Ombre muur verven: hoe creëer je dit effect?

Ombre op een muur verven creëert een mooi en uniek effect. Zelfs als je geen ervaren schilder bent, is het mogelijk om dit effect op een muur aan te brengen. Een ombre effect op de muur maken is helemaal niet ingewikkeld. De ombre verftechniek op een muur toepassen is misschien zelfs wel eenvoudiger dan normaal schilderen, aangezien je minder nauwkeurig hoeft te werken. Hoe dit precies zit, vertellen we je in deze blog. Eerst gaan we in op wat een ombre effect precies is en waarom het van meerwaarde kan zijn voor jouw muren. Hierna laten we je zien hoe je ombre op een muur kunt verven. Natuurlijk vind je alles wat je voor deze klus nodig hebt binnen het aanbod van Verfwinkel.nl.

Wat houdt ombre op de muur precies in?

Ombre is een naam die gegeven is aan een specifiek effect. Ombré is van origine een Franse term. Dit woord betekent ‘schaduw’. Vroeger werd deze term vooral in de kapperswereld gebruikt om een tweekleurig haareffect te omschrijven. Inmiddels wordt deze term ook gebruikt voor het verven van muren. Als je een ombre muur gaat verven, houdt dit in dat je de muur van twee kleuren voorziet. De overgang tussen deze twee kleuren is subtiel. Het ombre effect is dus niet hetzelfde als een muur strak in tweeën verdelen en de beide vlakken voorzien van een kleur. Het is de overgang tussen de twee kleuren die het ombre effect zo uniek maakt. Je laat de kleuren elkaar raken en in elkaar overgaan. Je kunt voor dit effect gebruik maken van twee kleuren, maar ook meer kleuren in elkaar laten overlopen is een optie.

Hoe kan ik een ombre muur maken?

Het is prima mogelijk om zelf deze verftechniek toe te passen. Het verven van een ombre effect op de wand vergt enkele voorbereidingen. Ten eerste zul je jouw muur moeten prepareren voor het schilderwerk. Dit doe je door te checken of er reparaties nodig zijn aan kleine gaatjes en dergelijken. Daarna maak je de ondergrond schoon en ontvet je de muur. Soms kan het aanbrengen van een voorstrijkmiddel nodig zijn.

Een ombre effect kun je op twee manieren aanbrengen op je muur. Ten eerste is het altijd nodig om een horizontale streep te zetten waar je wilt dat de twee kleuren elkaar raken. Deze lijn hoeft niet strak horizontaal te zijn. Begin bovenaan en verf vervolgens ieder gedeelte met de kleuren die je wilt gebruiken. Hierna meng je de kleuren met elkaar en maak je gebruik van een spons om deze mix aan te brengen op de muur. Maak de spons vochtig en doop het lichtjes in de verf. Breng vervolgens de gemixte kleur aan op de muur. Met behulp van een licht vochtige grote zachte verfborstel wrijf je zachtjes over de randen om de overgang tussen de twee kleuren af te werken.

Bij de andere methode trek je ook een horizontale streep waar je de kleuren wilt blenden. Eerst breng je de lichte kleur aan en vervolgens de donkere kleur. Nadat je de grote vlakken gevuld hebt, kun je met behulp van twee rollers of een droge blokkwast de kleuren in elkaar laten overgaan. Via opwaartse, diagonale en kris-kras bewegingen ontstaat er een mooi effect.

Een ombre muur zelf maken: Verfwinkel.nl helpt je

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je met behulp van twee technieken een mooi ombre effect op je muur kunt creëren. Op het moment is een ombre effect helemaal in. Bovendien is het niet moeilijk om het zelf te schilderen. De verf die je hiervoor nodig hebt, koop je bij ons. Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod en bestel eenvoudig en snel wat je nodig hebt bij onze online winkel.

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Easycare Muurverf Mat - Muren
  Flexa Easycare Muurverf Mat - Muren
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  24 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurvoorstrijk - Aankleurbaar
  Wijzonol Muurvoorstrijk - Aankleurbaar
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: