Teer voor palen: Beschermt tere houten palen

Wil je houten palen in de grond beschermen? Teer voor palen is hiervoor de beste optie. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor teer voor palen in de grond. Naast palen in de grond beschermen kan teer vaak ook op andere materialen toegepast worden. Hierbij kun je denken aan staal, beton of (bak)steen. Meestal gaat het hierbij om ondergronden die in contact staan met de grond. In deze blog vertellen we je meer over wat teer voor palen is, waarom je op hout teer toepast en welke teer producten voor houten palen wij verkopen. Zorg voor bescherming van houten palen in de grond en bestel jouw teer voor palen bij Verfwinkel.nl.

Wat is teer voor palen?

Teer, ook wel bekend als zwarte teer, is een beschermingsproduct dat aangebracht wordt op materialen die blijvend in contact staan met de grond of het water. Je wilt bijvoorbeeld een Douglas paal in de grond beschermen. We hebben producten binnen ons aanbod die gebruikt kunnen worden op boten onder de waterlijn. Bovendien kan teer voor palen vaak ook op andere soorten hout gebruikt worden: bielzen, schutting, hekwerk, steigerhout, geveltimmerwerk en houten schuren bijvoorbeeld.

Teer biedt bescherming tegen de omstandigheden buiten, bijvoorbeeld tegen de elementen. Daarnaast kan teer hardhouten palen beschermen tegen rotten. Ook wordt de ondergrond beschermd tegen schimmels en algen. Na het aanbrengen is teer geurloos. Dit komt omdat we hierbij niet te maken hebben met het ouderwetse teer (dat geurt en giftig is), maar met een teervervanger. Vaak zijn deze producten op basis van teervrije bitumen. Teer kan worden aangebracht op plekken die onder de grond blijven. Het wordt aangeraden om teer tot vijf centimeter boven het maaiveld aan te brengen voor de beste bescherming. Maar binnen ons assortiment zijn ook producten te vinden waar je het hele oppervlak boven de grond mee kunt verven. Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod.

Welke teer voor palen kies je?

Er zijn meerdere geschikte producten te vinden als je op zoek bent naar teer voor palen. Dit zijn veelzijdige producten die meerdere functies vervullen: je kunt hiermee palen behandelen tegen rotten, je kunt Douglas palen behandelen voor in de grond, je kunt houten oppervlakken bescherming bieden tegen de neerslag of je kunt een houten schuur een mooie zwarte uitstraling geven. Dit doe je met een product zoals deze Cetabever Palen & Bielzen – Zwarte Teer. Dit product is gebruiksklaar, vocht- en weerbestendig en waterafstotend. Het biedt zowel nieuw als eerder behandelde oppervlakken zes jaar bescherming. Het hout wordt beschermd en tegelijkertijd gevoed.

Daarnaast kun je kiezen voor Verfijn Zwarte Teer. Dit gebruiksvriendelijke product hecht goed, is vocht- en weerbestendig, is geschikt voor hout, ijzer en beton en is een uitstekende teervervanger. Daarnaast is er nog deze Hermadix Impraline Zwarte Teer. Dit is een gebruiksklaar product dat niet afbladdert en prettig te verwerken is. Bovendien heeft deze teer een impregnerende werking op het hout. Naast teer voor palen kun je dit product ook toepassen op schuren, loodsen en steigers. Deze producten zijn allemaal voor de scherpste prijzen van dit moment verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl. Kijk gerust eens rond binnen ons online assortiment en bestel jouw teer voor palen nu.

 1. Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer
  Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Verfijn Zwarte Teer
  Verfijn Zwarte Teer
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Hermadix Impraline Zwarte Teer
  Hermadix Impraline Zwarte Teer
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: