Wat is dispersieverf?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: dispersieverf. Maar het kan ook zijn dat je nu jezelf afvraagt: dispersieverf, wat is dat? Geen zorgen, je bent niet de enige. Onder de gemiddelde doe-het-zelver is dispersieverf niet bepaald bekend. Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat je dit soort verf vaker hebt gebruikt dan je zou verwachten. Hoe zit dat precies? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dispersieverf. We leggen je uit wat dispersieverf is, wat de voordelen hiervan zijn en we laten je zien hoe je dispersieverf kunt gebruiken. Na het lezen van dit blog weet je precies wat dispersieverf is.

Dispersieverf betekenis

Met dispersieverf bedoelen we alle watergedragen verfsoorten die geschikt zijn voor muren en plafonds. Bovendien kunnen deze verfsoorten binnen en buiten worden toegepast. Deze varianten worden dispersieverf genoemd, omdat vaste stoffen in water zijn gedispergeerd. Hierbij wordt een stof fijn verdeeld in een andere stof, waardoor een mengsel ontstaat. In het geval van verf gaat het om een mengsel van bindmiddel met (over het algemeen) water. Een goed voorbeeld van een dispersieverf is een latex. Hierbij is water het oplosmiddel en bestaat de verf verder nog uit bindmiddelen, pigmenten, vulstoffen en verdikkingsmiddelen. Een ander bekend voorbeeld is acrylaatdispersieverf. Verven op basis van terpentine zijn geen dispersieverf. Dispersieverf kun je toepassen op onder meer beton, baksteen, gips, behang, hout, kunststof en metaal.

Wat zijn de voordelen van dispersieverf?

Dispersieverf is over het algemeen van een goede kwaliteit, maar blijft ook betaalbaar. Voor iedere doe-het-zelver is deze verfsoort gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je geen ervaren schilder bent. Er zijn vele soorten dispersieverven verkrijgbaar. Bovendien kun je bij Verfwinkel.nl jouw verf in allerlei kleuren laten mengen. Bijkomend voordeel is dat alle bekende merken dispersieverf in hun assortiment hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Sikkens dispersieverf, maar Sigma dispersieverf behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe pas je dispersieverf toe?

Dispersieverf is over het algemeen muurverf op waterbasis. Deze verfsoort pas je toe zoals je iedere muurverf toe zou passen. Na de voorbereidingen (bijvoorbeeld afplakken, schoonmaken, ontvetten en eventueel een voorstrijkmiddel aanbrengen) kun je gaan verven. Je gebruikt een muurverfroller voor de grote oppervlakken en een kwast voor kleine oppervlakken en lastig te bereiken plekjes. In het kort: werk van boven naar beneden, werk in vlakken van ongeveer een halve vierkante meter, werk nat in nat en rol nog een keer na voor een gelijkmatige verdeling van de verf. Eventueel kun je er ook voor kiezen om muurverf te spuiten. Ga je een plafond verven? Lees dan onze tips en behaal een mooi eindresultaat.

Dispersieverf kopen bij Verfwinkel.nl

Dispersieverf bestellen doe je bij Verfwinkel.nl. Binnen onze webshop ontdek je een uitgebreid aanbod aan de beste dispersieverf van dit moment. Deze producten bestel je tegen de laagste prijzen van nu. Ons aanbod bevat de populairste merken van dit moment, waaronder Sikkens, Sigma, Flexa, Histor en Wijzonol. Nu je weet wat dispersie is Bestel nu jouw dispersieverf bij ons.

 1. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  42 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  44 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. SAM Muurverfset Anti-Spat - 5-delig
  SAM Muurverfset Anti-Spat - 5-delig
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Kip Masking Tape met afdekfolie en Dispenser - 332
  Kip Masking Tape met afdekfolie en Dispenser - 332
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf

Lees ook: