Een gestucte muur verven is een verfklus die je zelf kunt uitvoeren, maar het is hierbij wel van belang dat je secuur te werk gaat. In één van onze eerdere blogs vertelden we je al dat stucwerk schilderen een optie is. Maar hoe pak je dit het beste aan? Dat laten we in deze blog zien. We laten je zien hoe je de muur optimaal kunt voorbereiden, of voorstrijk voor stucwerk nodig is, hoe je muren kunt sauzen die van stucwerk voorzien zijn en welke valkuilen je moet vermijden. Alles wat je kunt gebruiken voor deze klus schaf je aan bij Verfwinkel.nl.

Gestucte muur verven: wat zijn de juiste voorbereidingen?

Dek ten eerste alles af waar je geen verf op wilt krijgen. In het geval een gestucte muur verven zal het hierbij vooral gaan om de vloer, maar ook wanden die je niet van verf wilt zien of meubels die in de buurt staan kunnen afgedekt worden. Vervolgens reinig je de muur met behulp van een combinatie van water en een ontvettingsmiddel. De St. Marc Verfreiniger is hier een goed middel voor. Bij poederige gestucte muren kan er kalk op je doek komen. Probeer zoveel mogelijk kalk van de muur te halen. Mochten er beschadigingen aanwezig zijn, dan kun je gebruik maken van een muurvuller om deze oneffenheden weg te werken. Wil je jouw wand egaler maken, dan is stucwerk schuren een optie.

Is voorstrijk op stucwerk nodig?

Het is altijd aan te raden om gebruik te maken van een voorstrijk bij stucwerk. Stucwerk heeft van nature een sterk zuigende werking. Een muur voorstrijken gaat deze werking tegen. Bij poederende gestucte muren is het aan te raden om, naast een normaal voorstrijkmiddel, gebruik te maken van een voorstrijk fixeermiddel. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer. Bij niet-poederende varianten volstaat een normaal voorstrijkmiddel. Voor hoeken en randen maak je gebruik van een blokkwast om dit middel aan te brengen. Voor de grotere oppervlakken kies je voor een vachtroller.

Gestucte muur verven tips

Als je een gestucte muur gaat verven, kun je het beste beginnen met de hoeken, randen en moeilijk bereikbare plekken. Hierbij maak je gebruik van een kwast. Vervolgens breng je met behulp van een vachtroller de verf op de grotere oppervlakken van de gestucte muur aan. Let hierbij op dat je de verf goed gelijkmatig verdeelt over de roller. Werk in vlakken van ongeveer 1 x 1 meter. Eerst verf je van links naar rechts, waarna je van boven naar beneden werkt. Let hierbij op dat je de vlakken goed met elkaar verbindt door nog een laatste keer van boven naar beneden te verven. Dit levert het beste eindresultaat op.

Gestucte muur schilderen? Koop je benodigdheden bij Verfwinkel.nl

Een gestucte muur verven is geen lastige klus, zolang je jouw muur optimaal voorbereid en je goed oplet tijdens het schilderen. Voor jouw muren wil je gebruik maken van de beste producten van dit moment. In dat geval ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Wij beschikken over het grootste online assortiment van Nederland. Bovendien zijn onze producten tot 50% goedkoper in vergelijking met andere online verfshops. Daarnaast voorzien onze verfexperts je gratis van verfadvies.  Kortom, genoeg redenen om jouw verfinkopen te doen bij Verfwinkel.nl. Kijk gerust rond binnen ons ruime aanbod.