Muurkleuren inspiratie: woonkamer en slaapkamer

Het kiezen van een nieuwe muurkleur voor je woonkamer of slaapkamer is uitdagend, spannend en kan best lastig zijn. Muurkleuren hebben een grote invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Het is dan ook essentieel om een muurkleur te kiezen die past bij je persoonlijke stijl en tegelijkertijd een sfeer creëert waarbij je je comfortabel en ontspannen voelt.

In deze blog geven wij je tips en tricks die je helpen een keuze te maken voor de muurkleur die aansluit bij jouw voorkeuren. Hierbij laten we je zien wat de trending muurkleuren van de afgelopen twee jaren zijn welke ook nu nog zeker geschikt zijn als mooie muurkleuren voor in de woonkamer of sfeervolle muurkleuren voor de slaapkamer. Als klap op de vuurpijl maken we ook de nieuwe kleuren van 2024 bekend.

Muurkleur inspiratie en kleurtrends

Inspiratie opdoen voor mooie muurkleuren kan op verschillende plekken: online, in boeken en tijdschriften, in woonwinkels of in de natuur. Je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar nieuwe ideeën doe je overal op. Daarnaast kun je voor muur kleur inspiratie ook terecht bij diverse verffabrikanten. Ieder jaar kiezen merken als Flexa en Histor een inspirerende en favoriete kleur die zij de kleur van het jaar noemen. Hierbij wordt rekening gehouden met de nieuwste trends en een overkoepelend thema of inspiratiepalet.

De Flexa muurkleur van 2023 ‘Wild Wonder’ brengt je terug naar de natuur, waarbij ‘Wild’ verwijst naar vrijheid en ‘Wonder’ naar een natuurlijk vleugje magie. De lichtgele tint straalt een positieve sfeer uit en is zowel voor je slaapkamer als je woonkamer een uitstekende keuze. Histor koos voor haar muurkleuren van 2023 de blauw groene tint Vining Ivy. Ben je op zoek naar een kleur die rust en balans uitstraalt, dan is deze opvallende tint zeker een aanrader.

De kleuren die het jaar daarvoor door beide fabrikanten als muurkleuren 2022 werden gekozen zijn Histor Olive Sprig en Flexa Bright Skies. Vraag een kleurtester of kleurenkaart op om te kijken hoe deze muurkleuren tot hun recht komen in jouw ruimte. Misschien wordt een van deze prachtige tinten wel jouw nieuwe muurkleur.

De nieuwe kleuren van 2024

Ook voor het jaar 2024 hebben Flexa en Histor weer een kleur van het jaar gekozen. Flexa heeft haar keuze laten vallen op Sweet Embrace, geïnspireerd door zachtheid en subtiliteit. De drie bijbehorende en perfect bij elkaar passende paletten geven met het thema gemoedsrust en vreugde uiting aan een warm, vrolijk en kalm kleurverhaal. De verschillende tinten muurkleuren zijn geschikt voor toepassing in iedere ruimte binnenshuis.

Limitless is de kleur die Histor als kleur van het jaar 2024 heeft gekozen. Een milde, zachte en tevens frisse tint die zeer geschikt is om te dienen als basiskleur. Maar ook heel goed te combineren met zowel koele als warme tinten. Ook Histor heeft bij de kleur van het jaar drie kleurpaletten ontwikkelt. Genoeg inspiratiemogelijkheden dus om een passende muurkleur voor jouw woon- of slaapkamer te kiezen.

Bij het kiezen van een verfkleur voor je woonkamer of slaapkamer is het slim om inspiratie op te doen bij verschillende verffabrikanten. Door te kijken naar de kleuren van het jaar krijg je een idee van de huidige trends. Maar vergeet niet je eigen stijl en smaak. Bedenk welke kleuren je echt mooi vindt en welke sfeer je wilt creëren. Maak een doordachte keuze door de trendkleuren te vergelijken met jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zit je altijd goed. Als je nog meer inspiratie op wilt doen omtrent muurkleuren, lees dan verder over de mooiste warme kleuren voor in je woonkamer. Bestel alles wat je nodig hebt snel en eenvoudig via Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  45 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  48 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: