niet alleen van zichzelf goed bestand tegen vlekken, maar je kunt deze verfsoort ook zonder problemen schoonmaken. Hierdoor wordt deze schrobklasse vaak aangeraden voor de keuken. Dit is de omgeving binnen je woning waar de kans op het maken van vlekken het grootst is. Maar ook in andere ruimtes waarin de muren vaker dan gemiddeld gereinigd moeten worden kun je het beste gebruik maken van verf met schrobklasse 1. Bovendien is een latex met schrobklasse 1 niet alleen goed bestand tegen vlekken en reiniging, maar deze verf gaat ook bijzonder lang mee. Schrobklasse 1 muurverf is slijtvast en geeft een uitmuntende dekking. Wij adviseren bij het gebruik van een muurverf Histor Perfect Finish Muurverf - Mat, Flexa Creations Muurverf - Extra Mat. Wanneer je zoekt naar Sigma schrobklasse 1 verf is Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf een goede optie.

Wat zijn schrobklasse 2 en schrobklasse 3?

Waar schrobklasse 1 verf de topper van dit moment is, is schrobklasse 2 alsnog van een goede kwaliteit. Er zijn zelfs verfsoorten waarbij het verschil tussen schrobklasse 1 of 2 nauwelijks merkbaar is. Verf met deze schrobklasse kan prima schoongemaakt worden met een natte doek of spons. Wel is verf met schrobklasse 2 minder goed bestand tegen extremere vlekken, is deze verf minder slijtvast en gaat deze verf iets minder lang mee. Bij schrobklasse 3 is de verf wel kwetsbaarder. Hierdoor is deze verf niet geschikt voor keukens en dergelijke. Tot deze klasse behoren de extra matte verfsoorten en kalkverf. Deze verfklasse is dus heel goed geschikt om je muren mee te schilderen. Wanneer je de wanden eenvoudig schoon wilt kunnen maken, ga dan voor schrobklasse 1 latex. 

Schrobklasse muurverf bestellen bij Verfwinkel.nl

De schrobklasse van een verf geeft aan in welke mate een verf bestand is tegen vlekken en hoe goed je de verflaag kunt reinigen zonder de laag te beschadigen. Verfwinkel.nl vermeldt altijd de schrobklasse, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld voor je keuken het beste kiezen voor een verf met schrobklasse 1. Op zoek naar schrobklasse 1 muurverf? Ontdek zelf de mogelijkheden in onze webshop en koop muurverf met schrobklasse 1 bij Verfwinkel.nl.

Populaire keuzes
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 27,90
2.
€ 21,33
3.
€ 29,91
Prijs totaal € 79,14

Lees ook: