Een Tripp Trapp verven is kinderspel met de juiste verf

Van plan om een Tripp Trapp te verven? De Tripp Trapp is een begrip op het gebied van kinderstoelen. Er zijn weinig jonge ouders die er niet één in huis hebben. Deze Noorse kinderstoel is zo’n begrip dat het zelfs zijn eigen Wikipedia pagina heeft. Logisch, want deze stoel voor kinderen is eenvoudig in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunnen de kleintjes gewoon aan tafel zitten. Bovendien is deze stoel voor langere tijd geschikt als zitplaats voor je kind. Maar wellicht vind je het tijd om het uiterlijk van de Tripp Trapp stoel aan te passen en te pimpen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een Tripp Trapp stoel verven.

Tripp Trapp stoel verven: welke verf gebruik je?

Een kinderstoel schilderen is een klus die je zelf kunt uitvoeren. Zo ook als je een Stokke Tripp Trapp wilt schilderen. Deze kinderstoel is gemaakt van hout en kan hierdoor prima gelakt worden. Je gaat binnen aan de slag, dus daarom gebruik je sowieso een verf op waterbasis. Kindvriendelijke verf is ideaal als je een veilige omgeving wilt creëren. In het geval van een Tripp Trapp schilderen moet je er rekening mee houden dat kinderen de wereld nog aan het ontdekken zijn. Ze zetten bijvoorbeeld hun tanden in de stoel.

Wil je een houten kinderstoel verven, dan is deze Flexa Mooi Makkelijk Meubels – Zijdeglans een uitstekende optie. Dit product is gemakkelijk aan te brengen en bovendien is het een grondlak, voorlak en aflak in één. Met dit product de Tripp Trapp verven zorgt ervoor dat de kinderstoel goed beschermd wordt, want deze lak is kras-, stoot- en slijtvast. Hierdoor zal je kindje niet snel de verflaag kunnen beschadigen. Bovendien is dit product speciaal gemaakt voor het verven van meubels van hout. Meer dan geschikt om de Tripp Trapp mee te verven, dus. Daarnaast is dit een goed reinigbare verf. Je kindje kan nog zoveel knoeien, je kunt de stoel altijd schoonmaken zonder dat er vlekken achterblijven. Bijkomend voordeel is dat je de lak in allerlei kleuren kunt laten mengen. Stokke Tripp Trapp zwart is een optie. Andere geschikte producten voor het schilderen van een kinderstoel zijn waterverdunbare Wijzonol Zijdeglanslak, Histor Perfect Finish Houtlak – Mat en Sigma S2U Nova Satin.

Hoe de Tripp Trapp stoel schilderen?

Je kunt zowel buiten als binnen je Tripp Trapp verven. Waar je ook aan de slag gaat, zorg ervoor dat oppervlakken in de buurt goed zijn afgedekt. Je wilt bijvoorbeeld geen verf op je vloer krijgen. Vervolgens begin je met het reinigen en ontvetten van de kinderstoel. Daarna schuur je de Tripp Trapp stoel, om de hechting van de verf te verbeteren. Ontdoe de kinderstoel van stof en ontvet het nogmaals, waarna je kunt beginnen met de Tripp Trapp verven.

Grote oppervlakken lak je met een roller, terwijl je een kwast gebruikt voor lastige hoekjes en moeilijk bereikbare plekken. Breng de lak in dunne lagen aan. Tussen iedere laklaag door schuur je de kinderstoel nog een keer op. Vaak volstaat het om twee lagen aan te brengen. Geef de verf de tijd om uit te harden, waarna je kind of kinderen weer gebruik kunnen maken van deze kinderstoel. Tripp Trapp verven? Stokke Tripp Trapp zwart schilderen? Bestel ook de juiste kwast en lakroller bij Verfwinkel.nl.

 1. Beste binnenlak
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  728 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak - Mat
  Histor Perfect Finish Houtlak - Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Mooi Makkelijk Meubels - Zijdeglans
  Flexa Mooi Makkelijk Meubels - Zijdeglans
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: