De mooiste warme kleuren voor je woonkamer

Op zoek naar warme kleuren voor de woonkamer? Het toepassen van warme woonkamer kleuren maakt een groot verschil. De naam zegt het al: met warme muurkleuren voeg je een bepaalde mate van warmte toe aan je woonkamer. We voelen ons hier fijn bij. Een warme kleur in de woonkamer zorgt voor een gevoel van knusheid en gezelligheid. Het draagt bij aan een sfeervol vertrek dat voor geruststelling en ontspanning zorgt. Het geeft een gevoel van thuiskomen. Dat is het gevoel dat je wilt krijgen na een lange werkdag, als je op de bank ploft en bijkomt van de dag. Kies daarom ook voor warme tinten in de woonkamer. In deze blog bieden we je inspiratie en laten we je zien wat de mooiste warme kleuren voor je woonkamer van dit moment zijn.

Warme kleur muur woonkamer: de drie belangrijkste kleuren

Er zijn warme en koele kleuren. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur, maar voor veel mensen geldt dat ze het liefst een warme kleur in de woonkamer toepassen. Er zijn drie kleuren die het meest geassocieerd worden met warmte: rood, geel en oranje. Rood is de kleur van warmte, geel en oranje associëren we met de zon en met vuur. Allebei vrij warm, toch? Van deze drie warme basiskleuren zijn veel varianten verkrijgbaar. Bovendien zijn er nog enkele andere kleuren die we als warm kunnen typeren, zoals roze, beige en bruin.

Deze kleuren kunnen allemaal als warm getypeerd worden, maar tegelijkertijd hebben ze ook hun eigen unieke eigenschappen. Zo geeft een rode kleur energie en kunnen mensen er hongerig van worden, terwijl geel meer een vrolijke warme kleur is die mensen het vakantiegevoel geeft. Geel is ook een goed voorbeeld van warme lichte kleuren in de woonkamer, terwijl bruin dan weer stoerder en aardser is. Met een warme kleur muurverf kun je dus allerlei effecten creëren.

Woonkamer warme kleuren voorbeelden

Op het gebied van warme kleuren in de woonkamer kun je dus allerlei kanten op. Mensen kiezen het vaakst voor rood, geel, oranje, bruin en roze om een warme sfeer te scheppen. Een goed voorbeeld van een warme kleur die je in de woonkamer kunt toepassen is Urban Taupe. Deze greige kleur beschikt van zichzelf over een aangename warmte. Wil je liever warmte creëren met een gele kleur, dan is okergeel een goede keuze. Hierbij heb je de keuze uit allerlei varianten, bijvoorbeeld RIJKS Oker, RIJKS Zacht Oker en RIJKS Puur Oker. Maak gebruik van deze muurtesters om te zien of deze varianten wat voor jou zijn. Beige en zandkleuren zijn ook goede manieren om warme kleuren in de woonkamer toe te passen.

Warme kleuren woonkamer muurverf

Binnen ons kleuraanbod zijn er een hoop varianten van de warme kleuren rood, geel, oranje, bruin en roze te vinden. Je kunt door ons deze kleuren laten mengen voor jouw verfproducten. Binnen ons uitgebreide assortiment zijn veel muurverf producten van een hoge kwaliteit te vinden die je bij ons voor scherpe prijzen kunt bestellen. Je kunt bijvoorbeeld deze Wijzonol Muurverf - Mat, Histor Monodek Revolution of deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf in een warme kleur laten mengen. Zo kun je zelf een warme kleur op de muren van je woonkamer aanbrengen. Bestel nu jouw warm gekleurde muurverf bij Verfwinkel.nl.

 1. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  224 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: