Vochtige muur schilderen? Dit is de beste vochtwerende verf

Zit je er over na te denken om een vochtige muur te schilderen? Op een vochtige muur ontstaan sneller vochtplekken. Dat ziet er niet mooi uit. Je kunt vochtplekken overschilderen, zodat ze niet meer te zien zijn. Er is passende verf voor vochtige muren en verf tegen schimmel en vocht. Hierbij is het wel van belang dat je controleert of je een tijdelijk vochtige muur gaat behandelen tegen vocht of een permanent vochtige muur. Dit maakt een groot verschil voor de aanpak. In deze blog vertellen we je meer over een vochtige muur schilderen, waar je op moet letten en welke producten je hierbij gebruikt.

Kun je zomaar een vochtige muur schilderen?

Hoewel je een vochtplek kunt overschilderen, en vochtwerende verf kunt toepassen om problemen te voorkomen, zal een vochtige muur schilderen niet per definitie het vochtprobleem oplossen. Het soort vochtprobleem bepaalt de beste aanpak. Verf tegen vochtplekken zal niet helpen als er sprake is van opstijgend vocht of vocht in de muur. In het geval van zeer vochtige muren is het aan te raden om eerst de bouwtechnische gebreken of beschadigingen te herstellen. Verf voor vochtige ruimtes is in dit soort situaties slechts een tijdelijke oplossing. Je dient altijd eerst het vochtprobleem op te lossen en het oppervlak de tijd te geven om droog te worden voordat je hier verf tegen schimmel of verf tegen vocht gaat toepassen.

Welke verf voor vochtige muren gebruik je?

Stel dat je van plan bent om een keldermuur te verven, een vochtige buitenmuur gaat verven of muurverf in andere vochtige ruimtes gaat toepassen. Welke verf voor een natte ruimte kies je? Je kunt kiezen voor muurverf tegen vocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Alabastine kelderverf of een Alabastine vochtwerende verf. Een goed voorbeeld hiervan is deze Alabastine Vochtige Muren en Kelders 2-in-1 Muurverf. Dit product is geschikt voor vochtige ruimtes, is vochtwerend en het isoleert vlekken. Het is een voorstrijk en muurverf in één die vochtdoorslag en vochtplekken bestrijdt op verschillende ondergronden.

Het kan natuurlijk zo zijn dat er een oorzaak is voor het vocht en dat dit eerst aangepakt moet worden. Vervolgens kun je de vochtige muur schilderen om vochtplekken te verbergen. Dit kan het beste met behulp van isolerende verf. Goede voorbeelden hiervan uit ons eigen assortiment zijn deze Sigma StainAway Matt – Muurverf en deze Alabastine 2-in-1 Muurverf Vlekken – Wit. Maar het kan ook zijn dat je verf wilt toepassen in een ruimte die van nature vochtiger is dan gemiddeld. Een goed voorbeeld hiervan is de badkamer. In dat geval kies je voor een vochtbestendige en schimmelwerende muurverf. Hierbij kun je onder meer kiezen voor deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf, deze Wijzonol Muurverf Badkamer en deze Flexa Easycare Muurverf Mat – Badkamer.

Vochtige muur schilderen met onze vochtwerende verf

Een vochtige muur schilderen doe je alleen als je zeker weet dat het vochtprobleem verholpen is. Vervolgens kun je verfproducten uit ons ruime assortiment gebruiken om vochtplekken te isoleren en weg te werken. Daarnaast kun je onze verf gebruiken binnen ruimtes die van nature vochtiger zijn, zoals badkamers. Bij Verfwinkel.nl vind je altijd precies het juiste product voor jouw verfklus. Kijk gerust eens rond en ontdek het zelf.

 1. Alabastine 2in1 Muurverf Vlekken - Wit
  Alabastine 2in1 Muurverf Vlekken - Wit
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Badkamer
  Wijzonol Muurverf Badkamer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Easycare Muurverf Mat - Badkamer
  Flexa Easycare Muurverf Mat - Badkamer
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: