Gevel hydrofoberen? Proberen!
We kunnen het ons voorstellen dat hydrofoberen een woord is waar je niet bekend mee bent. Toch is het goed mogelijk dat je er al wel eens mee te maken hebt gehad. Met hydrofoberen bedoelen we het toepassen van een waterafstotende behandeling op de gevel van een gebouw. Het hydrofoberen van een gevel kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een buitenmuur impregneren. Een gevel hydrofoberen gaat met verschillende voordelen gepaard. In deze blog vertellen we je meer over hydrofoberen en wat hier de voordelen van zijn. Daarnaast tonen we je met welke producten je een muur kunt hydrofoberen.
Wat is hydrofoberen?
Het hydrofoberen van een gevel draagt eraan bij dat je gevel of buitenmuur waterafstotend wordt gemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat vocht door een muur kan worden geabsorbeerd. Het waterafstotend maken van een gevel voorkomt diverse vochtproblemen. Daarom is een gevel hydrofoberen in sommige gevallen een slim idee. Het doel is om de gevel waterafstotend te maken, doorslaand vocht tegen te gaan, vorstschade te voorkomen en algen en schimmels tegen te gaan. Het hydrofoberen van metselwerk beschermt een gevel of buitenmuur tot maximaal 15 jaar.
De voordelen van hydrofoberen
Door te hydrofoberen wordt een gevel waterafstotend gemaakt. Vocht kan nu niet meer de muur binnendringen. Zo worden allerlei vochtproblemen voorkomen, waaronder doorslaand vocht en de groei van schimmels. Daarnaast kan vocht in de gevel tijdens de winter leiden tot vorstschade. Hierbij bevriest het vocht in de muur, waardoor het uitzet en er scheuren in het metselwerk ontstaan. Deze schadepost kun je tegengaan door te hydrofoberen. Bovendien blijft de gevel er langer goed uitzien doordat vuil zich minder goed kan aanhechten. De kans op de groei van algen wordt ook verminderd.
Hydrofoberen draagt bij aan een duurzamere gevel die voor langere tijd plezier aan zult beleven. Allerlei aantastingen worden voorkomen, waardoor onderhoud minder vaak nodig is. Hierdoor hoef je minder kosten te maken. Bovendien kun je het hydrofoberen van een gevel prima zelf uitvoeren. Hier hoef je geen professional voor in te schakelen, wat ook kosten voorkomt.
Nadelen hydrofoberen gevel
Heeft het hydrofoberen van een gevel nadelen? Het is belangrijk om te weten dat hydrofoberen een onomkeerbaar proces is. De meeste hydrofobeermiddelen zijn na aanbrengen niet meer overschilderbaar zijn met een muurverf.
Wat gebruik je om te hydrofoberen?
Binnen het uitgebreide aanbod van Verfwinkel.nl zijn verschillende producten te vinden die je kunt gebruiken om je gevel te hydrofoberen. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sigma Siloxan Hydrophob Aqua – 10 Liter. Dit waterafstotende en waterdampdoorlatende product hecht uitstekend. Hetzelfde geldt voor de Tenco Anti Regendoorslag en deze Einza Silicon Hydrogrund – Voorstrijk. Drie ideale producten als je wilt gaan hydrofoberen. Bestel nu wat je voor deze klus nodig hebt voor lage prijzen bij Verfwinkel.nl.
Lees ook: