Zodra het najaar inzet verschuiven de schildersklussen van buiten naar binnen. Tijd om je te verdiepen in de beste verf voor je huis. Je wilt natuurlijk een mooi eindresultaat en ook graag verf die mooi blijft en tegen een stootje kan. Daarom helpen we je met het kiezen van de beste verf voor binnen. We splitsten het voor je uit in de beste muurverf voor binnen en de beste lak voor binnen.

De beste verf voor je muren.

Muurverf, latex, superlatex, saus, monodek. Er worden heel veel benamingen gebruikt om aan te geven dat de verf voor de muur is. Vroeger werd het latex genoemd omdat dit een bestandsdeel van de verf was. Tegenwoordig wordt er geen latex meer gebruikt in verf voor je muren maar is de naam zo ingeburgerd dat iedereen meteen begrijpt dat je muurverf bedoeld. Maar de verf blijft natuurlijk;

Wat is de beste muurverf voor binnen

Wat de beste latex verf of de beste muurverf is voor jouw project, hangt natuurlijk af van de eisen die je stelt aan een verf voor binnen. Die bepalen wat voor jou de beste verf voor de muren is. Er vanuit gaande dat je net als iedereen het liefste schildert met een verf die heel goed dekt en fijn aan te brengen is raden wij je aan om te kiezen voor de beste verf en dat is meestal toch wel die van professionele kwaliteit zoals muurverf van Sikkens, Sigma of Wijzonol.  Afhankelijk van de eisen die je aan de verf voor de muren stelt kies je je verf uit. Zoek je gewoon een hele goede muurverf, prettig geprijsd, zonder al te veel poespas, die super fijn te verwerken, goed dekkend en geurarm is dan is de Wijzonol Muurverf Mat de beste muurverf voor binnen die je zoekt. Wil je een zeer goed dekkende muurverf ga dan voor Sikkens Alphatex SF, wil je een muurverf die geen strepen geeft, gebruik dan de Sigma Perfect Matt. Ben je op zoek naar  de beste verf voor je keukenmuren, heb je kleine kinderen of hou je gewoon van muren die je lekker kunt afnemen. Gebruik dan Sigmapearl Clean Mat van Sigma. Deze muurverf is supergoed schoon te houden en voor hele moeilijk vlekken zoals wijn, ketchup, koffie  en schoenstrepen kun je met een speciale cleaner en een doekje de muur eenvoudig reinigen. De slogan is niet voor niets…. Doekje erover.. klaar!  Wil je net zo’n goed reinigbare muurverf maar dan zonder speciale cleaner? Bestel dan de Sikkens Alpha Rezisto Mat.

Een echte allrounder voor als je op zoek bent naar een matte muurverf voor binnen die je door heel het huis op je muren kunt schilderen. Maar ook een muurverf zoekt  die goed dekkend is en gemakkelijk schoon te houden, dan zijn de matte Sigma Sigmatex Superlatex en de extra matte Sikkens Alphacryl Pure Mat echte aanraders!

De beste verf voor je deuren binnen

Om deuren en dergelijke te schilderen zoals kozijnen en lambrisering is het belangrijk om een verf te kiezen die duurzaam is en een verf die aan je eisen voldoet. Het scheelt namelijk nogal of je alleen woont of met een gezin met kinderen je huis deelt. Heb je huisdieren?. Wil je gaan schilderen bij je thuis, bij de sportvereniging of op je werk?  Iedere ruimte heeft nieuwe eisen en wensen. Daarom is het belangrijk dat je de verf kiest die bij je project past. We sommen enkele mogelijkheden voor je op:

De beste grondverf voor binnen.

Alles valt of staat met een solide ondergrond. Zonder goede basis geen goed eindresultaat. Daarom is het misschien nodig om na het ontvetten en schuren de ondergrond eerst te schilderen met een grondverf of primer.  Omdat je natuurlijk de beste verf wil gebruiken is het slim om de grondverf van hetzelfde merk te gebruiken. Zo is  Sigma S2U Nova Primer en Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer  de beste primer voor binnen. Heb je een moeilijke ondergrond zoals ijzer, kunststof, zink, aluminium of wil je een allround grondverf voor alle klussen in je huis, gebruik dan de sneldrogende en roestwerende Südwest Acryl All-Grund.

De beste zijdeglans verf voor binnen

Het gros van de mensen gebruikt een zijdeglanslak voor binnen. Door te kiezen voor een watergedragen lak voor binnen voorkom je dat lichte kleuren vergelen. Natuurlijk heb je nog meer wensen voor je schilderwerk binnen. Zo wil je vast ook dat de deuren, kozijnen en lambisering tegen een stootje kunnen en dat deze huidvet-bestendig zijn. Want daarmee  voorkom je lelijke vlekken rondom bv. de deurklink. Zijn dit je wensen voor de beste lak voor binnen? Dan zijn Sikkens  Rubbol BL Rezisto Satin en de Sigma S2U Nova Satin geschikt voor jouw project. Op zoek naar een fijne krasvaste, verf met een goede prijs die lekker schildert? Kies dan de Wijzonol Aqua Zijdeglans.

De beste hoogglans verf voor binnen

Wil je meer glans op de deuren, lambisering of kozijnen dan de meeste mensen hebben dan is een hoogglanslak voor binnen de verf van je keuze. Doordat een verf op waterbasis altijd minder glanst dan een verf op terpentienbasis zal de deur je niet tegemoet schijnen qua glans en zul je jezelf ook zeker niet kunnen spiegelen in de deur, maar met een watergedragen hoogglans verf voor binnen krijg je een mooie subtiele, maar wel duidelijke glans op je ondergrond. Leuk om te gebruiken naast een muur de geschilderd is met extra matte muurverf.  Door het glansverschil creëer je een spannend palet zonder dat je persé van kleur hoeft te wisselen.  Maar welke hoogglansverf is de beste voor binnen. Nou, ik zou kiezen voor de Sigma S2U Nova Gloss, de Sikkens Rubbol Bl Rezisto High-Gloss of de Wijzonol Aqua Hoogglans.

De beste halfglanzende verf voor binnen

Vindt je zijdeglans verf te saai en hoogglans verf te heftig. Kies dan voor een halfglanzende verf oftewel een Semi-Gloss. Deze lak kun je het beste beschrijven als een zijdeglans met een hoge glans. Een zijdeglans plus-plus zeg maar. Perfect voor alle interieurs. Door te kiezen voor de Sigma S2U Nova Semi-Gloss of de Sikkens BL Rezisto Semi-Gloss  is het eindresultaat altijd kras- en stootvast en  bestand tegen huidvet.

De beste matte verf voor binnen

Dé trend van dit moment; matte verf voor binnen. Matte lak voor binnen is tegenwoordig in alle kleuren leverbaar en door de ontwikkelingen in de verfbranche is matte verf lang niet meer zo kwetsbaar als enkele jaren geleden. Ook de matte verf voor binnen is tegenwoordig kras- en stootvast en huidvetbestendig. Daardoor behoren glanzende plekken op je matte schilderwerk, door het vastpakken van de ondergrond, tot de verleden tijd als je schildert met Sigma S2U Nova Matt. Keihard de beste voor binnen.