Lambrisering verven? Houd hier rekening mee

Als je eens wat anders wilt dan een muur in één kleur schilderen, kun je ervoor kiezen om een lambrisering te verven. Van oudsher is dit een wandbetimmering die opgebouwd is uit paneelwerk. Meestal beslaat dit het onderste deel van een muur. Tegenwoordig kan een lambrisering met verf worden aangebracht. Een deel van de muur wordt in de ene kleur geverfd en een ander deel in de andere kleur. Vaak gaat het hierbij om kleuren die contrasteren, zodat er een duidelijk verschil is. Een lichte en een donkere kleur, bijvoorbeeld. Een lambrisering schilderen kun je prima zelf doen, zelfs als je geen ervaren schilder bent. In deze blog vertellen we je waar je zoal op moet letten. Hierbij kun je denken aan zaken zoals de hoogte en de lambrisering verf die je gaat gebruiken.

Waar ga je een lambrisering verven?

Een lambrisering kan op verschillende plekken binnen je woning worden toegepast. Een populaire optie is een lambrisering verven in de hal. Dit is dan ook de plek waar de houten lambriseringen het vaakst worden toegepast. In de hal zorgt een lambrisering voor een dynamische verdeling qua vlakken. Dit creëert een optisch effect waardoor een vertrek groter lijkt. Hoewel de hal een geliefde optie is, kun je een lambrisering ook in ieder ander vertrek van je woning toepassen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, werkkamer, eetkamer, keuken en andere ruimtes in je woning.

Wat is de juiste lambrisering hoogte?

De hoogte van de lambrisering heeft een flinke impact op de uitstraling hiervan. Het is daarom goed om van te voren te beslissen hoe hoog de lambrisering in de hal moet worden. Precies in het midden kun je beter niet doen, want dan ga je eerder een halve muur dan een lambrisering verven. Maar alles ertussenin is een optie, van een lage tot een hoge lambrisering. Beide opties hebben hun eigen dynamiek en een eigen optisch effect. Zo kun je bijvoorbeeld met een lage lambrisering banken en stoelen benadrukken, terwijl je met een hoge lambrisering bijvoorbeeld kasten kunt benadrukken.

Hoe kun je een lambrisering verven?

Je begint deze klus met een aantal voorbereidende stappen: de muur ontvetten, schoonmaken en alle oppervlakken in de buurt afplakken zodat er geen verf op komt. Ten eerste schilder je de hele muur in de eerste kleur. Hierbij kies je voor de lichtste kleur. Nadat de verf heeft kunnen drogen, trek je met een potlood een rechte horizontale lijn op de door jou gewenste hoogte. Over deze lijn plak je de tape. Check met een waterpas of de lijn recht is. Hierna kun je de onderkant schilderen.

Welke verf voor een lambrisering gebruik je?

Verf voor een lambrisering bestel je bij Verfwinkel.nl. Ga je een lambrisering verven op je muur, dan maak je gebruik van muurverf op waterbasis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf. Er zijn nog veel meer geschikte opties te vinden binnen ons uitgebreide aanbod. Het is ook mogelijk dat je een houten lambrisering wilt verven. In dat geval kies je voor een watergedragen lak. Populaire opties zijn deze Sigma S2U Nova Matt en deze Wijzonol Matlak – Waterverdunbaar. Ga op ontdekkingsreis binnen ons aanbod en ontdek de verfproducten die je nodig hebt. Bij Verfwinkel.nl kun je bovendien jouw producten op kleur laten mengen.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  185 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Pathé actie
  Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  112 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  33 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Trae-Lyx Project Meubellak - Ultra Mat
  Trae-Lyx Project Meubellak - Ultra Mat
  4 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: