Histor Kleur van het jaar 2023 'Vining Ivy'

Histor geeft een nieuwe impuls aan de interieur kleuren met hun Kleur van het jaar 2023. Je bepaalt zelf hoe je deze kleur ziet. Vining Ivy is groen, blauw, groenblauwig, blauwgroenachtig en alle andere mogelijke combinaties van beide kleuren. Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert. Met de Histor-inspiratiepaletten Serenity, Origin en Duality vormt deze rijke nuance de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties die ons in contact brengen met ons gevoel.

Veelzijdig Vining Ivy is een van de Trendkleuren van 2023

Door de veelzijdigheid van Vining Ivy zien de kleurstylisten van Histor de tint als zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op: van kantoor tot woning en van sober tot meer uitbundig. De blauwgroene (of groenblauwe) tint geeft energie zonder schreeuwerig te zijn en werkt daardoor in iedere ruimte. Wie Vining Ivy uit een van de Histor muurverf kleuren kiest en thuis wil gebruiken, kan dat bijvoorbeeld doen op een wand in combinatie met diepere houttinten en offwhite elementen. Voor een meer luxueuze uitstraling adviseren de kleurstylisten van Histor gouden accenten en helderwitte decoraties die contrasteren met de interieur kleuren.

Interieur kleuren van ingetogen tot statement

Waar is de kleur van het jaar 2023 op gebaseerd? In deze periode na COVID zijn we op zoek naar eenvoud. De afgelopen jaren hebben een nieuw licht geworpen op het belang van rust en het genieten van de kleine dingen. Vining Ivy drukt dat gevoel perfect uit. De kleur zorgt voor ingetogen elegantie in de vorm van een accentmuur, maar je kunt er ook een statement mee maken door ‘m op de keukenkastjes te gebruiken. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet. Met deze kleur krijgt zelfs de kleinste kamer een chique uitstraling. 

60-30-10 methode met de Kleur van het jaar 2023

Voor een ideale kleurverhouding pas je het 60-30-10 principe toe. Als basiskleur (60%) gebruik je Vining Ivy. Kleur hier bijvoorbeeld de muren mee. Hier voeg je voor 30% accenten aan toe, zoals een houttint. De overige 10% vervul je met crème, wit of goudkleuren. Natuurlijk is Vining Ivy op nog veel meer manieren toepasbaar. Laat je creativiteit de vrije loop! 

Drie inspiratiepaletten

Van neutraal tot aards en van warm tot uitbundig. Histor biedt met Vining Ivy en de drie bijbehorende inspiratiepaletten aansluiting voor iedere woonstijl en de nieuwste kleuren voor de woonkamer.

Serenity

In dit inspiratiepalet zorgt de Kleur van het jaar voor elegantie in combinatie met het zachte van melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances. Serenity zorgt voor rust met royaal gebruik van neutrale en warme kleuren en lichte accenten.

      

Origin

Natuur en kosmos vinden elkaar in dit goed uitgebalanceerde thema. Vining Ivy zorgt voor een vleugje betovering bij de natuurlijke tinten van Origin. De schoonheid van de natuur als basis, met een avontuurlijke knipoog. Aardse tinten zorgen voor inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid.

      

Duality

Dit uitbundige palet van felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren biedt een overvloed aan contrast. De veelzijdige kleur Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een glamoureuze retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Afwerkingen in mat, glanzend of metallic geven met getinte verlichting een surrealistisch gevoel.

      

Bestel de Histor kleur van het jaar 2023 bij Verfwinkel.nl

Sta jij te springen om je interieur te voorzien van een nieuwe kleur? Bestel dan nu jouw favoriete Histor verf in de kleur Vining Ivy en laat ons deze nieuwe kleur voor je mengen. Wil je testen hoe en waar je Vining Ivy in huis wilt aanbrengen? Met de Histor Colortester probeer je de kleur eenvoudig uit op jouw muur. Door het handzame formaat neem je de zelfklevende kleurstaal overal mee naar toe: van verschillende ruimtes in huis tot interieurwinkels. Zo zie je in een oogopslag of Vining Ivy past bij de rest van je interieur. 

 1. Histor ColorTester Kleurstaal – 1148-6 Vining Ivy
  Histor ColorTester Kleurstaal – 1148-6 Vining Ivy
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Lak - Zijdeglans
  Histor MY color Lak - Zijdeglans
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: