Ontdek de Histor Kleur van het Jaar 2022 ‘Olive Sprig’

Benieuwd naar de kleurtrends van 2022? Ontdek dan de nieuwe Histor Kleur van het Jaar: Olive Sprig. Deze veelzijdige en elegante grijsgroene tint fleurt een ruimte direct op. Lees hier meer over deze verleidelijke kleur en laat je inspireren door de Histor kleurpaletten. Zo maak jij de mooiste kleurcombinaties met deze histor trendkleur van 2022 en creëer je een sfeervol en persoonlijk interieur.

Groene oase

Tijdens de pandemie speelde het leven zich vooral binnenshuis af en groeide de wens om de natuur naar binnen te halen. Dat zie je terug in de interieurtrends. Olive Sprig is de kleur van 2022 en een natuurlijke kleur met een positieve uitstraling. De kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Annette Vraa, kleurexpert bij Histor, zegt hierover: “Als je je omgeving verandert, verandert ook je mindset. Na een serie lockdowns zijn we toe aan optimisme en dus: kleur. Men is klaar met de strakke, neutrale paletten en zo beginnen nieuwe en kleurrijke woontrends vorm te krijgen.”

Histor Kleur van het Jaar 2022 Olive Sprig

Olive Sprig in je interieur

Zin in een andere kleur in je interieur? Olive Sprig van Histor brengt levendigheid en gaat goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubels met gebogen vormen. Messingaccenten en houttinten combineren perfect met het grijsgroen, bijvoorbeeld in de keuken. Ook kan de kleur helpen bij het creëren van rust in de slaapkamer. Met een fluweelgroene bank en planten in verschillende groentinten is de Histor Kleur van het Jaar 2022 bovendien een trendy kleur voor in de woonkamer. Kortom, Olive Spring is een kleur met veel mogelijkheden. Benieuwd hoe deze kleur in jouw interieur staat? Probeer Olive Sprig uit op jouw muur met de Histor ColorTester. Deze zelfklevende en herbruikbare kleurstalen zijn gemaakt met echte verf en zijn daardoor lichtecht.  

Drie inspiratiepaletten

Niets is zo persoonlijk als kleur. Histor Olive Sprig is een kleur die je makkelijk combineert met andere trendkleuren: van gedurfde tot rustgevende tinten en van dynamische tot ingetogen kleuren. Wil je Olive Sprig combineren? Histor heeft drie inspiratiepaletten ontwikkeld die zorgen voor een meer persoonlijke kijk op kleur. Je ontdekt ze hieronder. 

Invaluable

Het Invaluable inspiratiepalet is een glamoureus en gedurfd palet. Je vindt hier dan ook verschillende warme, aardse tinten en donkere kleuren terug. Door het 60-30-10 principe toe te passen, creëer je een mooi evenwicht tussen muren, meubels en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor kleuren als de lilatint Mulberry Milk (PPG1047-4), het Caribische blauw van Vining Ivy (PPG1148-6) en grijsbruin Yorkshire Moor (PPG10109-7).

Histor Invaluable palet

Introspective

Introspective is een intiem en vredig palet. De pastelkleuren en neutrale tinten versterken het rustgevende effect van Olive Sprig. Perfect als je houdt van een ingetogen sfeer of om een vleugje kleur toe te voegen aan een neutrale ruimte. Match de Kleur van het Jaar met kleuren als de lichtblauwe tint Magic Wand (PPG1158-2), een zachte perziktint als Island Retreat (PPG1073-1) en de koraalrode kleur Fruit Lattice (PPG11888-7).

Histor Introspective palet

Inspired

Vrolijkheid en optimisme vind je in het Inspired palet. Wil je deze stijl toepassen? Ga dan voor opvallende en gedurfde kleurencombinaties. Combineer bijvoorbeeld het rozerood Apple Cheek (PPG1187-4) met het licht appelgroene Chilled Mint (PPG1124-3) en goudgeel Burning Gold (PPG1213-7)

Histor Inspired palet

Krijg jij al zin om de verfkwast erbij te pakken en jouw interieur met een van de histor muurverf kleuren van 2022 om te toveren volgens de laatste trends? Je vindt Olive Spring (PPG1125-4) nu terug in onze kleurenwaaier. Ook de andere kleuren uit dit blog bestel je nu in jouw favoriete verf. Deel jouw schilderresultaat met de histor kleur van 2022 met ons via de hashtag #mijnverfklus en tag @verfwinkelnl. Wie weet zie jij jouw schilderproject terug op onze socials. Ondertussen heeft Histor een opvolger bekend gemaakt van Olive Sprig en Viny Ivy bekend gemaakt als Histor kleur van het jaar 2023.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Lak - Zijdeglans
  Histor MY color Lak - Zijdeglans
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: