Mooi schilderen: dat lukt jou nu ook!

Mooi schilderen: dat willen we allemaal, toch? Een professionele schilder kan mooi schilderen, maar ook als doe-het-zelver is het mogelijk om een schitterend eindresultaat te behalen. Met genoeg liefde, aandacht en de juiste producten kun je niet alleen een muur verven zonder strepen, maar kun je zelfs een resultaat behalen waarvan andere mensen (wellicht ook jijzelf) versteld zullen staan. Lees daarom snel deze blog, waarin we je alles vertellen over wat er nodig is om mooi te schilderen. Deze tips bieden je de inspiratie die je nodig hebt. We vertellen je zowel over muren verven als het schilderen van hout.

Mooi schilderen met producten van een hoge kwaliteit

Voor zowel het schilderen van muren als het lakken van houten ondergronden geldt dat je kansen op mooi schilderwerk groter zijn als je kiest voor producten van een hoge kwaliteit. Verf van een hoge kwaliteit hecht beter en heeft een betere dekking. Dit ligt onder meer aan de samenstelling van de verf, bijvoorbeeld meer pigment of meer bindmiddelen.

Op het gebied van muurverf zijn er zelfs producten te vinden die ervoor zorgen dat je aan één laag verf voldoende hebt. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld deze Histor Monodek Revolution – Muurverf en deze Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf. Deze producten kosten meer, maar je hebt minder verf nodig omdat één laag volstaat. Bovendien hoef je minder tijd en moeite in het verven te steken. Je gaat effectiever en efficiënter te werk. Mooi schilderen wordt je gemakkelijker gemaakt. Daarom is het de moeite waard om verf van een hoge kwaliteit te bestellen. Natuurlijk ben je ook bij ons aan het juiste adres voor lakken van een hoge kwaliteit. Zie hier onze aanraders voor de beste verf voor binnen.

Fijne kwasten en rollers

Of je nu muren of hout gaat verven, je zult gebruik maken van rollers en kwasten. Voor deze verschillende oppervlakken heb je schilderbenodigdheden nodig die hiervoor gemaakt zijn. Rollers gebruik je voor de grote oppervlakken en kwasten voor de kleinere oppervlakken en de plekjes waar je niet goed bij kan. Kies voor producten van een hoge kwaliteit, zodat je bijvoorbeeld voorkomt dat je continu haartjes van je kwast uit de verflaag moet plukken. Wij beschikken over een groot aanbod op het gebied van kwasten en rollers.

Het belang van een secure voorbereiding

Mooi schilderen zit hem niet alleen in het verven zelf, maar ook in de voorbereidende stappen die je onderneemt. Soms vinden mensen deze stappen onnodig, maar geloof ons: wil je mooi schilderen, dan is een goede voorbereiding essentieel. Zo ook als je een muur gaat verven. Hierbij kun je denken aan de volgende stappen:
• Maak het vertrek aan kant, zodat niets in de weg staat.
• Plak alle oppervlakken in de buurt af waar je geen verf op wilt krijgen. Bedek de vloeren.
• Controleer of een voorstrijkmiddel nodig is. Breng wat water aan op de muur en bekijk of het vocht snel wordt opgezogen.
• Ontvet het oppervlak en maak de muur schoon. Geef de muur de tijd om te drogen.
• Vul beschadigingen en oneffenheden op met een plamuur.
• Maak het geheel stofvrij.

Daarnaast zul je ook houten ondergronden moeten voorbereiden om mooi schilderen mogelijk te maken:
• Verwijder loszittende deeltjes.
• Ontvet het hout en maak het schoon.
• Schuur het hout voor een betere hechting van de verf.
• Pak beschadigingen en oneffenheden aan met een houtplamuur.
• Breng vooraf een grondverf aan om een optimale dekking te verkrijgen.

Na deze voorbereidende stappen kun je gaan verven. In één van onze andere blogs vertellen we je meer over zonder strepen verven.

Muur mooi schilderen met effecten

Deze stappen leggen de basis om mooi schilderen mogelijk te maken. Maar je hebt mooi schilderen en mooi schilderen. Mooi schilderen met effecten is de overtreffende trap. Je hebt allerlei opties. Je kunt bijvoorbeeld een lambrisering, een ombre muur of halve muur verven. Zelfs bergen schilderen in de kinderkamer is een optie. Allerlei optische effecten zijn mogelijk. In onze blogs kun je hier meer over lezen. Daarnaast kun je kiezen voor krijtverf op de muur, waarbij met behulp van een blokkwast zelf het effect kunt bepalen. Mooi schilderen doe je op jouw eigen manier met behulp van onze producten.

 1. Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  193 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: