Betonplex schilderen: hoe doe je dat?

Van plan om betonplex te schilderen? Betonplex is plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere fineerlagen en een epoxy afwerklaag. Dit materiaal kan op diverse plekken gebruikt worden, bijvoorbeeld als bekleding van wanden en plafonds of binnen opbergruimtes. Dankzij de epoxy afwerklaag is betonplex waterdicht en bijzonder sterk. Bekende soorten betonplex zijn onder meer spaanplaten en multiplex.

Kan ik betonplex schilderen? Je kunt betonplex verven, maar in principe hoeft dit niet. Van nature beschikt dit plaatmateriaal al over uitstekende bescherming. Een nieuwe verflaag draagt hier weinig aan bij. Het schilderen van betonplex wordt vooral uitgevoerd om dit materiaal een nieuwe kleur te geven. Dit is een goede oplossing als de standaard kleur niet meer bevalt. De grootste uitdaging bij betonplaten verven is de gladheid van de afwerklaag. In deze blog laten we je zien hoe je betonplex schilderen het beste kunt aanpakken, hoe je betonplex schilderen het beste aanpakt en wat de mogelijkheden zijn als je betonplex gaat sauzen.

Kan je betonplex schilderen?

Het is een vraag die veelvuldig gesteld wordt aan onze specialisten: kun je betonplex schilderen? Zoals we je hierboven lieten zien, is het verven van betonplex prima mogelijk. Over het algemeen is er weinig reden toe. Je kunt dit soort betonplaten bestellen in jouw kleur naar keuze. Bovendien is betonplex schilderen niet nodig om bijvoorbeeld extra bescherming toe te voegen. De afwerklaag beschermt de plaat al voldoende. Een betonplex plaat verven wordt dan ook vooral gedaan om de kleur aan te passen. Maar kun je betonplex verven? Het antwoord is ja. Hieronder laten we je zien hoe je dit aanpakt.

Hoe betonplex verven?

We benadrukken altijd het belang van een goed uitgevoerde voorbereiding bij verfklussen. Dit geldt ook als je betonplex platen gaat schilderen. Vooraf grondig reinigen is een must om de hechting van de verf te verbeteren. Dit doe je onder meer door de plaat te ontvetten. Daarnaast is matteren (fijn schuren) van belang. Zorg ervoor dat het betonplex geheel stofvrij is voordat je begint met schilderen.

De grootste uitdaging bij betonplex schilderen is de gladheid van de afwerklaag. Daarom dien je voor het aanbrengen van de verf een goede multiprimer aan te brengen. Dit verbetert de hechting van de verf significant en zal leiden tot een mooiere en beter dekkende afwerklaag. Goede multiprimers uit ons assortiment zijn deze Sigma Multiprimer en deze Wijzonol Hechtprimer. Je brengt de primer aan met behulp van een viltroller. Schuur na het drogen van de primer de plaat lichtjes op.

Betonplex lakken

Hierna pas je een lak toe in minimaal twee lagen, waarbij je tussen de lagen door de plaat lichtjes opschuurt. Je hebt bij Verfwinkel.nl de keuze uit allerlei kleuren en kunt bijvoorbeeld betonplex wit schilderen. Binnen ons assortiment vind je zowel lakken voor binnen als voor buiten. Handig als je bijvoorbeeld een betonplaten schutting gaat verven.

Betonplex verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Of je nu op zoek bent naar een multiprimer, een goede lak om betonplex mee te schilderen of schildersbenodigdheden zoals rollers, je bestelt alles voor jouw verfklus via de webshop van Verfwinkel.nl. Het aanbod is niet alleen enorm, maar je profiteert bij ons ook van de scherpste prijzen van dit moment. Bovendien is de verzending gratis bij bestellingen van €50,- of meer. Profiteer hier nu ook van en doe vandaag nog jouw aankopen bij ons.

 1. ProGold Allesreiniger
  ProGold Allesreiniger
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. SIA 7983 Siasponge Flex - Schuurpad
  SIA 7983 Siasponge Flex - Schuurpad
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: