Perfect eindresultaat in 7 simpele stappen

Een perfect eindresultaat. Zelf verven zoals de schilder schildert, wie wil dat nu niet? Lees hier welke 7 simpele stappen je leiden tot een eindresultaat om trots op te zijn.

Stap 1: Afdekken en afplakken

Zorg voor genoeg ruimte om te schilderen. Verplaats wat meubels als dat nodig is. Zorg dat je alle materialen in de buurt hebt (vergeet de poetsdoek niet) en werk veilig. Nee geen krukje, stoeltje of dergelijke om op te staan. Werk op een trap of ladder. Dek af wat je niet wil schilderen of beschadigen en plak af wat je niet wilt schilderen en creëer daarmee meteen een strakke verflijn. Daarmee heb je al een goede stap gezet in een prachtig eindresultaat. Want zeg nu zelfs strakke verflijnen, dat ziet er toch al heel profesioneel uit. 
tip: gebruik de juiste afplaktape voor jouw verfklus, dat voorkomt veel narigheid. Opzoek naar een goede prijs/kwaliteit verhouding? Kies voor de Verfwinkel.nl Maskingtape Geel of de ProGold Maskingtape - Geel.

Stap 2: Ontvetten

Een stap die veel overgeslagen wordt of met een verkeerd product gedaan. Zonde, want een vetvrije ondergrond is toch echt wel de schakel naar een goed hechtende eindlaag. Ontvetten van je schilderwerk doe je het beste met bv. st. Marc en Universol. Hou de verhouding aan die op de verpakking staat. Ontvet de ondergrond zorgvuldig, was het na met schoon water en laat drogen.

Stap 3: Loszittende verf verwijderen

Op loszittende verf hecht geen nieuwe verf natuurlijk. Daarom is het belangrijk dat alles wat er niet hoort te zitten verwijderd wordt. Denk hierbij aan loszittende verf, oneffenheden zoals stucwerk, cement, beschadigingen. Schuur daarna zorgvuldig de ondergrond en maak de ondergrond en de omgeving stofvrij. Machinaal schuren? Gebruik bijvoorbeeld ProGold Schuurpapier

Stap 4: Gebreken herstellen

Werk oneffenheden bij met een geschikt vulmiddel en schuur ze, na droging weer glad om "eilandvorming" te voorkomen. Bekijk je project van verschillende invalshoeken om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent. Wij adviseren voor de klus de Repair Care Dry Fix Uni, Repair Care Dry Flex IN en Repair Care Dry Flex 1.

Stap 5: Primer aanbrengen

Maak de ondergrond stofvrij. Vergeet de omgeving niet en breng indien nodig een laag primer/grondverf of voorstrijk aan met een kwast of roller. Laat drogen en hou de droogtijden van de fabrikant in acht. Voor de primer adviseren wij de Sikkens Rubbol BL Primer of de Sigma S2U Primer.

Stap 6: Afronden van je schilderwerk

Nadat de grondlaag droog en overschilderbaar is kan de eerste verflaag aangebracht worden. Controleer voordat je de eindlaag aanbrengt of er niet toch nog oneffenheden in de ondergrond zitten. Zitten deze erin? Geen nood! Kan gebeuren. Werk ze weg door licht te schuren en indien nodig te vullen. Alles strak? Schilderen maar!
Breng de verf zorgvuldig en voldoende dik aan, verdeel gelijkmatig, werk af en laat drogen. Nadat deze laag droog is breng je nogmaals een laag aan op dezelfde manier..... zorgvuldig, voldoende dik en goed verdeeld. Laten drogen.

Stap 7: Opruimen

Niet het leukste klusje natuurlijk maar als je het meteen doet is het de minste moeite. Giet overtollige verf uit het verfbakje of verfemmer leeg in de originele pot of blik en sluit deze goed. Gebruik een Clean & Go om je kwasten schoon te maken of bewaar ze in een Brushkeeper voor de volgende schildersklus. Verwijder voorzichtig de afplaktape. Ruim je gereedschap op, was je handen en bekijk eens wat een mooi staaltje schilderwerk je hebt achtergelaten.

 

 1. Go Paint Clean & Go
  Go Paint Clean & Go
  2 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Maskingtape met Maskeerpapier
  ProGold Maskingtape met Maskeerpapier
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf
 3. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  145 reviews
  Vanaf

Lees ook: