• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Rubbol BL Primer - Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sikkens Rubbol BL Primer - Acryl productinformatie

  • Lange open-tijd
  • Leverbaar in vrijwel alle kleuren
  • Prettige verwerking
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Sneldrogend
  • Vochtregulerend
  • Voor binnen en buiten
  • Wij mengen uitsluitend met originele kleurpasta's

Sikkens Rubbol BL Primer - Acryl bestand(en) downloaden

Sikkens Rubbol BL Primer - Acryl omschrijving

Sikkens Rubbol BL Primer is een watergedragen acryl grondverf voor binnen en buiten. Deze grondverf is geschikt voor het gronden van hout, MDF, harde kunststoffen en het overgronden van bestaande terpentine-gedragen verflagen. U dient altijd de ondergrond eerst goed te ontvetten en schuren voordat u grondverf gaat aanbrengen.

LET OP: Bij onder andere de volgende houtsoorten kan doorbloeden van inhoudstoffen optreden: Merbau, Dark Red Meranti, Western Red Cedar, Eiken en Afzelia. In Grenen en Vuren kunnen kwasten en noesten soms een gele verkleuring veroorzaken. Het verdient aanbeveling kwasten en noesten voor te behandelen met Rubbol BL Isoprimer. Bij hoge temperatuur (> 30°C) en wind verdient het aanbeveling de ondergrond met water te bevochtigen, alvorens Rubbol BL Primer toe te passen. Dit om te snelle aandroging te voorkomen. Watergedragen producten zijn gevoelig voor rubber waarin weekmakers zijn verwerkt, zoals bv. PVC-tochtprofielen. De verffilm kan door de weekmakers worden aangetast en daardoor zacht en kleverig worden. Bij voorkeur profielen van EPDM-rubber of siliconenrubber toepassen. Vooraf de leverancier om advies vragen!

Extra informatie over Sikkens Rubbol BL Primer
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.


Sikkens Rubbol BL Primer bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Rubbol BL Primer bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Grondverf
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 12-14 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd 1 Werkdag

Sikkens Rubbol BL Primer - Acryl specificaties


Grondverf voor binnen en buiten op basis van watergedragen polyurethandispersie

Belangrijkste eigenschappen
Zeer goede hechting op onbehandeld of kaal hout en bestaande verflagen
Lange open tijd
Goede vloeiing
Snelle droging en doorharding
Vochtregulerend
Gemakkelijk verwerkbaar
Onverzeepbaar

Toepassing
Als grondverf voor hout, hard PVC en andere kunststoffen (met uitzondering van polyolefinen, zoals PE en PP), beton, pleisterwerk e.d. Ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen.

Verwerkingscondities
Omgevingstemperatuur: 7-30°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethoden: Kwast en rolborstel.
Kwast: Bij voorkeur Meesterhand Premium Aqua.
Rolborstel: Bij voorkeur Meesterhand lakviltroller (poolhoogte 5 mm) en eventueel narollen met Meesterhand schuimroller concaaf.
Op grote vlakken: aanbrengen en verdelen met bij voorkeur Meesterhand Lakviltroller.
Op kleine vlakken: opzetten, goed verdelen en opstrijken met de kwast, bij voorkeur Meesterhand Premium Aqua. 

Verdunning: water
Hoeveelheid verdunning: bij voorkeur onverdund verwerken
Reiniging gereedschap: Met handwarm water. Geen heet water gebruiken!
Geadviseerde laagdikte per laag: Droog: 25-35 micrometer = nat: 80-90 micrometer.
Theoretisch rendement 12-14 m2/l. Het praktisch rendement is sterk afhankelijk van de applicatiemethode en de aard van de te behandelen ondergrond.

Eigenschappen
Glansgraad: Lage zijdeglans ca. 15 GU/60° (ISO 2813).
Afleveringsviscositeit 90 K.U.
Dichtheid Wit: ca. 1,32 kg/dm3.
Vaste-stofgehalte Wit: ca. 55 gew.% = ca. 35 vol.%.

Droging bij 20°C/ 65% RV
Open tijd: 6-8 min.
Stofdroog na: ca. 1 uur
Kleefvrij na: ca. 2 uur
Overschilderbaar na: 5 uur
Op één dag kunnen meerdere lagen worden aangebracht. De droging wordt negatief beïnvloed door lage temperatuur en hoge relatieve luchtvochtigheid.
Hechting: Zeer goed, ook onder vochtige omstandigheden, op kaal hout en bestaande verflagen van alkydharsverf of watergedragen verf.
Elasticiteit Erichsen: Zeer goed
Overschilderbaarheid: Goed overschilderbaar met zichzelf, Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.
Buitenduurzaamheid: In twee lagen kan Rubbol BL Primer onafgedekt maximaal 1 jaar overstaan, alvorens wordt overgeschilderd.

Verdere informatie
Verpakking: Bussen van 1 Liter en 2,5 Liter
Houdbaarheid: In onaangebroken verpakking ca. 2 jaar. Koel en vorstvrij bewaren.
Kleur: Wit en vrijwel alle kleuren uit het Sikkens 5051 Color Concept, de RAL kleurcollectie en de Sikkens Kleurselectiewaaier.

Kwaliteit van hout
- Van hout vervaardigde gevelelementen dienen te voldoen aan de laatst uitgegeven KVT en de eisen zoals gesteld in de bijbehorende beoordelingsrichtlijnen (o.a. BRL 0801 “Houten gevelelementen”). Het verduurzamen van geveltimmerwerk moet worden uitgevoerd conform BRL 2901 of BRL 2903.
- Nieuw of kaal gemaakt hout (ambachtelijk systeem): Vette houtsoorten ontvetten. Gronden met Rubbol BL Primer. Schuren en plaatselijk repareren met Componex WR Fast. Overschilderen met Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BLaflakken. Schuren en afschilderen met Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.
- Nieuw hout (semi-industrieel systeem met watergedragen grondverf):  Behandeling in de timmerfabriek Gronden met twee lagen Rubbol WM 260 of Rubbol WM 290. - Totale droge laagdikte: 100 micrometer. Behandeling op de bouwplaats: Eventuele gebreken bijwerken met Rubbol BL Primer. Schuren en overgronden met Rubbol BL Primer. Schuren en afschilderen met Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.
- Hout, voorzien van intacte watergedragen verf. De intacte verflagen afwassen met Polyfilla Pro S600 of een gelijkwaardig reinigingsmiddel en goed schuren. Kleine gebreken bijwerken met Rubbol BL Primer. Afschilderen met één of twee lagen Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.
- Hout, voorzien van intacte alkydharsverflagen. De intacte verflagen afwassen met Polyfilla Pro S600 of een gelijkwaardig reinigingsmiddel en zeer goed schuren. Kleine gebreken bijwerken met Rubbol BL Primer. Overschilderen met Rubbol BL Primer. Schuren en afschilderen met Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.
- Hard PVC Reinigen, schuren en vervolgens afnemen met Sikkens Verdunning M600 of wasbenzine. Gronden met Rubbol BL Primer. Schuren en één- of tweemaal afschilderen met Rubbol BL Satura of één van de andere Rubbol BL-aflakken.

Opmerkingen
- Bij onder andere de volgende houtsoorten kan doorbloeden van inhoudstoffen optreden: Merbau, Dark Red Meranti, Western Red Cedar, Eiken en Afzelia.
- In Grenen en Vuren kunnen kwasten en noesten soms een gele verkleuring veroorzaken. Het verdient aanbeveling kwasten en noesten voor te behandelen met Rubbol BL Isoprimer.
- Bij hoge temperatuur (> 30°C) en wind verdient het aanbeveling de ondergrond met water te bevochtigen, alvorens Rubbol BL Primer toe te passen. Dit om te snelle aandroging te voorkomen. Watergedragen producten zich zijn gevoelig voor rubber waarin weekmakers zijn verwerkt, zoals bv. PVC-tochtprofielen. De verffilm kan door de weekmakers worden aangetast en daardoor zacht en kleverig worden.
- Bij voorkeur profielen van EPDM-rubber of siliconenrubber toepassen. Vooraf de leverancier om advies vragen!

Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meerTop